Himalaya

A Himalája története 1930-as években kezdődött, amikor Mr. M Manal, az alapító látta, hogy egy burmai falusi lecsitít egy nyugtalan elefántot azáltal, hogy a Rauwolfia serpentina növény gyökerével eteti. Lenyűgözte a növény elefántokra gyakorolt hatása, tudományosan tesztelte. A gyógynövény, a Serpina kutatása® után 1934-ben indították el a világ első természetes hipertóniás gyógyszerét.

A Himalája úttörő módon kutatta az ájurvéda gyógynövények hatásait, és a kutatási eredmények beépültek a termékekbe. Abben az időben a hagyományos gyógynövény termékeket még kételkedve fogadták. A későbbi években azonban már tudományosan bizonyították a gyógynövény termékek hatékonyságát, így váltak a Himalaya Herbal Healthcare termékek rendkívül híressé.

Az 1990-es évek végén a cég termékskálája kozmetikumokkal bővült. Ezek az ajurvédikus gyógynövényismeretek által kifejlesztett- és előállított- hatékony, mégis gyengéd és biztonságos testápoló kozmetikumok. Ma a Himalaya Herbal Healthcare Bangalore-ban, Indiában állítja elő termékeit. A Himalaya kozmetikumokat gyakorlatilag az egész világon forgalmazzák.

A Himalaya szappanok mellett Testápoló krémek-, Himalaya fogkrémek- és samponok- is megtalálhatók a netbio.hu kínálatában.