Étrendkiegészítők

Nézet:
Sorrend:

A hagyományok szerint először az arabok fedezték fel a lucernát úgy kétezer évvel ezelőtt, s minden élelem atyjának nevezték. Az újabb felfedezés az új korra tehető.

Az egyik leghatásosabb és legtáplálóbb növényünk, amit nem szabad kihagyni. 

A lucerna legfőbb hatóanyagai: szerves kalcium, magnézium, kálium, foszfor, vas, cink, réz, szelén, szilícium, jód, béta-karotin, B1-, B2-, B6-, B17-, C-, D-, E-, K- és U-vitamin, valamint L-borostyánkősav.

 

3 980 Ft

Csak a zöldpapaya gyümölcs héja alatt és levelében található meg a papain enzim, amely képes tömegének 35-szörösét kitevő állati fehérje lebontására.

A papain nem befolyásolja a belekben uralkodó aktuális kémhatás. A legtöbb enzimünkkel ellentétben savas pH-jú környezetben és akár gyomorsav hiányában is működik. 

A lúgosító kúra alatt létfontosságú, hogy legyen egy olyan enzimünk, amely képes az elsavasodott béltraktusban pangó, rothadó, nyákos fehérjék lebontására, kiürítésére. 

Étkezések után fogyasztva fejti ki legeredményesebb hatását. Nemcsak a biztos székletet garantálja, hanem az elfogyasztott táplálék ?szakszerű?, gyors lebontását is. A papaya rendszeres fogyasztásával a kiadós étkezések utáni kellemetlen teltségérzet és puffadás is megszüntethető.

Az emésztési tranzitidő lerövidülésével csökken a szervezetben a zsír felhalmozódásának és a méreganyagok felszívódásának a lehetősége. 

4 260 Ft

A búzafű a frissen kihajtott, csak a sziklevelet tartalmazó búza. A búzafű fogyasztásával természetes forrásból egészíthető ki a vitamin- és ásványi anyag szükséglet. A búzafű táplálkozás-élettani szempontból jelentős vitaminokat (C-, E-, F-, K- és B-­vitaminok), ásványi anya­gokat, nyomelemeket, aminosavakat és enzimeket tar­talmaz.

Segít az emésztésben és a belső szervek működésében. Megsemmisíti a kórokozó baktériumokat és segít visszaállítani a hasznos baktériumok egyensúlyát a belekben, amely folyamat lényeges az egészséges immunrendszer fenntartása érdekében.

A búzafű magas klorofill-tartalma miatt vérünket oxigénnel dúsítja, a sejtek oxigénellátása javul, így a gyulladások megszüntetésében komoly szerepe van.

 

 

 

3 335 Ft

A Colon Control 46 féle összetevőjének köszönhetően igen változatos hatásmechanizmusát tekintve. Legfontosabb tulajdonsága a magas rosttartalomban rejlik. Az élelmi rostok elősegítik a normál bélműködést, annak megfelelő ritmusát.

Legjobb tulajdonsága, hogy az élelmi rostok elősegítik a normál bélműködést, annak megfelelő ritmusát. A benne lévő almapektin hatékonyan tisztítja a beleket.

A rozskorpa, a rostok hozzájárulnak a normál bélműködéshez. A C-vitamin részt vesz a sejtek oxidatív stressz elleni védelmében.



 

 

 

5 540 Ft

Az édesgyökér hozzájárul a mentális nyugalom megőrzéséhez, az emésztőrendszer és a felső légutak normál működéséhez.

Az édesgyökérre érzékeny egyéneknek, terhes anyáknak, máj- és vese elégtelenségben, magas vérnyomásban, hipokalémiában, bélgyulladásban szenvedőknek fogyasztása nem ajánlott.


3 445 Ft

A Zöldvér green mix 18 zöld növényi keverék c-vitaminnal msm por hatásai lassítja az öregedési folyamatokat, lúgosító hatású, támogatja az immunrendszer normális működését, intenzív sportolás után segíti az izomtónusokat karban tartani, illetve növelni.

A terhes kismamáknak ajánlott, hogy az édesanya testében minden olyan anyag rendelkezésre álljon, ami egy egészséges gyerek megszüléséhez szükséges.

A C-vitamin hozzájárul az immunrendszer normál működéséhez, a sejtek oxidatív stresszel szembeni védelméhez, a fáradtság és a kifáradás csökkentéséhez, a normál pszichológiai funkció fenntartásához, az idegrendszer normál működéséhez.

A C-vitamin fokozza a vas felszívódását, hozzájárul a megfelelő kollagén képződéshez és ezen keresztül az erek, a bőr, a fogak, a fogíny, a porcok és a csontok normál állapotának fenntartásához.

6 395 Ft

Az oxidatív stressz elleni védelem eszköze. A termékben felhasznált piros, sötétvörös, lilás fekete színű gyümölcsök flavonoidokban és a növényi színanyagként ismert antocianidinekban gazdagok.

A flavonoidok az egyéb polifenolos szerkezetű vegyületekhez (antocianidok) hasonlóan a növényi metabolizmus másodlagos termékei, a növényi sejtekben alapvető védelmi funkciót töltenek be.

 

 

5 825 Ft

A teafalevél kiváló antiszeptikum, gombás fertőzések kezelésére alkalmas. A betegségeket terjesztő mikroorganizmusokat,gombákat és baktériumokat is egyaránt hatékonyan elpusztítja, ezzel pozitívan támogatja az immunrendszert.

A kurkumában található kurkumin részt vesz a máj regenerációjában és a méreganyagok semlegesítésében. Gátolja a vér besűrűsödését, csökkenti a trombózisveszélyt, serkenti a zsíranyagcserét, csökkenti a koleszterinszintet, javítja az epekiválasztást, véd a fekélyek kialakulása ellen és gyulladáscsökkentő.

Az MSM, a C-vitaminhoz hasonlóan átjárhatóvá teszi a sejtfalakat, így az ott lévő méreganyagok és vírusok megtisztítását teszi lehetővé.

Az oregano olaj hozzájárulhat a belek egészségének fenntartásához. 

A grapefruit mag egyik hatóanyaga gyógyszer metabolizáló enzimbénító hatású, így jelentősen növeli egyes gyógyszerek hatását. Gyógyszert rendszeresen szedők kérdezzék meg orvosukat a grapefruit mag alkalmazásával kapcsolatban. A készítményt teafaolaj tartalma miatt 18 éven alattiak, várandósok és szoptatós anyák ne fogyasszák! Az étrend kiegészítő szedése nem helyettesíti a kiegyensúlyozott vegyes étrendet és az egészséges életmódot!

 

4 260 Ft

A kurkuma gyökér és a máriatövis mag hozzájárul a máj normál működéséhez, valamint a normál emésztés fenntartásához.

A kurkuma elsősorban gyulladás gátló, azonban a májsejtek felépítésében, egészségének helyreállításában erősebb, mint a zöld tea kivonata.


Ösztönzi az epehólyag működését, az epe kiválasztását.

A népgyógyászat ezen kívül emésztési panaszokra, májbetegségekre, fájdalomcsillapításra, vérhígításra, bőrpanaszok kezelésére is egyaránt alkalmazza.

A máriatövis kiválóan serkenti az egészséges májsejtek termelődését, felgyorsítja a károsodott szövetek gyógyulását, az elhalt sejtek lecserélését.


Megerősíti a májat a védekező képességében, megelőzve a különféle vegyi anyagok rombolását, a káros anyagok behatolását a sejtekbe, emellett nagymértékben segíti a tápanyagok megfelelő mértékű hasznosulását.

A máriatövist elsősorban méregtelenítésre, a máj hatékony védelmére érdemes fogyasztani, mert lebontja a legtöbb káros, mérgező anyagot, ezzel megelőzi sokféle betegség kialakulásának az esélyét.

 

4 420 Ft

A természetes C-vitamin elősegíti a sejtek védelmét, antioxidáns hatásának köszönhetően hozzájárul a szervezetben lezajló káros oxidatív folyamatok gátlásában, valamint nélkülözhetetlen szerepet játszik az immunrendszer normál működésében. 

A magnézium szükséges a csontok és a fogak normál szerkezetének a fenntartásához, az idegrendszer kiegyensúlyozott működéséhez és a szív egészségének a megőrzéséhez. 

Felhasználási javaslatok: Vitaminpótlás, C-vitamin pótlás, C-vitamin, Vitamin

 

3 600 Ft

A zöldkagyló akkor került a figyelem középpontjába, amikor a maorik (új-zélandi őslakosok) életkörülményeit vizsgálva kiderült, hogy magas koruk ellenére megmaradt ízületeik rugalmassága, mely a bőséges kagylófogyasztásuknak volt köszönhető. Tehát körükben ismeretlen volt a reumás eredetű megbetegedés. 

Ennek köszönhetően világszerte megindultak a tudományos kutatások az új-zélandi zöldkagylóval kapcsolatban. Bebizonyították, hogy a zöldkagyló több mint 13%-ban tartalmaz glükozaminglikánt, valamint tartalmaz kovasavat, vitaminokat, ásványi anyagokat és fontos nyomelemeket és nagyon gazdag többszörösen telítetlen Omega-3 zsírsavakban. 

A glükozamin az ízületek kenőanyagaként szolgál, a kovasav a csontokat és a kötőszöveteket erősítheti.  

Vitaminok közül C-, E-, B6-, B12- vitamint és folsavat tartalmaz, ásványi anyagok közül kalciumot, káliumot és magnéziumot. Az Omega-3 zsírsav gyulladáscsökkentő hatással bír. 

Mivel a szervezet nem tudja előállítani a glükozamint, így nagyon fontos annak pótlása. A legtöbb táplálékban kis mennyiségben megtalálható, de jelentős mennyiségben a tenger ?gyümölcsi? tartalmazzák, főleg az új-zélandi tarajos zöldkagyló (a kékkagyló és egyéb kagylófajtáknak nincs ilyen hatása).

 

5 315 Ft

A Kalcium szükséges a normál csontozat és fogazat fenntartásához, a normál izomműködéshez és ingerületátvitelhez.

A spirulina és a chlorella algák fogyasztása növeli a szervezet vitalitását, támogatja az immunrendszer működését. A zöldkagyló héj hatóanyaga a glükozamin, mely a porcok építőanyaga.


A tabletták adalék-kötőanyag nélkül, túlnyomásos sajtolással készülnek.

4 385 Ft

Tökéletes táplálkozás kiegészítő mindazok számára, akik rendszertelenül étkeznek, kevés friss zöldséget, gyümölcsöt fogyasztanak, akiknek emésztési és felszívódási problémáik vannak, valamilyen hiánybetegségben szenvednek, fokozott szellemi, vagy fizikai megterhelésnek vannak kitéve. 

A Zöldárpa legfőbb hatóanyagai: Béta-karotin, B1-, B2-, B6-, C-, E-, H-vitamin, folsav, panthoténsav, nikotinsav, kálium, kalcium, magnézium, vas, réz, cink, SOD és egyéb enzimek, növényi fehérje és klorofill. 

A zöldárpa bővelkedik a számunkra létfontosságú enzimekben, többek között az egyik leggazdagabb SOD (superoxid dismutáz) enzimforrás. Az SOD egy különleges hatású antioxidáns, ami jelentősen lassítja az öregedés folyamatát. 

A zöldárpa klorofill tartalma ? a zöld vér ? az emberi szervezetbe kerülve valódi piros vérré válik, emellett gyulladáscsökkentő hatása is érvényesül.



4 375 Ft
 
Nézet:
Sorrend: