Kakukkfű

Nézet:
Sorrend:

A citromos kakukkfűként is ismert fehér kakukkfű egy csodálatos enyhébb kakukkfűváltozat, melynek használata várandósok és gyermekek számára is ajánlott. Enyhe illata kicsit a levendulára hasonlít. Erősíti az immunrendszert és segít a megfázásos betegségek leküzdésében. Ezenkívül lelkileg is támogat hangulatjavító energiáival.

 

7 570 Ft

Farfalla Bio Kakukkfű illóolaj 5ml

A Farfalla kakukkfű illóolaj számos jótékony hatással bír.

Pozitívan befolyásolja a légutakat megfázás, köhögés esetén, segít a fülfájás, valamint az arcüreggyulladás tüneteinek csökkentésében.

Kiszerelés: 5 ml

Ideggyengeség, idegfájdalmak, fizikai és szellemi fáradtság esetén is ajánlott. Erővel, energiával és bátorsággal tölt fel.

4 625 Ft

Ingeborg Stadelmann megfázás elleni felszabadító olaj, 5 ml

Antibakteriális és vírusölő hatású aromaolaj.

Megkönnyíti a légzést és segíti a hurut oldódását.

  • illatlámpába,
  • zsebkendőre cseppentve orrba dugva,
  • mézbe, sóba, tejszínbe keverve fürdőként,
  • zsíros olajba keverve mellkasolajként.

Homeopátiás kezelés mellett is alkalmazható.

Fontos információ: Várandósok és csecsemők részére önterápiára alkalmatlan.

3 780 Ft

Kakukkfű illóolaj a felső légúti problémák doktora 

Az orvostudomány a mai napig elismerően szól a légúti megbetegedések hatékony gyógyítójáról, az ókori görögök és egyiptomiak által is rendszeresen alkalmazott fűszer ? és gyógynövényről, a kakukkfűről. A Kakukkfű illóolaj a világ minden táján szerepel a hivatalos gyógyszerkönyvekben. 1719-ben Neumann Caspar fedezte fel illóolajának fő hatóanyagát, a timolt, a baktériumok, gombák, bélférgek fejlődését gátló anyagot. (A hindu népi orvoslás féregűző szere a kakukkfű) A timol (Thymolum) a mennyiség és a hatás szempontjából is a legfontosabb vegyület, mely baktériumok, gombák, bélférgek fejlődését gátló anyag. A gyógyászatban egymagában is használják. 

Az aromaterápiába a kakukkfű illóolaj köptető, hörgök görcsét oldó és fertőtlenítő hatása miatt, légúti megbetegedések (légcső- és hörghurut, szamárköhögés, tüdőasztma) elleni fürdő régóta ismert terápia, amellyel a meghűlést még a kezdeti stádiumban lehet kezelni. A helyi vérbőséget előidéző hatása miatt a reuma kezelését kiegészítő, az antibakteriális és antifungális hatása révén pedig szájüregi gyulladások kezelésére alkalmas, valamint bőrápoló készítmények összetételében is szerepelhet.

MediNatural bőrápoló olajban elkeverve használd     

?  problémás, pattanásos arcbőrre
?  zsíros, eltömődött arcbőrre
?  bakteriális vagy gombás bőrfertőzésre
?  reumás fájdalmakra, derékzsábára, ízületi gyulladásra
?  ficamra, rándulásra, sportsérülésekre
?  narancsbőrre
?  légzőszervi bántalmakra: köhögésre, asztmára, torokgyulladásra, arcüreggyulladásra
?  férfi illatosító, borotválkozási utáni szerekbe

Kakukkfű illóolaj  Párologtatva

Vírusellenes, baktériumölő hatása miatt megfázásos és influenza szezonban légterek frissítésére ajánljuk. Különösen felső légúti problémák, hurutok esetén előnyős az alkalmazása. Valamint bőrgomba elleni  készítményekben, fertőtlenítő, csíraölő, összehúzó, gyulladáscsökkentő, a bőr vérkeringését serkentő hatása miatt. A kakukkfű illóolaj a párologtatóba cseppentve felső légúti megbetegedésekben váladékoldó hatású. Emellett kiválóan alkalmas szobáink levegőjének fertőtlenítésére is. A kakukkfű illóolaj jótékony hatást fejt ki a légcsövekre hörghurut, szamárköhögés és asztmás panaszok esetén. A kakukkfű illóolaj belégzéssel a tüdőhólyagocskákba kerül, és így közvetlenül a betegség helyén hat.

Kakukkfű illóolaj  Száraz inhaláció

 tegyél 1 csepp illóolajat a papírzsebkendőre, majd 2-3 cm-re az az orrodtól az illatot lélegezd be.

Kakukkfűves tisztító illatos gőz ?

Az Illóolajos inhalálással kitisztítja az arc- és orrüreget. A kakukkfű illóolajos gőz alkalmazása különösen felső légúti problémák, hurutok esetén előnyős.

10 csepp MediNatural kakukkfű illóolaj
10 csepp MediNatural Borsmenta illóolaj

A keverékből tegyél 1-2 cseppet 1 liter forró vízhez, majd a fejed letakarva, szemed becsukva inhalálj. Az inhalálás meleg vízzel és ne forróval történjen! Fellazítja a váladékot , illetve segíti annak könnyed eltávozását. Felszabadítja a légzőszervi járatokat.

Kakukkfű illóolaj  Lábfürdő gombásodásra hajlamos láb ápolására

egy evőkanál sóra cseppents 10-20 csepp kakukkfű illóolajat, majd 2-3 liter langyos vízben keverd azt el. 15-20 percig áztasd benne a lábad. Frissíti a láb bőrét, bőrnyugtató fertőtlenítő hatású.

1 950 Ft

Az illóolaj-keverék komponenseinek vírusellenes, baktériumölő hatása miatt megfázásos és influenza szezonban légterek frissítésére ajánlható. A kakukkfű illóolaj tartalma továbbá jótékony hatást fejt ki a légzőszervi panaszok esetén. A teafaolaj összetevő szinergikusan erősíti a légfrissítő, a citromfű olaj, az illatosító hatást. Párologtatásra, aromafürdőhöz, szaunázáshoz.

2 300 Ft
Nézet:
Sorrend: