Biorganik Bio csicseriborsó 500 g

Biorganik Bio csicseriborsó 500 g

Biorganik Bio csicseriborsó 500 g

790 Ft

A csicseriborsó, vagy más néven bagolyborsó, egynyári növény, a görögök és a rómaiak már az ókorban ismerték és kedvelték. A terméshüvelyekben 1-3 mag található, melyek gömbölyűek, sárgás színűek. Jelentős fehérjetartalma miatt kisgyermekek, várandós anyukák, sportolók és idősek, valamint vegetáriánusok étrendjébe illeszthető.

Egy éjszakás áztatás után 20-30 percig főzzük, majd ízletes arabos ételeket készíthetünk belőle. 
Napi táplálékunk 5-10 százalékát főtt hüvelyesek és tengeri zöldségek formájában fogyaszthatjuk el.
Rendszeres fogyasztásra legjobbak az apró szeműek: az azuki, a lencse és a csicseriborsó.

Felhasználása: pástétomok, levesek, egytálételek készítéséhez. Indiában megfőzve curry-s ételekhez használják, vagy lisztté őrlik és nemzeti ételeket (pakorát, bádzsit) készítenek belőle.

Elkészítése: Felhasználás előtt a csicseriborsót meg kell mosni, és 10-12 órára be kell áztatni. Az így előkészített magvak főzési ideje 60-90 perc.

Jó tudni: csíráztatásra is alkalmas

Ellenőrzött ökológiai gazdálkodásból származó termék.