Gluténmentes lisztkeverék

Nézet:
Sorrend:

A gluténmentes gofri és palacsinta keverék alapjául rizst használunk. Teljes kiőrlésű rizslisztünk egyenesen a Bauckhof malomból származik, és tartalmazza a teljes kiőrlésű gabona összes összetevőjét.

A rizs természetesen gluténmentes és nem a fődarálóban őrlődik, hanem a gluténmentes darálóban. A két malom külön épületben helyezkedik el. A gluténmentes malomban molnármestereink csak gluténmentes alapanyagokat dolgoznak fel.

A csomag nem tartalmaz cukrot vagy cukorpótlót, ezért ideális kiadós palacsintákhoz. Az édes ételek elkészítéséhez hozzáadhat bármilyen édesítőszert. Minden palacsinta elkészíthető vegán módon. A csomagból hat gofri vagy hat palacsinta készülhet.

  • vegán
  • vegetáriánus
  • gluténmentes
1 335 Ft

Tej és tojás nélkül is készíthető, 6 db nagy vagy 12 db kicsi brownie-nak. Ellenőrzött gluténmentes termék.

Elkészítési javaslat tojással: Az elektromos sütőt 175 C-ra előmelegítjük. A Brownie-keveréket 200g lágy vajjal és 2db tojással összekeverjük. Ezután lassan hozzáadunk 100ml tejet. A masszát sütőformába tesszük, elsimítjuk és a sütő középső részén kb. 25 percig sütjük. Hűlni hagyjuk. Szeletekre vágjuk és adott esetben, körben a szélét még melegen megehetjük.

Vegán elkészítés: Az elektromos sütőt 175 C-ra előmelegítjük. Először 150g margarint felolvasztunk és 100ml hideg vizet, rizstejet vagy szójatejet adunk hozzá. A Brownie-keveréket egy tálba öntjük és két simított teáskanál szentjánoskenyérmaglisztet vagy két simított evőkanál szójalisztet keverünk hozzá. A margarin-víz keveréket hozzáadjuk és egyenletes tésztává összekeverjük. A tésztát sütőformába tesszük és elsimítjuk.
A sütő középső rácsán kb. 25 percig sütjük.

Csokis muffin: A Brownie-keveréket 4 tojással, 200g lágy vajjal, 2 teáskanál sütőporral és 50g keményítővel összekeverjük. A masszát kb.15 muffin-formába szétosztjuk és 175 C-on 25 percig sütjük.

Csokis sütemény: Mint a csokis muffin. A masszát egy 26cm-es tepsibe vagy kuglóf-formába tesszük és 175 C-on 60 percig sütjük.

Csokis öntet: 150g porcukrot, 50g kakaót, 50g lágy vajat, 2 evőkanál forró vizet összekeverünk és a jól kihűlt Brownie-ra, muffinokra vagy a csokis süteményekre simítjuk.

További Brownie variációk:
- dupla csokoládés:
100g csokicseppet vagy darabolt csokoládét adunk hozzá
- extra nyúlós: 2 evőkanál cukorrépaszirupot keverünk hozzá
- klasszikus: 120g aprított mogyorót adunk hozzá
- gyümölcsös: egy szeletelt banánt adunk hozzá.

2 620 Ft

Bauckhof Bio süteményliszt keverék - gluténmentes 800 g

Könnyű, csokoládés-krémes süteményhez

Nyomokban csonthéjasokat/dióféléket, tejfehérjét, szóját és szezámot tartalmazhat.

A csomag tartalma: 300g tészta-alapkeverék és 50g krém-alapkeverék

Elkészítés tojással: A tésztához szüksége lesz 125g lágy vajra, 1 tojásra, 100ml tejre. A krémhez 250g zsírszegény sajtra, 1 tojásra. Melegítse elő alul és felül a sütőt 180°C-ra. Egy 25cm átmérőjű sütőformát béleljen ki sütőpapírral. A brownie-tésztához való sütemény-keveréket tegye egy keverőtálba és a vajjal, a tojással és a tejjel keverje ki. Egy másik tálban a sajtortás krém-keveréket a zsírszegény sajttal és tojással keverje ki.

A tésztához való keveréket a sütőformába töltse be és terítse szét egyenletesen. Ezt követően a sajttorta-krémet egy evőkanál segítségével foltokban terítse szét a tetején. A sütőben közepes magasságba helyezve, körülbelül 40 percig süsse.  Fogyasztás előtt hagyja jól kihűlni.

2 960 Ft

Gluténmentes, szénhidrátcsökkentett, tejmentes, vegán


Felhasználás:

Császármorzsa: 100 g gluténmnetes 4in1 gríz alap, 100 ml tej (vagy tejhelyettesítő), 1 tojás ( vagy tojáshelyettesítő), 2 evőkanál cukorhelyettesítő 

Tejbegríz: 100 ml tej (vagy tejhelyettesítő), 33 g gluténmnetes 4in1 grízalap. (forrás után félretesszük, pár percig pihenni hagyjuk. Ha tölteléket szeretnénk belőle készíteni, akkor kb. 1/3-ad résszel több grízt kell hozzáadni).

Túrógombóc: 250 g túró(vagy túróhelyettesítő), 2 db tojás (tojáshelyettesítő), 6 g paleo 1:4 cukorhelyettesítő, 1 csipet só, 50 g gluténmnetes 4in1 grízalap.

Grízpuding: 100 ml tej/(vagy tejhelyettesítő), 25 g gluténmnetes 4in1 grízalap, 10 g gluténmentes puding

 

2 535 Ft

A Dia-Wellness lisztkeverékek mindegyike magas élelmi rost tartalom mellett tartalmaz prebiotikus rostot, melyek kiemelkedo élettani hatást gyakorolnak az emberi szervezetre emésztorendszer, immunrendszer). Összetételének köszönhetoen biztosítja a szénhidrát-, fehérje- és zsírbevitel megfelelo arányát.

Magas fehérjetartalom, magas rosttartalom és alacsony glikémiás index jellemzi.

Használata: önmagában használható, általános konyhai használatra

 

2 080 Ft

Kenyérpor lisztérzékenyeknek.

Egyszerűen elkészíthető, ize hasonló a burgonyás kenyéréhez. 1 csomag kenyérporból egy 75 dkg kenyér süthető. A kenyérpor keverék használható rántáshoz, kisütéshez, készíthető belőle galuska, panírozott húsok és ételek, kenyérkészítéshez és mindenféle tésztához.

Fogyaszthatják: Tojás érzékenyek, tejcukor érzékenyek, szója érzékenyek is fogyaszthatják. (Tojás és tej nélkül is elkészíthető)

655 Ft
 
Nézet:
Sorrend: