Hírlevél

Fizetési megoldás

Tanúsítvány

SSL Certificate
Árukereső, a hiteles vásárlási kalauz
Olcsóbbat.hu

Keress minket a Facebookon

Akció

Házhozszállítás

Termékajánló

TOP termékek

5%-os állandó törzsvásárlói kedvezmény NetbioHónap kedvezmény 10%-40% kedvezmény
Újdonságok!
Dekorkozmetikumok Dekorkozmetikumok Dekorkozmetikum Dekorkozmetikum Dekorkozmetikumok

Termék részletekPrimavera eukaliptusz radiata (bio) illóolaj 5ml

Primavera eukaliptusz radiata (bio) illóolaj 5ml
2 285 Ft
Kiszerelés: 5ml
Az egyik legértékesebb eukaliptusz fajta a radiata.
A hagyományos illóolajokhoz képest sokkal kevesebbet kell használni belőle és sokkal tisztább az illatuk. Próbálja ki, nem fog csalódni bennük.
Bio gazdálkodásból származó termék, mely 100%-os gyógyszertári tisztaságú.

 • Az eukaliptusz nemzetség több mint 450, igen változatos megjelenésű fajt foglal magába. E fajok között éppúgy megtalálhatók a kisebb termetű cserjék, mint a 100 méter magas fák. A fajok háromnegyedének őshazája Nyugat-Ausztrália és Tasmánia, ahol az eukaliptuszok hatalmas erdőségeket alkotnak. Mintegy 20 fajuk gyógyászati szempontból is igen értékes, leveleiket- és illóolajukat széles körben alkalmazzák a fito- és aromaterápiában, ill. a kozmetológiában. Az általunk forgalmazott eukaliptusz illóolajat (Aetheroleum eucalypti) a mirtuszfélék családjába (Myrtaceae) tartozó, gyors növésű, örökzöld, elágazó lombkoronájú tasmániai eukaliptuszfa (kékmézgafa, kékgumifa - Eucalyptus globulus) leveleiből és fiatal ágaiból vízgőz-desztillációval nyerik ki mintegy 0,5-3%-os hozammal. Emellett más eukaliptusz-fajok leveleiből és hajtásvégeiből is állítanak elő különböző összetételű illóolajat. Az eukaliptusz-fajok illóolaját alkotó főbb vegyületek változékonyságára példaként említhető, hogy az E. globulus illóolajában fő alkotórészként mintegy 70-75% eukaliptol (1,8 cineol), az általunk ugyancsak forgalmazott citromos eukaliptusz illóolajában (E. citriodora) illóolajában 40-80% citronellál, az E. dives ct. piperitoniferum illóolajában mintegy 50% piperiton, az E. polybractea (syn.: E. fruticetorum) ct. cryptonifera illóolajában pedig legalább 40% kripton (ketonszármazék) található. Az említett néhány főbb alkotórész mellett gyakrabban előforduló eukaliptuszolaj-összetevők: ő- és ő-pinén, p-cimén, kámfén, ő -fellandrén stb.
  Gyógyászati szempontból az illóolajukban elsősorban az eukaliptolt tartalmazó fajok, mint például az E. globulus, E. polybractea, E. smithii és az E. radiata a legértékesebbek. Az eukaliptol mennyisége e fajokban 60 és 85% között változik. A legjobb minőségűnek a vízgőzdesztilláció első órájában kinyert, majd ismételten ledesztillált és tisztított illóolajat tartják. Az Európában leggyakrabban használt E. globulus illóolajának gyógyhatásai - az azt tartalmazó készítmények formájától, a felhasználás módjától és az alkalmazott adagoktól függően - a következők: antimikrobiális, antivirális (elsősorban a légzőszervi-, húgyúti- és bőrfertőzéseket okozó kórokozókkal szemben), nyákoldó, köptető, emésztést javító, bőrvörösítő és gyulladáscsökkentő. Az eukaliptuszolaj aromaterápiás alkalmazásai közül első helyen a légzőszervi betegségek említhetők meg. Az eukaliptusz illóolajat cukorkában vagy rágógumiban fogyasztva, inhalálószerként, frissítő és légzéskönnyítő szaunaolajok alkotórészeként, orrcseppekben, orrkenőcsökben, köptető kúpokban, mellkasi légzéskönnyítő kenőcsökben és légtérfertőtlenítő szerekben alkalmazva enyhíthetők a különböző légúti panaszok. Az illóolajban lévő eukaliptol segíti a légutakban letapadt kóros váladék elfolyósítását és kiürülését, javítja a légutak átjárhatóságát. Az eukaliptusz illóolaja (és annak fő alkotórésze, az eukaliptol) a bőrön keresztül is gyorsan felszívódik, ezért hatásos szer lehet önmagában vagy más olajokkal társítva kenőcsök és masszázsolajok alkotórészeként, de vigyázni kell arra, hogy az illóolaj vagy az illóolajos készítmény ne kerüljön a szembe. Az eukaliptusz alkalmazásánál ügyelnünk kell arra, hogy gyermekeknél legalább 5 éves korig ellenjavallt alkalmazásuk az orrban ill. az orr környékén. Az eukaliptuszolaj a fentiek mellett fontos alkotórésze lehet a szájüreg- és garatápoló oldatoknak és fogápoló készítményeknek is. A légúti fertőzések kezelésének és terjedésének megakadályozása mellett különböző kenőcsökben, bedörzsölőszerekben, masszázs- és fürdőolajokban, mozgásszervi betegségek és sportsérülések (izomfájdalmak, zúzódás, rándulás stb.) kezelésére alkalmas készítmények (pl. masszázs- és fürdőolajok, fürdősók) alkotórészeként is felhasználható.
  Mindezek mellett frissítő, hangulatjavító és figyelemösszpontosítást elősegítő légtérillatosító keverékek összetevőjeként is használhatjuk az eukaliptusz illóolajat. Az illatszeriparban és a kozmetológiában a keresettebb eukaliptusz olajok közé tartozik a citronellálban gazdag citromos eukaliptuszolaj, melyet szúnyogok és rovarok távoltartására alkalmas szerek, ill. testápoló olajok alkotórészeként is felhasználhatunk.

  Primavera: A természettel való respektáló bánásmód alkalmazásával a Pirmavera átalakítja a világ összes kontinenséről és kultúrájából származó növények tiszta eszenciáját és harmonizáló életerejét a teljes egészség, az életminőség, a természetes szépség, és az életöröm termékeivé.

  A PRIMAVERA minőség: 100% természetes tisztaság
  100% terészetes naturkozmetika ellenőrzött biotermesztésből
  100% természetesen tiszta illóolajok és bázisolajok biotermesztésből
  100% természetesen tiszta, aromaápoló termékek a testenek és léleknek egyaránt.

  Forgalmazó: Denker Bt.
 • Minősítés
  Bio
  Termék
  Illóolaj
  Várható szállítás
  1 héten belül