Gyógynövény alapú

Nézet:
Sorrend:

Az Ashwaganda az Ayurveda ( ősi indiai orvoslás, ?tudomány az életről?) egyik legfontosabb gyógynövénye.

A termék kapszulánként 240mg ashwaganda kivonatot tartalmaz (withanolid tartalom 12mg) A withanolid a növény egyik legjelentősebb vegyülete, a legtöbbet vizsgált hatóanyaga. Ezt a növényt több mint 3000 éve használják a stressz enyhítésére, az energiaszint növelésére és a koncentráció javítására. Segít megőrizni a fizikai és szellemi képességeket gyengeség, kimerültség, fáradtság és koncentrációvesztés esetén. Hozzájárul az érzelmi egyensúlyhoz és az általános jóléthez.


A jelenlegi rohanó, felgyorsult világban nem mindig egyszerű elkerülni stresszt, a fenntartani jó hangulatunkat és energiaszintünket. Az ashwagandha egy adatpotogén gyógynövény, jótékony hatással van a szervezetre szorongás és stressz esetén.

Ez a növény jól jöhet fáradtság és kimerültség estén. Segít fenntartani az energiaszintet, az optimális kitartást, az energia- és vitalitásérzetet, a fizikai és mentális jólétet, Segítheti a szervezetet a stressz elviselésében, és javíthatja a szervezet stressztűrő képességét. Segít megőrizni a fizikai állóképességet gyengeség, kimerültség, fáradtság estén.

A fizikai, vagy érzelmi stressz rossz hatással van az idegrendszer és az agy működésére. Az ashwagandha segíthet a mentális és idegfeszültség valamint a szorongás periódusaiban. Hozzájárul az optimális relaxációhoz. Hozzájárul az érzelmi egyensúlyhoz és az általános jóléthez.

  • Segít fenntartani a mentális egyensúlyt.
  • Támogatja az idősek mentális funkcióit. Segít fenntartani a mentális jólétet.
  • Támogatja a tanulást, a memóriát és az emlékezést.
  • Segít az izomépítésben, az izomtömeg felvételében.
  • Segít fenntartani a légzőrendszer egészségét
  • Segítheti a nyugodt alvást
  • Támogatja a női reproduktív szervek egészségét.
  • Támogatja a férfi szexuális funkciókat.
    Segít fenntartani a bőr egészségét.

 

4 695 Ft

Vitaking Echinacea kapszulában található bíbor kasvirág kivonat porítva (4:1 koncentrátum) megfelel 1000 mg  friss bíbor kasvirág növénynek.

Az echinacea pozitív hatásai a szervezetre:

Az Echinacea (bíbor kasvirág) hozzájárulhat a szervezet védekező rendszerének megfelelő működéséhez.

Napi ajánlott mennyiség: 1 kapszula

Hatóanyag: Kasvirág kivonat porítva (Echinacea extract 4:1) 250 mg

A felhasználási javaslatban megadott mennyiséget ne lépje túl! A termék nem helyettesíti a vegyes étrendet és az egészséges életmódot. Gyermekek elől gondosan elzárva, száraz, hűvös helyen, sugárzó hőtől ezrárva tartandó! Terhesség vagy szoptatás idején nem ajánlott a fogyasztása.

Ajánlott napi mennyiség: 1 kapszula étkezés közben;

Ogyéi szám: 19603/2017;

A felhasználási javaslatban megadott mennyiséget ne lépje túl!

A termék nem helyettesíti a vegyes étrendet és az egészséges életmódot.

 

A doboz gyermekek elől gondosan elzárva tartandó!

3 605 Ft

Vitaking echinax 200 ml

A Vitaking Echinax szirup gyermekek számára készített étrend-kiegészítő szirup, mely értékes gyógynövények és ásványi anyagok hatását ötvözi az immunrendszer és a normál szellemi működés védelme érdekében. 

A legkisebbek nem igazán szeretik a tablettákat és a rossz ízű szirupokat, de ezzel az összeállítással nem fogjuk őket magunkra haragítani. Finom ízének köszönhetően, könnyen megszeretik, és be lehet vezetni a gyermekek napi étrendjébe.

Összetevők: Víz, fruktóz, almalé sűrítmény, Bodza virág (Sambucus nigra) száraz kivonat, Keskenylevelű kasvirág (Echinacea angustifolia) száraz kivonat, cink-glükonát, Szibériai ginzeng gyökér (Eleutherococcus senticosus) száraz kivonat, Csipkebogyó (Rosa canina) száraz kivonat, tartósítószer: kálium-szorbát, savanyúságot szabályozó anyag: citromsav, réz-glükonát, maltodextrin.

Tárolás: A doboz gyermekek elől gondosan elzárva, száraz, hűvös helyen, sugárzó hőtől és fénytől védve tartandó!

4 500 Ft

A fekete áfonyában (bilberry ? Vaccinium myrtillus) lévő vegyületek más flavonoidokhoz hasonlóan antioxidáns tulajdonságúak. A fekete áfonya festékanyagai (antociánok) értékesebb elemekből állnak, mint a gyümölcshús. A fekete áfonya antioxidáns antocianinjai segítik a retina normál működésének fenntartását, valamint segíthetik a szem kollagén tartalmának egészséges szinten tartását. A Vitaking Bilberry készítmény 470 mg fekete áfonyát tartalmaz kapszulánként.

4 260 Ft

Vitaking Fokhagyma 15mg Kapszula

Kapszulánként 30 mg fokhagyma olaj, melyből 15mg az allicin tartalom. A fokhagymaolaj, több mint 200-féle biológiailag aktív anyagot ? vitamint, ásványi anyagot, aminosavat és enzimet tartalmaz. A fokhagyma segíthet fenntartani a normál koleszterinszintet, és hozzájárulhat az immunrendszer működéséhez

A hagymagumó alliint és alliináz nevű enzimet tartalmaz. Az alliinből a sejtsérülés hatására ? hagyma megvágása ? alliináz hatására különböző vegyületek képződnek: allicin, számos szulfid, melyek a fokhagyma jellegzetes szagáért felelősek. Ezenkívül megtalálhatók még az alábbi összetevők: kéntartalmú peptid származékok, B- és C-vitamin és flavonoidok.

2 620 Ft

A memória gyógynövénye

A ginkgo biloba, másnéven páfrányfenyő, a Föld legősibb növénye. Mint gyógynövényt a világ szinte minden táján az emlékezőképességre gyakorolt hatásáról ismerik. A páfrányfenyőt a hagyományos kínai orvoslás és a népi gyógyászat ősidők óta használja. Kínában a magját 5000 éve használják a népi gyógyászatban. Az áltermését, ?gyümölcsét? a kínaiak csemegeként is fogyasztják. A ginkgo készítmények összetevőit az ősi páfrányfenyő teljesen kifejlett, legyező alakú leveléből vonják ki.

  • Hozzájárulhat az időskori agyműködés megfelelő szinten tartásához.
  • Segíthet lassítani a korral járó memória csökkenést és megőrizni a kognitív funkciókat (kognitív jelentése: a gondolkodáson alapuló).
  • Segít fenntartani a kognitív funkciókat.
  • Segít fenntartani a mentális jólétet.
  • Hozzájárulhat a normális vérkeringéshez, amely kapcsolatban áll az agy teljesítményével és reaktivitásával.
  • Segíthet fenntartani a tiszta gondolkodást és a mindennapos összpontosítást.
  • A növényben lévő flavonoidok hozzájárulhatnak a mentális és kognitív tevékenységekhez.
  • Segíthet fenntartani idős korban a megfelelő agyi teljesítményt.

 

Fogyasztását elsősorban 50 év felettieknek, diákoknak és szellemi munkát végzőknek ajánljuk.

2 955 Ft

Vitaking görögszéna 610 mg kapszula

Hatóanyag 2 kapszulában tesz ki 1220 mg-ot

A görögszénamag rendkívül sokrétű hatású gyógynövény. Hozzájárulhat az egészséges étvágyhoz, az egészséges emésztéshez és a normál vércukorszinthez. Egyes országokban élelmiszerként fogyasztják, máshol közkedvelt fűszer.

A görögszéna mag ? Fenugreek Seed ? egyike azon gyógynövényeknek, amelyek a legrégibb korok óta szolgálják az ember egészségének megőrzését.

Gyógyászati értékét az indiai, egyiptomi (arab), görög, kínai népi és tudományos gyógyászatban kiemelkedőnek tartják, ezen országokban általánosan fogyasztják.

A Fenugreek Seed ? (lepkeszeg) nagyon gazdag makro- és mikroelemekben, A-, B-, C- és D-vitaminokban. A kutatók különösen a benne található szerves vas, szelén és szilícium élettani hatását tartják fontosnak.

3 800 Ft

Vitaking gymnema sylvestre 400mg kapszula 90 db

A Gymnema sylvestre egy sűrű levelű, szőlőhöz hasonló futónövény. Segíthet csökkenteni az édesség iránti vágyat.

Jellemzők:

  • A Gymnema sylvestre egy sűrű levelű, szőlőhöz hasonló futónövény. 
  • Segíthet csökkenteni az édesség iránti vágyat. 
  • A növényben található vegyület a gimneminsav, mely a vércukorszint normalizálását segíti elő. 
  • Csökkenti a szénhidrát utáni vágyat, és az éhségérzetet is, így könnyebb elkerülni a csokoládé és sütemények kísértését.

Napi ajánlott mennyiség:

  • 1 kapszula

2 910 Ft

Három olyan gyógynövényt tartalmazó komplex készítmény, amelyek külön-külön fogyasztva is igen jótékonyan hatnak a szervezetre, ilyen kombinációban pedig nagyon jól erősítik egymás hatását.

Napjaink népbetegsége az elhízás, ezáltal rengeteg olyan régi gyógynövény kerül a kutatók kísérleteinek középpontjába, melyek manapság már a feledés homályába merültek, többek közt a Gymnema Sylvestre is ezek a gyógynövények közé tartozik.


Cukorgyilkos gyógynövényként is ismert napjainkban. Ez az elnevezés sokat elárul erről a gyógynövényről. Az édes elpusztítója, cukorbetegeknek és fogyókúrázóknak egyaránt rendkívül hasznos lehet. Csökkenti az édesség utáni vágyat, valamint természetes étvágycsökkentőként is funkcionál egyaránt. Elősegíti a vér normális cukorszintjét.

  • Segíthet a súlycsökkentő programokban, mint természetes étvágycsökkentő
  • Segít fenntartani az egészséges étvágy mértékét
  • Elősegítheti a vér normális cukorszintjét
  • Elnyomja az édes ételek ízét, és így a vágyat is ezen ételek után
    Csökkenti a cukor metabolikus hatását azzal, hogy megakadályozza, hogy a belek emésztés alatt elnyeljék a cukormolekulákat
  • Cukorbetegség kezelésére
  • Segít a vér normál cukorszintjét beállítani
  • Szabályozza a testsúlyt
  • Irányítja és szabályozza a cukor iránti sóvárgás mértékét

Tájékoztatás
Az étrend-kiegészítők az érvényben levő európai uniós szabályozás szerint élelmiszereknek minősülnek, amelyek a hagyományos étrend kiegészítését szolgálják, és koncentrált formában tartalmaznak tápanyagokat. Bár az étrend-kiegészítők kedvező élettani hatással rendelkezhetnek, amely egyénenként eltérő lehet, jelölésük, megjelenítésük, és reklámozásuk során nem engedélyezett a készítményeknek betegséget megelőző vagy gyógyító hatást tulajdonítani, illetve ilyen tulajdonságra utalni.

3 770 Ft

Az Acai (ejtsd: ászáj vagy ászái) bogyó vagy Acai gyümölcs hatalmas pálmán nő az amazóniai esőerdőben, és olyan, mint egy lila üveggolyó vagy szőlő. Nagyon finom trópusi íze van. Észak-Brazíliában, az Amazonas vidékén élő emberek már több száz éve fogyasztják, gyógyító hatása legendás.

Az amazóniai acai bogyó 10-szer annyi antioxidánst tartalmaz, mint a szőlő és 2-szer annyit, mint a kékáfonya. Emiatt a világon a legjobb tápértékkel rendelkező gyümölcs­nek tartják, tehát rendkívül egészséges.

Tele van természetes tápanyagokkal, beleértve vitaminokat, ásványi anyagokat, nyomelemeket, étkezési rostot.

A termékben található polifenolok antioxidáns hatásuknak köszönhetően hozzájárulnak a szervezetben zajló káros oxidatív folyamatok gátlásához.

A termék 20:1 acai berry kivonatot tartalmaz.

3 970 Ft

Vitaking Jó Emésztés Tabletta 30 db

Természetes összetevőket tartalmaz: verbena kivonatot, kamilla kivonatot, citrus bioflavonoidokat és bromelain enzimet (ananász gyümölcsből) – mindez egyetlen rágótablettában, hogy hozzájáruljon a jó emésztéshez.

A verbena vagy más néven vasfű segíti az epehólyag normál működését, hozzájárul a bélrendszer működéséhez.

A kamilla hozzájárul az emésztés támogatásához is.

2 475 Ft

A kurkuma (Curcuma longa) kiváló fűszer- és gyógynövény. A népi gyógyászatban többféle panasz kezelésére alkalmazzák sikerrel. A kurkuma aktív hatóanyaga a kurkumin, egy narancssárga színű olaj. Fűszernövényként (az ?élet fűszere?-ként tartják számon), festékanyagként is használják a kurkumát, de gyógynövényként is elég sokoldalúan alkalmazható. A kurkuma gyulladáscsökkentő hatású, enyhíti a gyulladásos fájdalmat és az izom- és ízületi fájdalmat.

3 195 Ft

Az egészséges máj gyógynövénye

A máriatövis mediterrán térségből származik, de világszerte termesztett növény.

Gyógyászati célokra termését hasznosítják. Védi a májunkat, illetve segíti a regenerálódását a rengeteg káros megterhelés után. Ezért igen hasznos a máriatövis kivonat fogyasztása.

Az emberi szervezet legnagyobb szerve a máj. Minden áthalad rajta, ami a tápcsatornába kerül, legyen az étel, ital, vegyszer vagy gyógyszer. Kémiai anyagokkal telt életünkben egyre nagyobb a terhelés rajta. Központi laboratóriumként átvizsgálja, elemeire bontja a szervezetbe jutó anyagokat, beépíti a hasznosíthatókat és kiszűri az ártalmasakat.

A máj feladatai: A máj mintegy ötszázféle feladatot lát el, ezek közül a két legfontosabb: megtisztítja a vért az anyagcsere salakanyagaitól, és hasonlóképpen bánik a hormonokkal, a gyógyszerekkel és az alkohollal. A táplálékokat pedig energiává alakítja át és glikogén formájában tárolja, majd fizikai erőfeszítés esetén a glikogént szőlőcukor alakjában juttatja el az izmokba. Naponta késztetjük májunkat a képességeit meghaladó teljesítményekre, amikor alkoholt fogyasztunk, gyógyszert szedünk, vagy nehéz, fűszeres, zsíros ételeket eszünk.

A gyorsételek sem könnyítik meg a munkáját. A tartósítószerekkel, adalékanyagokkal, színezékekkel?stb. igen sportszerűtlen kihívások elé állítjuk.

Máriatövis kivonat ? támogasd vele a májad működését! Nagyon fontos, hogy valamilyen módon megpróbáljuk védeni, illetve segíteni regenerálódását a rengeteg megterhelés után. Ezt szolgálja a máriatövis gyógynövény amely segíti a máj megfelelő működését. A máriatövis használata a múlt század elején visszaszorult, a 20. század közepe táján fedezték fel újra, amikor kémiailag azonosított hatóanyag komplexével (szilimarin) végzett farmakológiai vizsgálatokban magyarázatot találtak a növény májműködést segítő hatására.

3 510 Ft

Az olajfa (Olea Europaea) egy jellegzetes mediterrán növény, több ezer év óta használják táplálkozási és orvosi célokra termését, és levelét is. A Vitaking Olivalevél kivonat tartalmazza az olajfa levelének fő hatóanyagát, az oleuropeint. Az olajfa levél 98 értékes összetevőt tartalmaz.

Napi ajánlott mennyiség:  1 kapszula étkezés közben

Hatóanyag: Oliva levél kivonat  500mg, Oleuropein tartalom 100mg

A felhasználási javaslatban megadott mennyiséget ne lépje túl! A termék nem helyettesíti a vegyes étrendet és az egészséges életmódot. A doboz gyermekek elől gondosan elzárva tartandó! 

4 670 Ft

Vitaking vadgesztenye komplex tabletta 60 db

Vitaking Vadgesztenye komplex áfonya kivonatot, diozmint, C-vitamint, vadgesztenye kivonatot és heszperidint tartalmazó készítmény.

A Vitaking Vadgesztenye komplex áfonya kivonatot, diozmint, C-vitamint, vadgesztenye kivonatot és heszperidint tartalmazó készítmény. A vadgesztenye segít a „nehéz láb” érzésének csökkentésében. A vadgesztenye kivonatok segítenek a megfelelő keringés fenntartásában, és segítenek támogatni az egészséges vénákat és hajszálereket. A természetgyógyászat alaptétele, hogy amennyiben egy problémára több hatóanyag vagy gyógynövény létezik, akkor ezeket kombinációban alkalmazva jobb eredményt érünk el, mintha csak az egyiket alkalmaznánk bármilyen nagy mennyiségben.

Figyelmeztetés: A termék szedése terhesség és szoptatás alatt nem ajánlott!

Tárolás: Száraz, hűvös, fényvédett helyen.

5 410 Ft
Nézet:
Sorrend: