Olajok

Nézet:
Sorrend:

Aranysárga szín és édeskés, lágy íz jellemzi. Esszenciális zsírsavakban és vitaminokban (pl. antioxidáns hatású E-vitamin) gazdag olaj. Pozitív élettani hatásai és bőrápoló tulajdonsága miatt  külső és belső felhasználása egyaránt javasolt.

Az olaj jótékony hatású lehet az emésztésre, védi a szív- és érrendszert, csökkenti a magas vérnyomást, immunerősítő, gyulladáscsökkentő hatású. Kiváló bőrtápláló tulajdonságainak köszönhetően a bőr és a haj ápolására egyaránt alkalmas.

Önmagában is fogyasztható, de remek ízesítője lehet salátáknak, krémeknek, szószoknak, leveseknek, zöldségeknek, továbbá alacsony hőfokon történő sütésre, főzésre is alkalmas.

2 375 Ft

Sárga színű, pirított napraforgóra emlékeztető illatú olaj. Hazánk egyik legismertebb és legtöbbet használt olaja, hidegen sajtolt változatban. Az élénksárga, nap felé bólogató, lenyűgöző táblákban virító növény a nyár egyik kedvence, olaját a népi gyógyászatban nehezen gyógyuló sebek és száraz, pikkelyesen hámló bőr kezelésére használták.

Magas E-vitamin tartalmának köszönhetően segít a sejtfalak, a bőr, az idegek, az izmok, a vörösvérsejtek és a szívműködés egészségének megőrzésében.

Sütéshez és főzéshez kiválóan használható közepes hőfokon, azonban ne hevítsük túlzottan hosszú ideig.
Hagyományos magyaros ételekhez, saláták, hidegtálak, majonéz készítéséhez ideális.

725 Ft

Sárga színű, pirított napraforgóra emlékeztető illatú olaj. Hazánk egyik legismertebb és legtöbbet használt olaja, hidegen sajtolt változatban. Az élénksárga, nap felé bólogató, lenyűgöző táblákban virító növény a nyár egyik kedvence, olaját a népi gyógyászatban nehezen gyógyuló sebek és száraz, pikkelyesen hámló bőr kezelésére használták.

Magas E-vitamin tartalmának köszönhetően segít a sejtfalak, a bőr, az idegek, az izmok, a vörösvérsejtek és a szívműködés egészségének megőrzésében.

Sütéshez és főzéshez kiválóan használható közepes hőfokon, azonban ne hevítsük túlzottan hosszú ideig.
Hagyományos magyaros ételekhez, saláták, hidegtálak, majonéz készítéséhez ideális.

1 415 Ft

A csipkebogyó hazánk egyik legismertebb gyógynövénye. Magjának olaja gazdag esszenciális zsírsavakban (Omega-3 és 6) és vitaminokban. Világospiros, lágy, gyümölcsös ízű olaj.

Fogyaszthatjuk belsőleg vagy használhatjuk külsőleg.

Magas telítetlen zsírsav- és vitamintartalma miatt ételeink (levesek, húsok, mártások) utólagos ízesítőjeként, sütemények tésztájába keverve, salátánkra csepegtetve hozzájárul egészségünk megőrzéséhez.

E-vitamin-tartalma a hidegen sajtolt olajok között is kiemelkedő, emiatt kiváló bőrápoló. Táplálja, hidratálja a bőrt, helyreállítja a nedvességegyensúlyt. Intenzív ápolást nyújt az UV-károsodott, valamint a szoláriumozástól kiszáradt, igénybe vett, leégett bőr számára. Bőrápoláshoz, masszázshoz keverhetjük könnyebb bázisolajokkal, magiszapokkal.

A gyógyszeriparban vitaminkészítmények, a kozmetikai iparban különféle natúr termékek (pl. ránctalanító krémek) gyakori összetevője. Természetes A-vitamin tartalma segít a bőröregedés megelőzésében, a kollagén- és elasztinrostok természetes termelődésében, és a sejtek megújuló folyamataiban.

1 380 Ft

A törökmogyoró terméséből hidegen sajtolt, telítetlen zsírsavakban és antioxidáns hatású E-vitaminban gazdag olaj. Kimagasló egészségvédő hatása a minőségi alapanyagnak, illetve a kíméletes gyártási eljárásnak köszönhető. A Grapoila olajok mindegyikét pörköletlen alapanyagból préselik, mindenféle adalékok, íz- és színanyagok hozzáadása nélkül, ezáltal a magok tápanyagai nem károsodnak. A törökmogyoró-olaj bioaktív hatóanyagainak köszönhetően jótékony hatású a szív- és érrendszerre, csökkenti a vér koleszterinszintjét és enyhíti a magas vérnyomás káros hatásait.
Kiemelkedő E-vitamin (alfa-tokoferol) tartalmánál fogva mérsékli bizonyos krónikus betegségek kialakulásának kockázatát (pl. szívbetegség, 2-es típusú diabétesz, magas vérnyomás, daganatos betegségek néhány fajtája), valamint védelmet nyújthat a szellemi hanyatlás és az Alzheimer-kór ellen.
A mogyoró íze jól illik süteményekhez, salátaolajnak is kiváló, sajtok, húsok ízesítésére is használhatjuk. Alacsony hőfokon süthetünk, főzhetünk is vele, de aki élettani hatásai miatt fogyasztja, az kerülje az olaj hevítését, hogy ne sérüljenek az értékes tápanyagok.
Magas E-vitamin-tartalma, illetve telítetlen zsírsavjai miatt a törökmogyoró-olaj bőrápolószerként, külsőleg is alkalmazható. Kiválóan hidratálja a bőrt és ideális a száraz, töredezett hajvégek ápolására. A mogyoróolajat "száraz olajnak" is nevezik, mert flavonoidtartalmának köszönhetően szépen tisztítja és egyensúlyban tartja a zsírosodásra hajlamos, tág pórusú bőrt, de erősen pigmentált, napfoltos, heges bőr, illetve apróbb ráncok esetén, ellen is bevethető.

3 220 Ft

A hidegen sajtolt mustármagolaj aranysárga színű, kellemesen mustár illatú olaj. Omega-3 és -6 zsírsavakban gazdag, valamint A- és E-vitamin-tartalma is magas, a béta-karotin mellett. Esszenciális zsírsavtartalmának köszönhetően hozzájárulhat a sejtfalak erősítéséhez és rugalmassá tételéhez, a memória és a mentális tevékenységek serkentéséhez, továbbá erős antibakteriális hatással bír.

A mustármagolaj helyi vérbőséget okoz, ezért külsőleg, reumás- és ízületi panaszok enyhítésére is használják. Meleg lábfürdőbe téve - az oldódás elősegítése érdekében pl. tejjel keverve - megfázás esetén is hatásos lehet.

A mustármagolajjal salátákat ízesíthetünk, majonézt, pácokat készíthetünk, húsokat tehetünk pikánsabbá. Az indiai konyha egyik alap alkotóeleme. Viszonylag magas füstpontja miatt bátran süthetünk, főzhetünk vele magasabb hőfokon, de aki élettani hatásai miatt fogyasztaná, az kerülje az olaj hevítését, mert az olaj tápanyagtartalmának egy része hőérzékeny.

1 765 Ft

A mákolaj nagyon jól használható salátákhoz, sőt, akár édességek, gyümölcslevesek díszítéséhez, ízesítéséhez is használható. 

Jótékony hatásai közé sorolható, hogy csökkentheti a trombózis és az embólia kialakulásának lehetőségét. Növelheti szellemi teljesítő képességünket és csökkentheti a vérnyomást. 

A megtisztított, étkezésre szolgáló mákszemben (kerti mák) és az ebből sajtolt olajban nincsenek benne azok az altató és nyugtató hatású alkaloidok, amelyek a magas ópium tartalmú fajták gubóinak tejnedvében vannak jelen.

Hideg sajtolással előállított, adalékmentes mákolaj. 

Tartalmaz: Omega-3 és Omega-6 esszenciális zsírsavakat, E-vitamint, amelynek zsírsav tartalma kedvező hatással lehet szervezetünkre.

 

2 170 Ft

A szőlőmagolaj napérlelte szőlőszemek magvából készül, és linolénsav tartalmával tűnik ki. Mélyzöld színű, jellegzetes illatú, mely a feldolgozott szőlőéhez hasonlít.

A hideg sajtolással készült szőlőmagolaj olyan antioxidáns, és bioaktív anyagokat tartalmaz, melyek fontos szerepet játszanak az egészség megőrzésében, védelmében, valamint egyéb ásványi-, és vitamintartalma következtében napjaink korszerű táplálkozásában. Omega 3 zsírsav tartalma és koleszterincsökkentő hatása szintén rendkívül értékes olajjá teszi. 

A mélyzöld színű szőlőmagolaj füstpontja 250 °C, ellentétben a többi, kiterjedten használt olajéval, melyeknek átlagosan 200 °C körüli. A hidegen sajtolt szőlőmagolajból a sütés-főzés során nem keletkezik egészséget károsító égéstermék, ezért ez a rendkívül előnyös tulajdonsága az egészséges táplálkozás egyik fontos alkotóelemévé emeli.

Az olaj külsőleg-belsőleg, élelmiszeripari, kozmetikai és gyógyászati célra egyaránt alkalmazható. Használhatjuk többek között pácoláshoz, halak, húsok, steakek sütéséhez salátákhoz, joghurtokhoz, mártásokhoz, süteményekhez, vagy egyszerűen csak egy szelet fokhagymás pirítóshoz.

1 865 Ft

Többféle tököt (és benne rejlő magot) termesztenek szerte a világon. A legelterjedtebb fajta az olajsajtolás céljára a héjnélküli olajtökmag. Ez a típus magas olajtartalmával emelkedik ki a többi közül.

A hagyományos, héjas tökmag alacsonyabb olajtartalommal ugyan, de szintén alkalmas olajsajtolásra, és a kinyert olaj íze magáért beszél. Hidegkonyhai ételek, saláták elkészítéséhez ajánljuk elsősorban, így megőrzi magas vitamin-tartalmát és kellemes ízvilágát.

Mi található a tökmagolajban, amiért minden nap érdemes fogyasztani?

  • delta-7 fitoszterol és szelén, amelyek enyhítik a prosztata jóindulatú megnagyobbodását kísérő tüneteket, például vizeletürítést kísérő fájdalmat és az éjszakai vizelések gyakoriságát
  • telítetlen zsírsavak, amelyek csökkenthetik az emelkedett koleszterin szintet, lassíthatják a szervezet érelmeszesedési folyamatait, illetve előnyösen befolyásolhatják az agyi keringés normál állapotának fenntartását
  • E-vitamin
  • F-vitamin komplex, amely alapvető szerepet tölt be a magzati idegrendszer kifejlődésében
  • antioxidánsok (E-vitamin, A-vitamin, szelén), amelyek lassíthatják a szervezet öregedési folyamatait
  • Koenzim-Q, amely jelentős immunstimuláló és antioxidáns hatással rendelkezik
  • Komplex vitamintartalom, amely segíti a legyengült szervezet roborálását a betegség utáni lábadozás időszakában

 

 

2 695 Ft

A lenmagolaj az egyik legtisztább és legtöbb esszenciális zsírsavat tartalmazó növényi olaj ezért a legértékesebb olajok közé sorolható. Rendkívül magas az alfa-linolénsav, E-vitamin illetve béta-karotin tartalma. Sárga színű, karakteres ízvilággal rendelkező magolaj.

A mag olajtartalmának 50-52%-át teszi ki az alpha-linolénsav, más néven omega-3 zsírsav. Ez egy esszenciális zsírsav, amelyet az emberi és állati szervezet nem képes előállítani, ezért mindenképpen táplálékkal kell felvennie. A lenmag egyedülálló élelmiszer, mivel elsődleges forrása ennek a szervezetünknek elengedhetetlen 'jó zsírnak'!

Ezek a bioaktív anyagok antioxidáns és gyulladáscsökkentő hatásuknál fogva segítenek a daganatos sejtek elleni harcban, a magas vérnyomás helyre állításában illetve szív és érrendszerünk karbantartásában. Serkentik az agyműködést, javítják látásunkat. Aktív életet élőknek segítenek az edzések utáni izomfájdalom elkerülésében illetve anyagcsere gyorsító hatása miatt elősegíti a zsírégetést. Segítik a test összes sejtjének membránképzését, így védve azokat a káros behatásoktól és járulva hozzá szerkezeti sértetlenségükhöz. Koleszterin csökkentő hatása ma már közismert és igen jelentős.

Ezek a példák nem fedik le az összes, szervezetünkre gyakorolt pozitív hatást. A lenmagolaj illetve bármilyen hidegen sajtolt növényi olajnak kiemelkedő szerepet kell adnunk táplálkozásunkban ha egészségünk megőrzése illetve a betegségek megelőzése fontos számunkra.

 

 

 

1 660 Ft

A lenmagolaj az egyik legtisztább és legtöbb esszenciális zsírsavat tartalmazó növényi olaj ezért a legértékesebb olajok közé sorolható. Rendkívül magas az alfa-linolénsav, E-vitamin illetve béta-karotin tartalma. Sárga színű, karakteres ízvilággal rendelkező magolaj.

A mag olajtartalmának 50-52%-át teszi ki az alpha-linolénsav, más néven omega-3 zsírsav. Ez egy esszenciális zsírsav, amelyet az emberi és állati szervezet nem képes előállítani, ezért mindenképpen táplálékkal kell felvennie. A lenmag egyedülálló élelmiszer, mivel elsődleges forrása ennek a szervezetünknek elengedhetetlen 'jó zsírnak'!

Ezek a bioaktív anyagok antioxidáns és gyulladáscsökkentő hatásuknál fogva segítenek a daganatos sejtek elleni harcban, a magas vérnyomás helyre állításában illetve szív és érrendszerünk karbantartásában. Serkentik az agyműködést, javítják látásunkat. Aktív életet élőknek segítenek az edzések utáni izomfájdalom elkerülésében illetve anyagcsere gyorsító hatása miatt elősegíti a zsírégetést. Segítik a test összes sejtjének membránképzését, így védve azokat a káros behatásoktól és járulva hozzá szerkezeti sértetlenségükhöz. Koleszterin csökkentő hatása ma már közismert és igen jelentős.

Ezek a példák nem fedik le az összes, szervezetünkre gyakorolt pozitív hatást. A lenmagolaj illetve bármilyen hidegen sajtolt növényi olajnak kiemelkedő szerepet kell adnunk táplálkozásunkban ha egészségünk megőrzése illetve a betegségek megelőzése fontos számunkra.

 

 

 

3 325 Ft

A máriatövis a világ egyik legerősebb méregtelenítője.

A népiesen csak 'őszbogáncsként' nevezett gyógynövény méregtelenít, és támogatja a máj létfontosságú funkcióit.

A máriatövis csodás összetevőinek - különösképpen a szilimarinnak, és annak egyik kivonatának a szlibininnek - hála erős antioxidáns és gombaölő tulajdonságokkal rendelkezik.

Nem csupán a májban, hanem az egész szervezetben képes kifejteni ezen jótékony hatásait az egészség megőrzése érdekében.

A kutatások szerint a máriatövis fogyasztásával enyhíthetőek a zsírmáj, a májgyulladás, a májzsugor, de még a májrák általt okozott tünetek, panaszok és fájdalmak is.

 

3 440 Ft
Nézet:
Sorrend: