Vas

Nézet:
Sorrend:

Azokat az ételeket nevezzük szupertáplálékoknak, melyek különösen gazdag tápanyagtartalmuknak köszönhetően segítenek a betegségek leküzdésében és lassítják az öregedési folyamatokat.

A szupertáplálékok esszenciális vitaminokat, ásványi anyagokat, nyomelemeket, antioxidánsokat és enzimeket stb. tartalmaznak, melyek egyre kevésbé vannak jelen a mindennapi ételeinkben.

Egészségünk megőrzéséhez érdemes napi szinten beépíteni étkezesünkbe ezeket a szupertáplálékokat, melyek rendszeres fogyasztása pozitívan befolyásolja életminőségünket.

Az acai bogyó (ejtsd: ászáj) egy brazil pálmaféle gyümölcse, melyet fagyasztva szárítanak rögtön a szüret után, hogy értékes tápanyagait minél nagyobb mértékben megőrizze.
Az acai bogyó antocianinokban és antioxidánsokban gazdag. Az antocianinok azok a jótékony hatású összetevők, melyek a vörösborban is megtalálhatók és hozzájárulnak az egészséges szívműködéshez. Az acai bogyó antocianin tartalma többszöröse a vörösborban mért mennyiségnek.

Vitaminok és ásványi anyagok:

  • A-vitamin
  • B1-vitamin
  • B2-vitamin
  • B3-vitamin
  • C-vitamin
  • E-vitamin
  • cink
  • kálium
  • kalcium
  • magnézium
  • réz
  • cink

Jótékony hatásai:

  • segíti szerveink egészséges működését,
  • növeli energiaszintünket, libidónkat,
  • állóképességünket
  • hozzájárul az egészséges alváshoz,
  • az egészséges, ragyogó hajhoz és bőrhöz
  • gyulladáscsökkentő és
  • fájdalomcsillapító hatás
  • frissíti a testet és az elmét is

 

4 485 Ft

Azokat az ételeket nevezzük szupertáplálékoknak, melyek különösen gazdag tápanyagtartalmuknak köszönhetően segítenek a betegségek leküzdésében és lassítják az öregedési folyamatokat.

A szupertáplálékok esszenciális vitaminokat, ásványi anyagokat, nyomelemeket, antioxidánsokat és enzimeket stb. tartalmaznak, melyek egyre kevésbé vannak jelen a mindennapi ételeinkben.

Egészségünk megőrzéséhez érdemes napi szinten beépíteni étkezesünkbe ezeket a szupertáplálékokat, melyek rendszeres fogyasztása pozitívan befolyásolja életminőségünket.

A kakaó latin neve ? theobroma cacao azt jelenti, az istenek eledele. A kakaóbab az alapja minden kakaó és csokoládékészítménynek.

A XXI. században egyre inkább előtérbe kerül a nyers kakaó, mely a kakaóbab kíméletes feldolgozásának köszönhetően jobban megőrzi tápanyagtartalmát és jótékony hatásait. A kakaóbab szüretelése után a babokat egy fa dobozban, banánlevélen erjesztik pár napig. Az erjesztés során létrejövő kémiai változások hatására a kakaóbab veszít keserűségéből és egy gazdagabb csokoládé íz kezd kibontakozni. Ezután egy kíméletes szárítási eljárás következik, ekkor alakul ki barna színe és végleges íze is.

Ez  a nyers kakaópor Criollo fajtájú, ezt termesztették a Mayák is. Ez a legritkább, legfinomabb és egyben legdrágább kakaófajta, gyakran nevezik a kakaók királyának is, az összes kakaótermelés 10-15%-át adja.

Ásványi anyagok és nyomelemek a kakaóban: magnézium, cink, réz, kén, kalcium, vas, kálium, mangán 

Jótékony hatások: szív- és érrendszeri: serkenti a vérkeringést, véralvadásgátló, segít szabályozni a vérnyomást, hangulatjavító 

Vitaminok és ásványi anyagok:

  • magnézium
  • vas
  • kálium
  • mangán
  • cink
  • réz
  • kén
  • kalcium

Jótékony hatásai:

  • serkenti a vérkeringést
  • véralvadásgátló
  • segít szabályozni a vérnyomást
  • hangulatjavító

 

2 135 Ft

A chlorella egy nagyon erős zöld színű édesvízi alga, mely már több mint 2 milliárd éve létezik a Földön.

Nevét a klorofilról kapta, jelenlegi ismereteink szerint a chlorella a legmagasabb klorofil tartalmú növény bolygónkon. Kimagasló klorofil (4-5 %) és egyéb pigment tartalmának köszönhetően méregtelenítő hatású, a nehézfémek szervezetből való kivezetését segíti.

Amalgám töméseink cseréjénél különösen ajánlatos a chlorella fokozott fogyasztása, mert így megakadályozható, hogy a fúrás során szervezetünkbe kerülő higany lerakódjon. Magas rosttartalma fokozza a bélműködést, kitisztítja a bélrendszert, így elősegítve a tápanyagok felszívódását.

Az alga a klorofilon kívül jelentős mértékű növényi fehérjét tartalmaz.

Fogyókúrázóknak különösen ajánlott, mert csökkenti az étkezések közötti éhségérzetet.

A nap során bármikor fogyaszthatjuk a chlorellát, akár többször kis mennyiséget is ehetünk belőle.
Amennyiben fogyasztásakor bármilyen kellemetlenséget (hasmenés, fejfájás) tapasztalunk az alga méregtelenítő tulajdonságának köszönhetően, átmenetileg csökkentsük az adagot. Fontos tudni, hogy mint minden új táplálék esetén, a chlorella fogyasztásánál is ügyeljünk a fokozatosságra. Kezdjük kis adagokkal (napi fél teáskanál) és csak pár nap elteltével növeljük az adagot.


Jótékony hatások:
immunerősítő, javítja az emésztést, segíti a méreganyagok távozását

 

4 590 Ft

Azokat az ételeket nevezzük szupertáplálékoknak, melyek különösen gazdag tápanyagtartalmuknak köszönhetően segítenek a betegségek leküzdésében és lassítják az öregedési folyamatokat.

A szupertáplálékok esszenciális vitaminokat, ásványi anyagokat, nyomelemeket, antioxidánsokat és enzimeket stb. tartalmaznak, melyek egyre kevésbé vannak jelen a mindennapi ételeinkben.

Egészségünk megőrzéséhez érdemes napi szinten beépíteni étkezesünkbe ezeket a szupertáplálékokat, melyek rendszeres fogyasztása pozitívan befolyásolja életminőségünket.

A spirulina egy édesvízi kék-zöld mikro alga, mely rendkívül magas klorofill tartalmának köszönhetően kedvezően befolyásolja az emésztést és az anyagcsere működését. Nevét spirál alakjáról kapta. 

Mérete kb. 100-szor nagyobb a többi algáénál, sejtje gyakran szabad szemmel is látható. A chlorellához hasonlóan nagyon magas a növényi fehérje tartalma (akár 60-65% is lehet).

Vitaminokban (A, B és E), aminosavakban, ásványi anyagokban, nyomelemekben (kálium, kalcium, magnézium, cink, foszfor, mangán, vas és szelén) és enzimekben gazdag, immunrendszerünk nagyszerű segítője. A vitaminok közül a B12 is megtalálható benne, melyet a növényi eredetű ételek közül csak nagyon kevés tartalmaz, így a vegetáriánusoknak ideális táplálék.

2 025 Ft

Az Iron All egy speciálisan összeállított komplex formula, ami a vason kívül tartalmazza többek között a B-vitamin komplex tagjait, beleértve a folsavat és a B12 -vitamint, valamint a felszívódáshoz szükséges C-vitamint is.

A vashiány és a vashiányos tünetei jól ismertek:

  • a fáradékonyság
  • gyengeség
  • fejfájás, szédülés
  • a bőr sápadtsága
  • nyelési zavarok

 

A vas hozzájárul a normál szellemi működés fenntartá­sához.

  • részt vesz a normál energiatermelő anyagcsere-folyamatokban.
  • hozzájárul a normál vörösvérsejt- és hemoglo­bin-képződéshez.
  • vas a szervezetben részt vesz a normál oxigénszállí­tásban
  • hozzájárul az immun­rendszer normál működésé­hez
  • hozzájárul a fáradtság és a kifáradás csökkentésé­hez
  • szerepet játszik a sejtosztódásban.


OÉTI bejegyzési szám: 2 tabletta
Napi ajánlott mennyiség: 
A felhasználási javaslatban megadott mennyiséget ne lépje túl! A termék nem helyettesíti a vegyes étrendet és az egészséges életmódot. A doboz gyermekek elől gondosan elzárva tartandó!

4 605 Ft

Vitaking Vitafer 120 ml

Megújult, mikrokapszulás forma (Lipofer® mikrokapszula). A régi liposzómás változathoz képest változatlan íz és minőség! Vitafer folyékony vaskészítmény kiválóan szívódik fel a szervezetben.

A vason kívül B6- és B12-vitaminokat is tartalmaz.

A vas hozzájárul a normál szellemi működés fenntartásához, a normál vörösvérsejt- és hemoglobin-képződéshez és részt vesz a normál energiatermelő anyagcsere folyamatokban.

  • kellemes íz
  • kiváló felszivódás
  • emésztési és székletproblémák nélkül

A Vas

  • hozzájárul a normál szellemi működés fenntartásához.
  • részt vesz a normál energiatermelő anyagcsere folyamatokban.
  • hozzájárul a normál vörösvérsejt- és hemoglobin-képződéshez.
  • a szervezetben részt vesz a normál oxigénszállításban.
  • hozzájárul az immunrendszer normál működéséhez.
  • hozzájárul a fáradtság és a kifáradás csökkentéséhez.
  • szerepet játszik a sejtosztódásban.

Emiatt minden korosztály számára létfontosságú a megfelelő vaspótlás.

A B12-vitamin hozzájárul az idegrendszer és az immunrendszer normál működéséhez.

3 035 Ft

Tökéletes táplálkozás kiegészítő mindazok számára, akik rendszertelenül étkeznek, kevés friss zöldséget, gyümölcsöt fogyasztanak, akiknek emésztési és felszívódási problémáik vannak, valamilyen hiánybetegségben szenvednek, fokozott szellemi, vagy fizikai megterhelésnek vannak kitéve. 

A Zöldárpa legfőbb hatóanyagai: Béta-karotin, B1-, B2-, B6-, C-, E-, H-vitamin, folsav, panthoténsav, nikotinsav, kálium, kalcium, magnézium, vas, réz, cink, SOD és egyéb enzimek, növényi fehérje és klorofill. 

A zöldárpa bővelkedik a számunkra létfontosságú enzimekben, többek között az egyik leggazdagabb SOD (superoxid dismutáz) enzimforrás. Az SOD egy különleges hatású antioxidáns, ami jelentősen lassítja az öregedés folyamatát. 

A zöldárpa klorofill tartalma ? a zöld vér ? az emberi szervezetbe kerülve valódi piros vérré válik, emellett gyulladáscsökkentő hatása is érvényesül.



4 375 Ft

Tökéletes táplálkozás kiegészítő mindazok számára, akik rendszertelenül étkeznek, kevés friss zöldséget, gyümölcsöt fogyasztanak, akiknek emésztési és felszívódási problémáik vannak, valamilyen hiánybetegségben szenvednek, fokozott szellemi, vagy fizikai megterhelésnek vannak kitéve.

A Zöldárpa legfőbb hatóanyagai: Béta-karotin, B1-, B2-, B6-, C-, E-, H-vitamin, folsav, panthoténsav, nikotinsav, kálium, kalcium, magnézium, vas, réz, cink, SOD és egyéb enzimek, növényi fehérje és klorofill.

A zöldárpa bővelkedik a számunkra létfontosságú enzimekben, többek között az egyik leggazdagabb SOD (superoxid dismutáz) enzimforrás. Az SOD egy különleges hatású antioxidáns, ami jelentősen lassítja az öregedés folyamatát.

A zöldárpa klorofill tartalma ? a zöld vér ? az emberi szervezetbe kerülve valódi piros vérré válik, emellett gyulladáscsökkentő hatása is érvényesül.

6 765 Ft
Nézet:
Sorrend: