Jelszó

Közeledik az évvége

AZ ÉV VÉGI ÜNNEPNAPOK KÖZELEDTÉVEL, ÉS A FUTÁRSZOLGÁLATOK TÚLTERHELTSÉGE MIATT KIZÁRÓLAG A 

2018.december 16. éjfélig
leadott megrendelések kiszállítását tudjuk biztosítani
2018. december 21-ig.

December 16-a után leadott rendeléseket folyamatosan teljesítjük, de nem tudjuk garantálni hogy az karácsonyig megérkezik Önhöz, azok karácsony után és az Új Évben érkeznek meg.
Kérjük, ezt vegye figyelembe, amikor leadja rendelését!

NetbioHónap

Hírlevél

Fizetési megoldás

Tanúsítvány

SSL Certificate
Árukereső, a hiteles vásárlási kalauz
Olcsóbbat.hu

Keress minket a Facebookon

Akció

Házhozszállítás

Termékajánló

TOP termékek

5%-os állandó törzsvásárlói kedvezmény NetbioHónap kedvezmény 10%-40% kedvezmény
Vivani 92!
Újdonságok!
Dekorkozmetikumok Dekorkozmetikumok Dekorkozmetikum Dekorkozmetikum Dekorkozmetikumok

Termék részletek



Lakmuszpapír, 100 db-os

Lakmuszpapír, 100 db-os
4 450 Ft

A lakmuszpapír segítségével mérhetjük testünk pH értékét.

A pH érték: fontos mérőszám, tájékoztat a sav-bázis hálózat állapotáról, ami létfontosságú az emberi szervezet alapvető szabályozásában is. Befolyásolja a légzést, a keringést, az emésztést, a kiválasztást, a védekezést, a hormontermelést többek között. Az ember vérének normál pH értéke 7,4 lehetséges ingadozás csupán nagyon szűk határon belül lehet, szám szerint 7,35 és 7,45 között.

  • Az ember vérének normál pH értéke 7,4 lehetséges ingadozás csupán nagyon szűk határon belül lehet, szám szerint 7,35 és 7,45 között.

    7, 0 alatt és 7, 8 fölött = életveszély
    7, 35 alatt acidózis = túlsavasodás
    7, 45 fölött alkalózis =savhiány

    Az anyagcsere állandóan savas kémhatású hidrogénionokkal látja el a vért, annak pH értéke egészséges személynél mégis állandó marad, mivel a szervezet semlegesíti a savakat. Ezt nevezzük isohydria-nak.
    Vizelet pH értéke: 4-8 közötti. Az alsó érték betegekre jellemező, a felső csecsemőkre. A magzat 9 hónapot tartózkodik a lúgos kémhatású magzatvízben, melynek pH-értéke a 8-at is meghaladhatja. Azonban születésétől fogva, az ember vérének és vizeletének pH-értéke egyre lejjebb csökken, azaz egyre savasabb lesz.

    A vizelet pH értéke a nap folyamán erősen ingadozik. A reggeli vizelet általában savas kémhatású, mert a test éjszaka megpróbálja kiválasztani a felesleges savakat. Délután 17 óra körül azonban ez átfordul bázikus kémhatássá. Ezt a változást lakmuszpapír segítségével nyomon is követhetjük. Ha ez nem így van, akkor az az elsavasodás jele. Az esti, kifejezetten bázikus és ásványi anyagokban gazdagon étkezéssel biztosíthatjuk, hogy a szervezet éjszaka valamennyire közömbösítse a savakat.

    A sav-bázis egyensúlyról

    A test három alapvető szabályozása, a víz-, ásványi anyag-háztartás és a sav-bázis egyensúly bonyolult egységet alkot. Ez egy dinamikus és élő folyamatot jelent, ami a vér által, a kötőszövet és a vese között zajlik. Emellett fontos még a gyomor savszolgáltató szerepe. A kötőszövet csak úgy maradhat működőképes, ha fölváltva telítődik savval és bázissal, s ezek ritmikusan ki is örülnek belőle.
    A test ezen háztartása szabályozza a légzést, a keringést, az emésztést, a kiválasztást, a védekezést, a hormontermelést és még sok más funkciót. A savaknak és a bázisoknak egyensúlyban kell lenniük, mert a savakra is szüksége van a szervezetnek az égési folyamatokhoz és az energiatermeléshez. Ha ez az egyensúly eltolódik akármelyik irányba is, az nagy terhet jelent a szervezet számára. Sav és bázis a szervezetben: egyensúlyban kell őket tartani, de bázikus oldal legyen kissé túlsúlyban.

    A savakról

    Tehát a savak szükségesek, hiszen égés során energiát nyerhetünk belőlük. A savak vizelethajtó hatással rendelkeznek, így a vesén át fontos bázisképző anyagok (kalcium, kálium, nátrium) is kimosódnak a szervezetből.
    Testünk önmagától bázisokat nem tud előállítani, de a táplálékból már tud termelni. Savakat azonban az anyag-cserefolyamatok során maga termel. A test savasodása függ a körülöttünk lévő vegyi anyagoktól, környezeti mérgektől és nagy mértékben a táplálkozástól.
    Egyetlen anyag sem abszolút savas vagy bázikus természetes állapotban. Azonban civilizációs táplálékunk 80-90%-ban savképző. Ezzel szemben táplálkozásunkban 75% bázikus, ásványi anyagokban gazdag élelmiszerre és csak 25% savképző táplálékra lenne szükségünk. Sajnos amint láthatjuk, a mai ember étkezésében ez az arány éppen fordított.


    Honnan származnak a savak?

    - húgysav: az elfogyasztott húsból és sejtpusztulásból
    - tejsav: az izommunkából
    - csersav: a kávéból és a feketeteából
    - nikotin: a dohányzásból
    - kénsav: a visszatartott szelektől és a sertéshúsból
    - acetilszalicilsav: a fájdalomcsillapítókból
    - ecetsav: az édességekből és a zsiradékokból
    - oxálsav: pl. a rebarbarából, a spenótból és a kakaóból
    - sósav: a stresszből, a szorongásból, a bosszúságból
    - salétromsav: a pácolt húsból, a kálium-nitrát hozzáadásával készült sajtokból

    Az elsalakosodás kronológiája

    - sav/méreg/káros anyag
    - ásványi anyagok ?rablása?
    - közömbösítés
    - salakképződés
    - salaklerakódás
    - a mirigyek elsavasodása, stb.
    - a funkciók savkárosodása
    - gyulladások
    A semleges sóból csak a lerakódás után válik salakanyag.

    Miért kerül sor a salakanyagok lerakódására?

    - Ha keveset iszunk, kevés lesz a testfolyadék a szervezetünkben, emiatt magas lesz a sók koncentrációja.
    - A túl magas koncentráció miatt a sók kicsapódnak és lerakódnak (mint amikor túl sok cukrot teszünk a kávéba, és az leülepszik)
    - Először a nehezen oldható sók csapódnak ki: a húgysavas és oxálsavas sók.
    - A lerakódásban fontos szerepet játszik a hőmérséklet és a szívtől való távolság is.
    - Lerakódások bekövetkezhetnek lelki veszteségek kompenzálására is.

    A salakanyagok jelei

    - megkeményedett, megkocsonyásodott salakanyagok a kötőszövetekben (narancsbőr) és az izületek, csigolyák között (nyomásérzékenység)
    - salakanyagrögök fájdalmasan nyomják az idegvégződéseket (neuralgiák)
    - talpunkon és fejbőrünk alatt nyomásra érzékeny tűkristályok jelennek meg
    - a salakanyagok kristályai lecsiszolják a csigolyák és izületek közeiben található porcot
    Az izomszövetekben lévő koncentrált savmennyiség fáradtságot okoz, rosszul alszunk, nem tudjuk kipihenni magunkat.

    Miből tudhatom, hogy a szervezetem el van-e salakosodva, és mennyire?

    - hajnövekedés csökkenése
    - fakó, ráncos arcbőr
    - vérző íny
    - meglazult fogak
    - deformálódott kéz- és lábkörmök
    - vérkeringési zavarok a végtagokban
    - táskás szem
    - váladékozás
    - ?hulladéklerakó helyek? a bőrön
    - vízvisszatartás/ödéma
    - öregségi és májfoltok

    Kiszerelés: 100db lakmuszpapír

  • Vonalkód
    5999026333085
    Minősítés
    Natur
    Termék
    Sav-bázis egyensúly
    Várható szállítás
    1 héten belül
    Szállítási tömeg
    100 g/db
Webáruház készítés