A Chili fűszercsepp esszenciáját egy különleges, 1 millió SHU erősségű chili kivonat adja.
A könnyebb konyhai felhasználás érdekében 100 000 SHU erősségre hígítjuk vissza, hidegen sajtolt napraforgó olajjal.
A chili szerelmeseinek kötelező alapanyag, főzés közben és utólagos ízesítésre is kiválóan alkalmas! Könnyen keverhető bármilyen raguba és nem igényel főzést Ételekhez apránként adagolva beállítható a kellő intenzitás
A zöldfűszerekből és egzotikus fűszerekből készült fűszercseppek különleges ízét a friss fűszernövényekből, vízgőzdesztillációval nyert esszenciális olajok vagy szén-dioxid extrakcióval nyert kivonatok adják.
A kivonás módja minden esetben adalékanyagoktól mentes, kizárólag mechanikai úton történik, így több termékünk BIO minőségben is elérhető.
A legtöbb friss fűszernövényhez hasonlóan érdemes a főzés végén használni a fűszercseppeket, így egész biztosan megőrzik aromájukat és illatanyagaikat.