Hírlevél

Fizetési megoldás

Tanúsítvány

SSL Certificate
Árukereső, a hiteles vásárlási kalauz
Olcsóbbat.hu

Keress minket a Facebookon

Akció

Házhozszállítás

Termékajánló

TOP termékek

5%-os állandó törzsvásárlói kedvezmény NetbioHónap kedvezmény 10%-40% kedvezmény
Újdonságok!
Dekorkozmetikumok Dekorkozmetikumok Dekorkozmetikum Dekorkozmetikum Dekorkozmetikumok

Termék részletekSonett Folyékony mosószer gyapjú/selyem oliva 120 ml

Raktárkészlet: 0 db
Sonett Folyékony mosószer gyapjú/selyem oliva 120 ml
325 Ft
Nincs raktáron

Kézi és gépi mosáshoz 30-40°C-ig

Az értékes olivaolaj a vissza zsírozó szappan legjobb alapanyaga. Kitűnően tisztítja és ápolja az érzékeny gyapjú- és selyemruházhatott.

Az összetevők eredete és tulajdonságai:
Oliva szappan: Az oliva a hazájából, több száz éves mediterrán olivafa ligetekből ökológiai gazdálkodásból származik Olaszországból, Spanyolországból és Görögországból. A bio minősítésű olivaolajat mechanikus úton préseléssel és centrifugálással állítják elő, majd kálium-hidroxiddal szappanosítják el. Az így kapott szappan a legjobb a gyapjú és a selyem meggyengült hidrolipid rétegének a helyre állításában. Az olivaolaj kiegyensúlyozó hatását bizonyítja az emberi szív-és érrendszerre gyakorolt pozitív hatás is, valamint az olajfák 7 éves ciklusban történő növekedési periódusai az emberhez való közelség újabb bizonyítékai.

Repceolaj / napraforgóolaj szappan: A növényi olajok kálium-hidroxiddal történő elszappanosítása során nyert szappan növeli a mosás hatékonyságát. A len és a napraforgó mellett a repceolaj is közép Európa mérsékelt éghajlatán terem, valamint minősített ökológiai gazdálkodásból származik.

Etanol: Keményítőt tartalmazó növények pl. kukorica vagy krumpli fermentálásából származik. Az etanol folyékonnyá teszi, és egyben segíti a zsíroldási tulajdonságait a mosószernek.

Cukor felületaktív anyagok: A cukor felületaktív anyagokat cukor, keményítő és kókuszolaj nyersanyagból állítják elő. Olyan arányban van jelen a cukor felületaktív anyag a szappanhoz képest a mosószerben, hogy ha a kemény víz esetén kalcium szappan alakulna ki, akkor azt finoman eloszlassa, és így az ne rakódhasson le a ruhára.

Különleges tulajdonságok: A termék a szappan előállításához magas-fokú préselésből származó olivaolajat tartalmaz. Kitűnő tisztító tulajdonságai mellett a gyapjú és selyem anyagok meggyengült hidrolipid rétegét is helyreállítják. A cukor felületaktív anyagok hozzájárulnak a szappan alapú mosószereknél, kemény víz esetén a kiváló mosási tulajdonság megtartásához. Az olivaolaj, repceolaj, napraforgóolaj és levendula illóolajak mind 100%-ban minősített ökológiai gazdálkodásból származnak. 

Biológiai lebonthatóság: A szappan növényi olajokból készül, így azzal a különleges tulajdonsággal bír, hogy a használatakor a vízben mindig jelen lévő vízkővel só képző folyamatba lép és kalcium szappan keletkezik. Ez az elsődleges lebomlás melynek során a felületaktív hatás semlegesítődik, a folyamat pár óra alatt lezajlik. A másodlagos 100 %-os biológiai lebomlás ezután mikroorganizmusok által történik, amikor a kalcium szappant vízzé és széndioxiddá alakítják.

A növényi etanol pedig néhány óra alatt visszailleszkedik a természet körforgásába.

A cukor felületaktív anyag és a kókuszzsíralkohol-szulfát olyan gyártási folyamatban készül keményítőből, cukorból és olajból, melyben teljes mértékben megmarad a természetes szerkezete, ezért a mikroorganizmusok ezeket a felületaktív anyagokat könnyen és gyorsan le tudják bontani. A szappant és a cukor felületaktív anyagot OECD előírások alapján biológiailag könnyen lebomló anyagként osztályozzák.
A termékek alkalmazása megfelelő (otthoni szürke víz tisztítására alkalmazott) szeptikus tartályok és szűrők használata esetén is.

Minősítések:

 • Vegan 
 • Stop climate change
 • CSE label
 • Eco Garantie
 • Összetevők: 

  List of ingredients as per EC 648/2004

  Product declaration

  %

  Aqua, potassium soap*, alkylpolyglucoside C8-16, alcohol, potassium citrate, perfume* (fragrance), linalool*

  *certified organically grown

  Soap from olive oil, cerified organ. / biodyn. Cultivation

  Szappan olivaolajból, ellenőrzött bio/biodinamikus gazdálkodásból

  15-30

   

  sugar surfactant

  Cukor felületaktív anyag

  5-15

   

  Soap from rapeseed / sunflower oil, certified organically grown

  Szappan repceolajból / napraforgóolajból, ellenőrzött ökológiai gazdálkodásból

  1-5

   

  Vegetable alcohol (ethanol)

  Növényi alkohol (etanol)

  1-5

   

  Citrate

  Citromsav

  < 1

   

  Essential lavender oil, certified organically grown

  Esszenciális levendulaolaj, ellenőrzött ökológiai gazdálkodásból

  < 1

   

  Balsamic additives, certified organically grown / collection from wild-growing plants

  Balzsamos adalékok, ellenőrzött ökológiai gazdálkodásból / gyűjtésből vagy vadon termett növényekből

  < 1

   

  Water, swirled

  Örvénylő víz

  up to 100


  *Ellenőrzött ökológiai gazdaságból és vadon termett


  Kiszerelés:
  120 ml

  Alkalmazás: Finom anyagokhoz, gyapjú és selyem mosáshoz 40°C-ig 

  Adagolás: 

  • Kézi mosáshoz: 15-30 ml / 5 liter víz A mosóvízbe helyezett ruhákat óvatosan mozgassuk. A mosóvíz és az öblítővíz ugyan olyan hőmérsékletű legyen, hogy megelőzzük a hirtelen hő változással járó hátulütőket.
  • Gépi mosásnál: 4.5 kg száraz ruhához – lágy /közepes vízkeménységnél 60 ml, kemény víznél 90 ml folyékony mosószer alkalmazzunk. 1 liter Folyékony mosószer gyapjúhoz és selyemhez – oliva elegendő 17 adag mosáshoz (2.4 kg száraz ruha esetén, lágy /közepes vízkeménységnél. Adagoljuk a mosószert a mosószer rekeszbe, VIGYÁZAT a koncentrált mosószer ne érintkezzen a ruhákkal, mert elszíntelenítheti!
  • Toll kabátok, párnák mosása: Fontos, hogy száradás közben gyakran mozgassa az anyagot, hogy a tollak ne tapadjanak össze. Ha az anyagon másképp nincs feltüntetve, akkor kérjük, alkalmazza az alábbi módon:  • Válassza ki a leggyengébb mosást (30°C)
  • Alkalmazza a Folyékony mosószer gyapjúhoz és selyemhez vízlágyító nélkül
  • Állítsunk be még 1 plusz öblítő ciklust 
  • Kizárólag lassú fokozaton centrifugáljuk
  • Gépi szárításhoz kevés ruhaadagot alacsony hőmérsékleten alkalmazzunk 
  • Szárításnál a ruhakötélen alkalmanként rázzuk ki a toll kabátot/párnát

   

 • Vonalkód
  4007547305120
  Minősítés
  Öko
  Termék
  Folyékonymosószer
  Várható szállítás
  1 héten belül
  Raktárkészlet
  0 db
  Szállítási tömeg
  120 g/db