Galagonya

Nézet:
Sorrend:

Megfelelő vérkeringés, jó emésztőrendszer


A galagonya (Crataegus pinnatifida) Kínában már évszázadok óta a mindennapi étkezés része. A karotinban, vitaminokban, flavonoidokban, szacharidokban, glikozidokban, proteinben gazdag galagonyát a távol-keleti népgyógyászatban a lép energiájának a növelésére, így az emésztés normalizálásának a segítésére használják, főként a sok húst fogyasztók. Továbbá a galagonya támogatja a szív és keringési rendszer egészségét, a tudatos szívbarát életmód elérését.

1 235 Ft

Az emésztés támogatására, a jó közérzetért.

A gyomormeridián szereti a meleget, a folyékony ételeket és a rendszeres étkezést. A teakeverék tartalmaz pirított árpát, galagonya gyümölcsöt, papayát és zöld teát.

A Hagyományos Kínai Orvoslás (TCM) 5 elem tanítása szerint a sárgára pirított árpa főleg a gyomormeridiánra hat. A kellemes, aromás meleg ital elősegíti az emésztést. A galagonya és a papaya hatóanyagai hozzájárulnak a gyomor meridián komfortjához.

Különösen javasolt nehéz, zsíros ételek fogyasztását követően.

Felhasználás: egy teafiltert öntsön le 2,5-3 dl (csészényi) forrásban levő vízzel, hagyja állni 15-20 percig. Naponta 2-3 csésze tea elfogyasztása javasolt.

1 600 Ft
A népi gyakorlatban megfigyelt szívtámogató hatásokat humán klinikai kísérletek bizonyítják. Az alkotórészek keringésjavító hatását állatkísérletekben igazolták. A növények egymás hatását felerősítik.
MILYEN ELŐNYÖS HATÁSSAL JÁR FOGYASZTÁSA SZERVEZETÜNKRE?

A népi gyakorlatban megfigyelt szívprotektív hatásokat humán klinikai kísérletek bizonyítják. A galagonya elsődleges hatása a szív tevékenységének javítása elégtelenség esetén, de ezen kívül számos előnyös, kívánatos mellékhatása is van. Keringésjavító hatását állatkísérletekben igazolták. Szintén ilyen módon bizonyított, hogy megakadályozza a koleszterin felhalmozódását a májban. A szúrós gyöngyajak számos készítményben társul a galagonyával, annak hatását támogatja. A golgotavirág elsősorban nyugtató hatásáról ismert. E tulajdonsága miatt javasolják szívműködést támogató teakeverékek komponenseként.

1 010 Ft

Termék leirás: Magas vérnyomás és érelmeszesedés kialakulásának megelőzésére, időskori szív- és keringési panaszokban a gyógyszeres kezelés kiegészítésére alkalmazható teakeverék.

Nettó tömeg: 24 g

Kiszerelés: 20 filter/ doboz

Nyilvántartási szám: OGYI-901/2003

Forgalmazza: HERBÁRIA Zrt.; 1135 Budapest, Csata utca 27.

Alkalmazási javaslat: 2-3 db filter tasakot forrázzon le egy csészényi (kb. 2,5 dl) forró vízzel. 10-15 percig lefedve hagyja állni. Tetszőleges hőmérsékleten és esetleg mézzel édesítve fogyasztható. Az egyszeri adag legfeljebb: 1 csészényi tea. Napi adag 1- legfeljebb 2 csésze tea.

1 720 Ft

Kiszerelés: 20 filter/ doboz

Gyártja és forgalmazza: HERBÁRIA Zrt.; 1135 Budapest, Csata utca 27.

Figyelmeztetés:
"A fogyasztásra ajánlott napi adagot ne lépje túl! A termék kisgyermekek elől elzárva tartandó! Amennyiben bármely összetevőre allergiás, ne fogyassza a terméket! A készítmény túlzott fogyasztása fényérzékenységet okozhat! Terhesség és szoptatás, valamint 18 éves kor alatt a teakeverék fogyasztása nem ajánlott. Véralvadásgátló, nifedipin hatóanyagú, antidepresszáns, illetve HIV-fertőzés elleni gyógyszerek alkalmazása esetén figyelembe kell venni, hogy a tea fogyasztása megváltoztathatja ezen gyógyszerek hatékonyságát. Gyomor- és nyombélfekély, pajzsmirigy túlműködés, szív- és érrendszeri megbetegedések (pl. magas vérnyomás) fennállása esetén a teakeverék alkalmazása a felsorolt állapotokat negatívan befolyásolhatja, fogyasztása körültekintést igényel. "

Tárolás:
száraz, tiszta, hűvös helyen.

1 610 Ft

Termék leirás: Alkalmazható ideges eredetű szívpanaszok esetén, valamint az egészséges szívműködés és keringési rendszer támogatására. Forrás: ESCOP Monographs

Nettó tömeg: 20 x 1g

Kiszerelés: 20 filter/ doboz

Gyártja: HERBÁRIA Zrt.; 1135 Budapest, Csata utca 27.

Alkalmazási javaslat: A csészébe helyezett 1 db filteres tasakot / 2 kávéskanál vágott drogot 1,5 dl vízzel néhány percig főzzük, majd lefedve állni hagyjuk. Hidegen vagy melegen, ízesítve vagy ízesítés nélkül fogyasztjuk. Kúraszerű alkalmazása ajánlott.

940 Ft

Növeli a szív koszorúereinek véráramlását, fokozza az összehúzódások erejét. Ideges eredetű szívpanaszok kezelésére, valamint a keringési funkciók általános javítására alkalmas. Fokozza a szívizom anyagcseréjét. Felhasználható koszorúér elmeszesedéssel járó ún. öreg szív és fertőzések után előforduló szívgyengeség kezelésére. Hatása lassan alakul ki, így hosszantartó alkalmazása ajánlott.

Elkészítés és alkalmazás: 2 kávéskanálnyi hajtásvéget egy csésze vízzel 1-2 percig főzünk. Napi adagja 3-5 g. Javasolt a kúraszerű alkalmazása.

 

755 Ft

Termék leirás: A változókor időszakában fellépő panaszok megelőzésére, enyhítésére: hőhullámok, éjszakai izzadás, búskomorság, fokozott ingerlékenység, túlsúly esetén. A tea méh-, petefészek-, emlőeltávolítás után is alkalmazható.

Nettó tömeg: 24 g

Kiszerelés: 20 filter/ doboz

Nyilvántartási szám: OGYI-835/2001

Forgalmazza: HERBÁRIA Zrt.; 1135 Budapest, Csata utca 27.

1 720 Ft

Termék leirás: Feszültség, nyugtalanság, ingerlékenység és elalvási nehézségek/zavarok csökkentésére. Mérsékli az ideges eredetű gyomor-és szívpanaszokat is.

Nettó tömeg: 100 g

Kiszerelés: 100 g/ doboz

Nyilvántartási szám: OGYI-080/1988

Forgalmazza: HERBÁRIA Zrt.; 1135 Budapest, Csata utca 27.

2 050 Ft
Nézet:
Sorrend: