Citromfű

Nézet:
Sorrend:

A citromfű (Melissa officinalis) friss virágzó hajtásaiból vízgőz- vagy gőzdesztillációval előállított olaj nyugtató, antimikrobiális, görcsoldó és rovarriasztó hatású.

  • Fontosabb alkalmazási területei: alvászavarok, szorongás, idegesség, a menstruáció előtti napokban jelentkező fejfájás, ideges eredetű gyomor- és szívpanaszok, Herpes-vírusok okozta szájsebek.
  • Fontosabb felhasználási formái: illóolaj-tartalmú gyomorerősítő- és emésztésjavító cseppek, alvópárna, aromalámpás párologtatás, bedörzsölőszerek és ecsetelők. 
2 945 Ft

Elterjedés, termesztés, előállítás
Az ilang-ilang illóolajat (Aetheroleum annonae) az Annónafélék (Annonaceae) családjába tartozóilangfa (Cananga odorata var. genuinum, syn.: Annona odorata) friss virágaiból vízgőz-desztillációval nyerik ki, 1,5-2%-os hozammal. Többféle minőségű olaj kerül forgalomba, attól függően, hogy a lepárlás mely részéből származik (a desztilláció elején gyakran választják le a legfinomabb részt, majd ezt követően még két szakaszban gyűjtik össze az olajat).

Felhasználás
Az illóolaj az ismerten nyugtató, ellazulást elősegítő hatású linaloolnak köszönhetően nyugtató, lelki kiegyensúlyozó és frissítő hatással bír, mely hatások mellett antimikrobiális, gyulladáscsökkentő és görcsoldó hatások jelentkezésével is számolnak a terápiás alkalmazásakor. Az illóolajat aromalámpából elpárologtatva vagy aromafürdőből, ill. a masszázs során belélegezve oldható a szorongás, fokozható a szellemi és testi frissesség. Gyakori alkotórésze a bőrápoló készítményeknek, melyeknek használatát egyebek mellett a faggyúmirigyek működésének szabályozására javasolják. Az illóolajnak nemi vágyat fokozó hatást is tulajdonítanak és ezért frigiditás, ill. szexuális aszténia esetén is ajánlják használatát, például masszázs és fürdőolajok alkotórészeként. A desztillálástól függően a különböző finomságú ilang-ilangolajok gyakori alkotórészei a különféle parfümöknek, kozmetikai illatkeverékeknek, ill. az arc- és dekoltázsápoló készítményeknek.

3 990 Ft

Az indiai citromfű vagy citromos fűszercirok (Cymbopogon citratus) felaprított, friss vagy fonnyasztott leveleiből (hajtásaiból) vízgőz-vagy gőzdesztillációval előállított olaj fertőtlenítő, antimikrobiális, szagtalanító, nyugtató- idegrendszeri tonizáló, rovarriasztó, szélhajtó és gyulladáscsökkentő hatású.

  • Fontosabb alkalmazási területei: gyomor- és bélrendszert érintő bakteriális fertőzések és bélgyulladások, kozmetikai bőrproblémák (pl. hajszálér bántalmak), kimerültség és túlterheltség, illetve rovarriasztás. 
  • Fontosabb felhasználási formái: inhalálószerek, masszázs- és fürdőolajok, bőrápoló kozmetikai készítmények, rovarriasztó készítmények, aromalámpás párologtatás.
1 620 Ft

Erős, friss, citromos illata otthonunk légtereinek frissítésére ideális. Rovarriasztó hatása miatt elő szeretettel használják szúnyog és moszkitó elleni krémnél és spraynél. Hatásos lehet nyugtalanság, szorongás esetén is. A felsorolt panaszok kezelésére aromalámpából elpárologtatva alkalmazhatjuk. Masszázs- vagy fürdőolaj alkotó- részeként használják a leggyakrabban.

A citromos illatú olaj ajánlott:

Párologtatásra: tegyünk 2-2 csepp citrom- és citromfűolajat az aromalámpa vízzel töltött részébe vagy a párologtatóba és a helység levegője tisztává és üdévé válik, segíti a szellemi tevékenységet.

Aromafürdő készítéséhez: egy kávéskanálnyi tejszínben oldjunk fel citromfűolaj és narancsolaj elegyét, és adjuk fürdővizünkhöz. Segít kikapcsolódni és ellazulni, alkalmazható idegi kimerültség esetén.

Párologtatáshoz, levegő frissítéshez aromaterápiás céllal ajánljuk!

1 395 Ft

Elűzheti a náthát és a fejfájást

Megkönnyítheti a légzést. Gyulladás- és fájdalomcsökkentő hatásai segíthetik az izomgörcsök, a reuma, és egyéb ízületi panaszok csillapítását.

Két faja ismert az indiai citromfűnek: a nyugat-indiai (Cymbopogon citratus) és a kelet-indiai citromfű (Cymbopogon flexuosus). Mindkettő évelő, magasra növő és nagyon ritkán virágzó növény. Döntően megegyeznek a tulajdonságaik.

Indiában ételek ízesítésére, haj- és bőrápolásra, lázcsillapítóként és a fertőző betegségek elleni orvosságként használják. Továbbá parfümök alapanyagaként és a gyógyszeriparban is használatos.

A népi gyógyászatból ismert lehetséges hatásai

  • antibakteriális, antivirális, gombaölő, parazitaellenes
    fertőtlenítő
  • lábgomba és körömgomba ellen hatásos
  • gyulladáscsökkentő
  • antiallergén
  • segíti a méreganyagok kiürülését
  • gyorsítja a hajnövekedést
  • vízhajtó
  • fájdalomcsillapító (fejfájás esetén is)
  • enyhíti az idegzsába tüneteit
  • lázcsillapító
  • tonizáló, összehúzó
  • segítheti a véraláfutások gyógyulását
  • pattanásos, akne-s arcbőr ápolására is hatásos
  • dezodoráló
  • feszültségoldó, nyugtató, antidepresszáns
  • csökkenti a félelmet, enyhíti a pánikrohamot
  • segíti a szomorúság elűzését
  • érzelmileg felemelő
  • emésztést segítő, görcsoldó, szélhajtó
  • enyhíti a hasmenést
  • rovarriasztó
  • illatosító

 

1 425 Ft

Indiai Citromfű egy remek szagtalanító és illatosító illóolaj, füves-citrusjegyekkel, mely frissességet áraszt. 

Az illóolajat egy magas, aromás, évelő, gyorsan növő fűféléből nyerik. A növény olaja napsárga színű, erős füves, citromos illattal.  A növény tradicionálisan az ázsiai konyha egyik kedvelt alapanyaga. Az illóolaj fő hatóanyaga a citrál nevű aldehid, ez az az összetevő, amelynek köszönhetően rovarriasztó szerként is alkalmazható. 
Bőrön pórus-összehúzó, dezodoráló, bőrnyugtató hatása miatt kozmetikai készítményekbe hatóanyagként előnyös az alkalmazása. Lemosóként vagy illatosítóként hatásos rovarriasztó, és semlegesíti a háziállatok ürülékének a szagát. Az indiai citromfű illóolaj frissítő, növeli a koncentrációs készséget, biztató, motiváló hatású, légtér-illatosítókba ajánlott, tisztítja a beltéri levegőt, gépkocsiban fokozza a vezető éberségét. 

Medinatural bőrápoló olajban elkeverve használhatod      

?  a bőr élénkítésére, frissítésére
?  a bőr feszességének visszaállítására
?  a vérkeringés serkentésére
?  narancsbőrre, érproblémákra
?  a bőr parazitamentesítésére
?  rovarriasztásra
?  vérkeringést serkentő masszázshoz
?  narancsbőrellenes, rugalmasító készítményekbe
?  arcápoló olajban - illatosító és élénkítő elemként

Az indiai citromfű illóolaj használatánál az érzékenyebb bőrűek allergiás reakciót mutathatnak,  ezért első használat előtt mindenképp végez bőrpróbát!

Indiai Citromfű illóolaj remek gombaölő szer

Számos tanulmány és kutatás is alátámasztotta és bizonyította az indiai citromfű illóolaj gombaölő hatását. 
Lábfürdő fáradt igénybevett, gombásodásra hajlamos láb ápolására: egy evőkanál sóra cseppents 10 csepp indiai citromfű illóolajat, majd 2-3 liter langyos vízben keverd el. 15-20 percig áztasd benne a lábad. Frissíti a láb bőrét, mérsékelheti az izzadást, dezodoráló hatású.

1 675 Ft

MediNatural Szúnyog és Rovarűző  illóolaj keverék a Természetben hasznos segítő és védelmező társad lesz kerti grillezésnél, kirándulásoknál. 

Téged is imádnak a kis vérszívó szúnyogok, és semmi kedved osztozkodni velük a lakásodon? Akkor ez a természetes illóolaj keverék Neked készült. Nem kell, hogy a rovarcsípés elleni védekezés azt jelentse, hogy mérgező, irritáló anyagokat keljen elviselned. A MediNatural Szúnyog és Rovarűző illóolaj keverék hatóanyagait kizárólag 100%-os természetes illóolajok alkotják.

Indiai Citromfű illóolaj

Levendula illóolaj

Eukaliptusz illóolaj 

MediNatural Szúnyog és Rovarűző illata, hűsítően eleven citrom és eukaliptusz egy csipetnyi levendula virág frissességével.
Szerencsére a rovarok ki nem állhatják ezt a nekünk egyébként kellemes illatot.

?   párologtatóba a nyugodt éjszakákért -beltérben felfrissíti a levegőt, és nemcsak a hangulatot fokozza, de a kellemetlen csípésektől és zümmögéstől is megkímél. 
Tipp: beltérben 10 csepp MediNatural Szúnyog és Rovarűző  illóolaj keverék a párologtatóba , kültéren ennél magasabb cseppszám Tegyél néhány cseppet a keverékből egy vattacsomóra, pamutlabdára (és a szellőzőnyílásba vagy a bogarak útvonalára helyezd el).

?   Spray készítéséhez Tipp: 100 ml-es spray flakont tölts fel kb. 2/3-ig vízzel, ehhez adj a MediNatural Szúnyog és Rovarűző  illóolaj keverékből 10-15 cseppet. Egy két fújás a ruházatra, hogy távol maradjanak a vérszívók.( használat előtt mindig fel kell rázni)

2 085 Ft

Az illóolaj-keverék komponenseinek vírusellenes, baktériumölő hatása miatt megfázásos és influenza szezonban légterek frissítésére ajánlható. A kakukkfű illóolaj tartalma továbbá jótékony hatást fejt ki a légzőszervi panaszok esetén. A teafaolaj összetevő szinergikusan erősíti a légfrissítő, a citromfű olaj, az illatosító hatást. Párologtatásra, aromafürdőhöz, szaunázáshoz.

2 300 Ft
Nézet:
Sorrend: