Méregtelenítés esetén

Nézet:
Sorrend:

Azulént és magnéziumot is tartalmaz, a fehér lótusz illatjegyeit hordozó szappan méregtelenítő, frissítő és regeneráló hatású.

A kiváló minőségű szappan főzése lassú és költséges folyamat: a természetes, nagy tisztaságú olíva-, pálma- és kókuszolajat lassan, alacsony hőfokon, szóda hozzáadásával 3 napig főzik, majd kivonják a keletkező glicerint és természetes illóolajokkal és hatóanyagokkal újra felfőzik, formázzák és csomagolják. A lassú főzés eredményeképpen a szappan nem tartalmaz vizet és csak minimális glicerint.

A Nesti Dante oliva alapú szappanok régi toszkán hagyományok alapján készülnek. A több napon át tartókíméletes főzés során a hatóanyagok nem bomlanak le, a főzőmesterek az eljárás során zsírsavak helyett semleges kizárólag növényi eredetű zsírokat  használnak. Így végtermékként gazdag textúrájú, természetes illatú és lágy naturszappanokat állítanak elő.

2 415 Ft

Magas C-vitamin, vas és magnézium tartalmú, vákuumszárított feketeribizli és cékla por keverék.

Készítmény egyedi technológiára épülő vákuumszárítással készül, instant por formában kerül forgalomba. A speciális vákuumszárítási eljárásnak köszönhetően megmaradnak az eredeti íz, zamat és aroma, az illat és a színanyagok, valamint a vitaminok, a makro- és mikroelemek, és a biológiailag aktív összetevők döntő többsége, koncentrált formában.

  • Termék tartósítószerek, cukor valamint szintetikus adalékanyagok, színezékek hozzáadása nélkül készül.
  • A vas részt vesz a gyermekek szellemi képességének fejlesztésében
  • A C-vitamin hozzájárul a fáradtság és a kifáradás csökkentéséhez.


Ajánlott felhasználás: 2 evőkanál (15g) port oldjon 2 dl szénsavmentes vízben. Azonnal oldódik! A dobozt használata után gondosan zárja vissza. Száraz, hűvös helyen tárolandó. A dobozban nincs csomósodásgátló adalék, ezért felbontásután a levegő nedvességtartalmát magábaszívhatja, és összeállhat a termék. Ha beleményedik célszerű öszetörni, és utána folyadékban feloldani. Ez a hatását és az élvezeti értékét nem befolyásolja. Naponta egy alkalommal fogyasztandó.

A C-vitamin az egyik legismertebb vitamin féleségünk. Jelentős antioxidáns hatással bír.
A szervezeten belül nagyon sok biokémiai, élettani folyamatban vesz részt, ezért nélkülözhetetlen.
Esszenciális vitaminok sorába tartozik, mert szervezetünk nem képes az előállítására, így mindenféleképpen külső bevitelre szorulunk belőle. Számtalan pozitív tulajdonsága közül érdemes kiemelni, hogy mind a fizikai, mind a szellemi fáradság, kifáradás ellen nyújt védelmet szervezetünknek. Különösen fontos ez a védelem a gyermekek esetében.

A vas szervezetünk számára nélkülözhetetlen, létfontosságú elem. Elsődleges szerepet játszik a vörösvértestek képződésénél, a vörösvérsejteket alkotó hemoglobin molekula felépítésében, amely a szervezetünkben az oxigén szállításáért felelős. Az optimális oxigén szint biztosítja többek között a megfelelő szellemi és fizikai teljesítményünket is. Gyermekeink szellemi, fizikai fejlődése szempontjából kiemelt jelentősége van.

A cékla egészségre gyakorolt hatása igen régóta ismert. Szakirodalmi adatok szerint szerteágazó gyógyhatását a benne található számos vitaminnak (C, B1, B2, B6), ásványi anyagnak (vas, szilícium, réz, nátrium, kálium, kalcium, magnézium, foszfor, jód, bór, mangán, lítium) köszönheti.
Magas kálium és magnézium tartalma miatt hozzájárul a test fiziológiai táplálásához, az izmok és az állóképesség növeléséhez.
A cink, a mangán és a réz elősegítik a növekedést, a fejlődést és a szaporodást, szabályozzák az anyagcserét.
A cékla a hatékony tisztítókúrák nélkülözhetetlen része. Serkenti a máj, a belek és a vese működését, fokozza a méreg- és a salakanyagok eltávolítását.
A céklát a népi gyógyászat az egyik legjobb vérképzőnek ismeri, segít a vörösvérsejtek regenerálásában és szaporodásában, serkenti a sejtnövekedést és a sejtmag újraképződését.

A cékla három ­ az emésztőrendszerünk számára is fontos ­ hatóanyagot tartalmaz:

  • Betain a máj méregtelenítő enzimeit támogatja.
  • Kolin elősegíti a májból a felesleges zsírok kiürülését. Szabályozza az emésztést, a nyirokmirigyek, a vese, a gyomor és a belek működését.
  • Betanin (a cékla színanyaga) gátolja a kórokozó baktériumok elszaporodását, valamint immunerősítő, roboráló és élénkítő hatású.


A feketeribizli hatóanyagait nyomelemek, flavonoidok, illóolajok, cseranyagok, rutin, és B-, C-, P-vitamin(rutin) alkotják. Élettani hatásai közül ismert, hogy a könnyen emészthető cukrok és a szerves savak elégésükkor lúgosítják a szervezetet, ugyanakkor elégetik az anyagcsere bomlástermékeinek egész sorát. A C- és P-vitamin a cukrokkal együtt javítja a máj, az anyagcsere, az izmok és a központi idegrendszer működését, csökkenti a stresszt. Az antocián növényi festékanyagai frissítő hatásúak, egyben anti-oxidáns hatásuk is jelentős. Vas-, mangán- és réztartalmának köszönhetően növekszik a vörösvértestek és a hemoglobin mennyisége. B-vitamin tartalma idegvédő hatású.

7 135 Ft

Magas C-vitamin és vas tartalmú, étrend kiegészítő. 

Készítmény egyedi technológiára épülő vákuumszárítással készül, instant por formában kerül forgalomba. A speciális vákuumszárítási eljárásnak köszönhetően megmaradnak az eredeti íz, zamat és aroma, az illat és a színanyagok, valamint a vitaminok, a makro- és mikroelemek, és a biológiailag aktív összetevők döntő többsége, koncentrált formában.

  • Termék tartósítószerek, cukor valamint szintetikus adalékanyagok, színezékek hozzáadása nélkül készül.
  • A vas részt vesz a gyermekek szellemi képességének fejlesztésében
  • A C-vitamin hozzájárul a fáradtság és a kifáradás csökkentéséhez.


Ajánlott felhasználás: 2 evőkanál port oldjon 2 dl szénsav mentes vízben. Naponta egy alkalommal fogyasztandó.

A C-vitamin az egyik legismertebb vitamin féleségünk. Jelentős antioxidáns hatással bír.
A szervezeten belül nagyon sok biokémiai, élettani folyamatban vesz részt, ezért nélkülözhetetlen.
Esszenciális vitaminok sorába tartozik, mert szervezetünk nem képes az előállítására, így mindenféleképpen külső bevitelre szorulunk belőle. Számtalan pozitív tulajdonsága közül érdemes kiemelni, hogy mind a fizikai, mind a szellemi fáradság, kifáradás ellen nyújt védelmet szervezetünknek. Különösen fontos ez a védelem a gyermekek esetében.

A vas szervezetünk számára nélkülözhetetlen, létfontosságú elem. Elsődleges szerepet játszik a vörösvértestek képződésénél, a vörösvérsejteket alkotó hemoglobin molekula felépítésében, amely a szervezetünkben az oxigén szállításáért felelős. Az optimális oxigén szint biztosítja többek között a megfelelő szellemi és fizikai teljesítményünket is. Gyermekeink szellemi, fizikai fejlődése szempontjából kiemelt jelentősége van.

A cékla egészségre gyakorolt hatása igen régóta ismert. Szakirodalmi adatok szerint szerteágazó gyógyhatását a benne található számos vitaminnak (C, B1, B2, B6), ásványi anyagnak (vas, szilícium, réz, nátrium, kálium, kalcium, magnézium, foszfor, jód, bór, mangán, lítium) köszönheti.
Magas kálium és magnézium tartalma miatt hozzájárul a test fiziológiai táplálásához, az izmok és az állóképesség növeléséhez.
A cink, a mangán és a réz elősegítik a növekedést, a fejlődést és a szaporodást, szabályozzák az anyagcserét.
A cékla a hatékony tisztítókúrák nélkülözhetetlen része. Serkenti a máj, a belek és a vese működését, fokozza a méreg- és a salakanyagok eltávolítását.
A céklát a népi gyógyászat az egyik legjobb vérképzőnek ismeri, segít a vörösvérsejtek regenerálásában és szaporodásában, serkenti a sejtnövekedést és a sejtmag újraképződését.

A cékla három ­ az emésztőrendszerünk számára is fontos ­ hatóanyagot tartalmaz:

  • Betain a máj méregtelenítő enzimeit támogatja.
  • Kolin elősegíti a májból a felesleges zsírok kiürülését. Szabályozza az emésztést, a nyirokmirigyek, a vese, a gyomor és a belek működését.
  • Betanin (a cékla színanyaga) gátolja a kórokozó baktériumok elszaporodását, valamint immunerősítő, roboráló és élénkítő hatású.


A feketeribizli hatóanyagait nyomelemek, flavonoidok, illóolajok, cseranyagok, rutin, és B-, C-, P-vitamin(rutin) alkotják. Élettani hatásai közül ismert, hogy a könnyen emészthető cukrok és a szerves savak elégésükkor lúgosítják a szervezetet, ugyanakkor elégetik az anyagcsere bomlástermékeinek egész sorát. A C- és P-vitamin a cukrokkal együtt javítja a máj, az anyagcsere, az izmok és a központi idegrendszer működését, csökkenti a stresszt. Az antocián növényi festékanyagai frissítő hatásúak, egyben anti-oxidáns hatásuk is jelentős. Vas-, mangán- és réztartalmának köszönhetően növekszik a vörösvértestek és a hemoglobin mennyisége. B-vitamin tartalma idegvédő hatású.

7 135 Ft

Prémium minőségű búzafű por - a méregtelenítés "nagymestere".

A búzafű a frissen kihajtott búza pár napos hajtása, mely nagyon magas klorofil (70%) és pigment tartalommal bír.
A klorofilon kívűl jelentős mértékű béta-karotint, növényi fehérjét, aminosavat, ásványi anyagot, nyomelemet és vitaminokat (C,A,B-vitaminok,E,K) tartalmaz. A klorofil segíti a test méregtelenítését és kiegyensúlyozza a PH-szintjét. A felhalmozódott savakat semlegesíti, ezáltal lehetővé teszi a tápanyagok jobb felszívódását. A búzafű kb. 85%-a növényi fehérje, mely majdnem 20-féle aminosavból épül fel.A búzafű nagyon gazdag forrása a növényi rostoknak, vas és folsav tartalma is jelentős. Különleges képessége, hogy 92-féle ásványt és nyomelemet képes a földből felszívni.  
A búzafű gluténmentes, mert még a magok kifejlődése előtt levágják.

2 630 Ft

Azokat az ételeket nevezzük szupertáplálékoknak, melyek különösen gazdag tápanyagtartalmuknak köszönhetően segítenek a betegségek leküzdésében és lassítják az öregedési folyamatokat.

A szupertáplálékok esszenciális vitaminokat, ásványi anyagokat, nyomelemeket, antioxidánsokat és enzimeket stb. tartalmaznak, melyek egyre kevésbé vannak jelen a mindennapi ételeinkben.

Egészségünk megőrzéséhez érdemes napi szinten beépíteni étkezesünkbe ezeket a szupertáplálékokat, melyek rendszeres fogyasztása pozitívan befolyásolja életminőségünket.

A chlorella egy nagyon erős zöld színű édesvízi alga, mely már több mint 2 milliárd éve létezik a Földön. Nevét a klorofillról kapta, jelenlegi ismereteink szerint a chlorella a legmagasabb klorofill tartalmú növény bolygónkon. Kimagasló klorofill (4-5 %) és egyéb pigment tartalmának köszönhetően méregtelenítő hatású, a nehézfémek szervezetből való kivezetését segíti.

Amalgám töméseink cseréjénél különösen ajánlatos a chlorella fokozott fogyasztása, mert így megakadályozható, hogy a fúrás során szervezetünkbe kerülő higany lerakódjon. Magas rosttartalma fokozza a bélműködést, kitisztítja a bélrendszert, így elősegítve a tápanyagok felszívódását. 

Vitaminok és ásványi anyagok:

  • B1 (thiamin)
  • B2 (riboflavin)
  • B3 (niacin)
  • C-vitamin
  • kalcium
  • kálium


Jótékony hatásai:

  • Immunerősítő hatású
  • javítja az emésztést
  • segíti a toxikus anyagok távozását

 

4 390 Ft

A chlorella egy nagyon erős zöld színű édesvízi alga, mely már több mint 2 milliárd éve létezik a Földön.

Nevét a klorofilról kapta, jelenlegi ismereteink szerint a chlorella a legmagasabb klorofil tartalmú növény bolygónkon. Kimagasló klorofil (4-5 %) és egyéb pigment tartalmának köszönhetően méregtelenítő hatású, a nehézfémek szervezetből való kivezetését segíti.

Amalgám töméseink cseréjénél különösen ajánlatos a chlorella fokozott fogyasztása, mert így megakadályozható, hogy a fúrás során szervezetünkbe kerülő higany lerakódjon. Magas rosttartalma fokozza a bélműködést, kitisztítja a bélrendszert, így elősegítve a tápanyagok felszívódását.

Az alga a klorofilon kívül jelentős mértékű növényi fehérjét tartalmaz.

Fogyókúrázóknak különösen ajánlott, mert csökkenti az étkezések közötti éhségérzetet.

A nap során bármikor fogyaszthatjuk a chlorellát, akár többször kis mennyiséget is ehetünk belőle.
Amennyiben fogyasztásakor bármilyen kellemetlenséget (hasmenés, fejfájás) tapasztalunk az alga méregtelenítő tulajdonságának köszönhetően, átmenetileg csökkentsük az adagot. Fontos tudni, hogy mint minden új táplálék esetén, a chlorella fogyasztásánál is ügyeljünk a fokozatosságra. Kezdjük kis adagokkal (napi fél teáskanál) és csak pár nap elteltével növeljük az adagot.


Jótékony hatások:
immunerősítő, javítja az emésztést, segíti a méreganyagok távozását

 

4 590 Ft

Viva Natura Univerzális Növényi Komplex 150 g

Komplex élelmiszer, gazdag rostforrás sportolóknak és aktív életet élőknek.

A táplálékokban lévő növényi rostok kedvezően hatnak az emésztésre és segítenek megszabadulni a méreganyagoktól.

Felhasználási javaslat:

napi két evőkanál (10 gramm) porkeverék szénsavmentes vízben vagy gyümölcslében elkeverve, fő étkezések között elfogyasztva.

4 655 Ft

A búzafű a frissen kihajtott, csak a sziklevelet tartalmazó búza. A búzafű fogyasztásával természetes forrásból egészíthető ki a vitamin- és ásványi anyag szükséglet. A búzafű táplálkozás-élettani szempontból jelentős vitaminokat (C-, E-, F-, K- és B-­vitaminok), ásványi anya­gokat, nyomelemeket, aminosavakat és enzimeket tar­talmaz.

Segít az emésztésben és a belső szervek működésében. Megsemmisíti a kórokozó baktériumokat és segít visszaállítani a hasznos baktériumok egyensúlyát a belekben, amely folyamat lényeges az egészséges immunrendszer fenntartása érdekében.

A búzafű magas klorofill-tartalma miatt vérünket oxigénnel dúsítja, a sejtek oxigénellátása javul, így a gyulladások megszüntetésében komoly szerepe van.

 

 

 

3 335 Ft

A kurkuma gyökér és a máriatövis mag hozzájárul a máj normál működéséhez, valamint a normál emésztés fenntartásához.

A kurkuma elsősorban gyulladás gátló, azonban a májsejtek felépítésében, egészségének helyreállításában erősebb, mint a zöld tea kivonata.


Ösztönzi az epehólyag működését, az epe kiválasztását.

A népgyógyászat ezen kívül emésztési panaszokra, májbetegségekre, fájdalomcsillapításra, vérhígításra, bőrpanaszok kezelésére is egyaránt alkalmazza.

A máriatövis kiválóan serkenti az egészséges májsejtek termelődését, felgyorsítja a károsodott szövetek gyógyulását, az elhalt sejtek lecserélését.


Megerősíti a májat a védekező képességében, megelőzve a különféle vegyi anyagok rombolását, a káros anyagok behatolását a sejtekbe, emellett nagymértékben segíti a tápanyagok megfelelő mértékű hasznosulását.

A máriatövist elsősorban méregtelenítésre, a máj hatékony védelmére érdemes fogyasztani, mert lebontja a legtöbb káros, mérgező anyagot, ezzel megelőzi sokféle betegség kialakulásának az esélyét.

 

4 420 Ft
Nézet:
Sorrend: