Az egészségvédelem terén a legfontosabbnak a megelőzést tartják. A tyúkok naponta kijárnak a füves legelőkre (4 m2/egyed), zöldet fogyasztanak, szabadon kapirgálnak. A tágas istállókban pedig a fészkekben lévő tiszta alomra rakják tojásaikat. A legelők állatokra gyakorolt optimális hatását egy speciális fűmagkeverék és lucerna alkalmazásával, állandó rotációval és szükség szerint öntözéssel, nyírással érik el.
A tyúkok csak ellenőrzött körülmények között termelt (igazolt biotermelésből beszerzett), génmanipulációtól mentes bio-alapanyagokból előállított takarmányt fogyasztanak. Az istálló természetes szellőzése, az ülőrudak, a szabadban tartózkodás, a biotakarmány fogyasztása és a legelés jóvoltából a tyúkok nagyon jól érzik magukat, egészségesek és kiválóan termelnek. Jó közérzetüket elősegítik az istálló mindkét oldalán végigfutó, a természetes fényt beengedő üvegablakok, valamint a tetőablakokkal szabályozott természetes szellőzés és az 1 tyúkra eső nagy élettér (6 db/m2).
A fészkekből naponta többször kézi erővel gyűjtjük össze a megtermelt tojást, amit válogatóüzemben válogatnak és csomagolnak.
A termelés során rendszeresen végeznek állategészségügyi ellenőrző vizsgálatokat, ezáltal az állományaink mentesek szalmonellától és más kórokozóktól.
Kiszerelés: 6 db/doboz, tiszta, "M" kategóriájú tojások (53-63g/tojás)