Citromfű

Nézet:
Sorrend:

Az ?1×1 Vitamin Valeriana Happy Night étrend-kiegészítő filmtabletta? B6-vitamint, magnéziumot, macskagyökér- és citromfű kivonatot és melatonint tartalmazó készítmény.

A melatonin segít csökkenteni az elalváshoz szükséges időt.

A macskagyökér (Valeriana officinalis) hozzájárul a megfelelő idegállapot és a normál alvás fenntartásához.

A citromfű (Melissa officinalis) hozzájárul a megfelelő pihenéshez és a nyugodt alváshoz.

Tudta?

A nem megfelelő mennyiségű és minőségű alvás fokozza a szervezet stresszhormon (kortizol) termelését, ami hosszú távon a szervezet kórokozókkal szembeni védekezőképességét is csökkenti. Az alváshiányban szenvedők koncentráció- és teljesítőképessége csökken, gyakrabban rosszkedvűek, fogékonyabbá válnak a betegségekre.

A Valeriana Happy Night összetevői segítenek az enyhe, de tartós alvászavarok leküzdésében!

2 525 Ft

A Valeriana officinalis (macskagyökér) hozzájárul a megfelelő idegállapot és a normál alvás fenntartásához.

A citromfű hozzájárul a megfelelő pihenéshez és a nyugodt alváshoz.


Az 1×1 Vitamin Valeriana Remax étrend-kiegészítő filmtabletta B6-vitamint, magnéziumot, macskagyökér -és citromfű kivonatot tartalmazó készítmény.

 

2 200 Ft

Orvosi citromfű (Melissae folium) vizes-alkoholos kivonata, étrend-kiegészítő készítmény.

Mikor ajánlott?

A citromfű hatóanyagai hozzájárulhatnak a stressz oldásához, a nyugodtabb éjszakai alváshoz, valamint elősegíthetik a tápcsatorna megfelelő működését, a belső komfortérzés fenntartását.

A népi gyógyászatban a citromfű idegerősítő, görcsoldó, emésztést serkentő, étvágyjavító, valamint vírusölő hatása miatt herpesz kezelésére is használják. A citromfű a legrégebben használt gyógynövények egyike, közel kétezer éve alkalmazzák.

Fő hatóanyag:
Citrál és citronellál tartalmú illóolajat, flavonoidokat, cseranyagokat, keserűanyagot, kávésavat tartalmaz.

Adagolás: napi 3 x 40 csepp vízben vagy italban elkeverve.

Használat előtt felrázandó! Esetleges üledék kiválás a készítmény minőségét nem befolyásolja.

Figyelmeztetés: A készítmény alkoholt tartalmaz! 14 éven aluliak, terhes és szoptatós anyák nem fogyaszthatják! Gépjárművezetők, veszélyes helyen dolgozók csak e tevékenység végeztével szedhetik.

OÉTI által notifikált termék.

3 185 Ft

Bionit citromfű tabletta 150 db

A citromfű elsősorban idegerősítő és nyugtató hatása ismert. Alvási zavarokra, kezdődő depresszióra, ideges eredetű szívpanaszokra használják. Serkenti a máj működését, emésztésjavító, puffadásgátló. Izzasztó hatása is van.

Szabályozza a pajzsmirigy működését és csökkenti a túltermelésből adódó idegességet. Menstruáció előtti idegfeszültség csökkentésére is alkalmas.

A benne található polifenolok antivirális tulajdonságúak, ajakherpesz gyógyulását segítik és felére csökkentik a vírus kialakulásának gyakoriságát.

160mg/tabletta

150tabletta/doboz

2 215 Ft

A relaxáció, mint módszer nagyon alkalmas a lelki, szellemi és testi egyensúly megteremtésére és helyreállítására, valamint arra, hogy egészségesek maradjunk. A relaxáció által oldódik a feszültség, nyugodtak leszünk testileg és lelkileg egyaránt.

 A készítmény holisztikus szemlélet alapján került összeállításra, a megfelelő relaxáció, a normális érzelmi és lelki állapot fenntartását támogató gyógynövényeket, illetve az idegrendszer megfelelő működéséhez szükséges vitaminokat tartalmaz.

A valeriana (macskagyökér) hozzájárul a feszített életstílus okozta stressz legyőzéséhez, a nyugodt és pihentető alváshoz.

A komló virág és citromfű hozzájárul a megfelelő relaxációhoz, az egészséges alváshoz, valamint támogatják a normál idegállapot és lelki egyensúly fenntartását. 

 

2 210 Ft

GYÓGYNÖVÉNYEKET ÉS VITAMINOKAT TARTALMAZÓ ÉTREND-KIEGÉSZÍTŐ KÉSZÍTMÉNY
AZ IDEGRENDSZER KIEGYENSÚLYOZOTT MŰKÖDÉSÉHEZ

A készítmény a normál érzelmi és lelki állapot fenntartását támogató gyógynövényeket, illetve az idegrendszer megfelelő működéséhez szükséges vitaminokat tartalmaz.

A Valeriana (macskagyökér) hozzájárul a feszített életstílus okozta stressz legyőzéséhez, a nyugodt és pihentető alváshoz.

A citromfű és a komló hozzájárulnak az egészséges alváshoz, valamint segítik a normál idegállapot és lelki egyensúly fenntartását.

Az ötízű schizandra savanykás gyümölcsét Kínában igen nagyra becsülik a mindennapi étkezésben.

A magnézium, a B1- és a B6-vitaminok egyaránt szerepet játszanak az idegrendszer kiegyensúlyozott működésében, hozzájárulnak a fáradtság és kifáradás csökkentéséhez, valamint segítik a normál izomműködési és a normál pszichikai funkciók fenntartását.

2 350 Ft

ErbaVita® Mikronizált Citromfű tabletta - Görcsoldó, idegnyugtató. Fejfájás, szorongás, pánikbetegségek és alvászavarok

Latin név:
Melissa officinalis
Népies nevek: kerti méhfű, mézfű, méregnyomófű, citromszagú melissza


Így készül a mikronizált citromfű tabletta

A hatóanyagot tartalmazó növény részt, a milliméter EZREDrészére darabolják fel. Ezáltal nagyobb felületet kapnak, a cél ugyanis az, hogy a nagyobb felületen több biokémiai reakciót érjenek el. Ezzel nagymértékben megnövekedik a hatóanyag felszívódása és természetesen a termékek hatékonysága is. Sőt ez a technológia 95% fitovegyületet eredményez és mindössze 5%-ra csökkenti a segédanyagok jelenlétét, szemben az egyéb étrend-kiegészítőkkel, ahol ez a szám 35%-ot is elér.

Így tesszük képessé a szervezetet arra, hogy öngyógyító tevékenységének maximumát érje el.


A formula a citromfű fő hatóanyagára standardizált, azaz a rozmarinsavra. – Ez azt jelenti, hogy minden egyes tablettában ugyanazt a hatásért felelős hatóanyag mennyiséget találjuk meg.

8 690 Ft

ErbaVita® Mikronizált Sörélesztő tabletta - Máj, idegrendszer, emésztőrendszer és kötőszövet egészsége

Azt régóta és sokan tudjuk, hogy a sörélesztő az összes B-vitamint tartalmazza, azt már kevesebben, hogy jelentős foszforban gazdag ásványi anyag (főként szelén és króm), aminosav és fehérje (tekintélyes biológiai fontosságú fehérjéket, glucideket, lipideket, kolint és ergosterolt tartalmaz) forrásként is szolgál.

Ezt a sörélesztőt egy egysejtű gombából, a Saccharomyces cerevisiae -ből nyerjük. Elölt élesztőgombából készült, ezért Candidások is fogyaszthatják, nem tartalmaz élő gombákat, nem erjed!


Így készül az ErbaVita® mikronizált Sörélesztő!

A hatóanyagot tartalmazó részt, a milliméter EZREDrészére darabolják fel. Ezáltal nagyobb felületet kapnak, a cél ugyanis az, hogy a nagyobb felületen több biokémiai reakciót érjenek el. Ezzel nagymértékben megnövekedik a hatóanyag felszívódása és természetesen a termékek hatékonysága is. Sőt ez a technológia 95% fitovegyületet eredményez és mindössze 5%-ra csökkenti a segédanyagok jelenlétét, szemben az egyéb étrend-kiegészítőkkel, ahol ez a szám 35%-ot is elér. Így tesszük képessé a szervezetet arra, hogy öngyógyító tevékenységének maximumát érje el!

Vegetáriánusok is fogyaszthatják!

4 525 Ft

Termék leirás: A magnézium részt vesz a szervezet energiatermelő folyamataiban, hozzájárul az izmok megfelelő működéséhez, a fogak és a csontok normális felépítéséhez. Emellett szerepet játszik az idegrendszer kiegyensúlyozott működésében. A B6-vitamin segíti a magnézium felszívódását, támogatja az idegrendszer normális működését. A citromfű kivonat hozzájárul a megfelelő ellazuláshoz, az idegesség leküzdéséhez.

Nettó tömeg: 20,4 g

Kiszerelés: 30 filmtabletta/ doboz

OÉTI szám: OÉTI 8400/2011

Forgalmazza: Herbavita Kft, 1135 Budapest, Csata utca 27.

Adagolás: 1 db tabletta / nap

Tárolás: Szobahőmérsékleten,15 °C-25 °C-on tárolandó.

2 445 Ft

JutaVit Valeriana Harmony Night. Valeriana (macskagyökér)-, golgotavirág-, komlótoboz-, citromfű-kivonatokat, magnéziumot és B1-vitamint tartalmazó étrend-kiegészítő készítmény.

A Jutavit Valeriana Harmony Night 4 féle gyógynövény kivonatot, B1-vitamint és magnéziumot tartalmaz. A valeriana (macskagyökér), golgotavirág, komlótoboz és citromfű hozzájárul a normál idegállapot fenntartásához, a pihentető alváshoz és a megfelelő relaxációhoz. A B1-vitamin és magnézium hozzájárul az idegrendszer megfelelő működéséhez, a normál pszichológiai funkció fenntartásához.

EAN kód: 5999887073977

OGYÉI: 21221/2019

Adagolás: Lefekvés előtt 1-2 filmtablettát folyadékkal bevenni.

Kiszerelés: 70 db filmtabletta

Nettó tömeg: 80, 5 g

Figyelmeztetés:
? Kisgyermekek elől elzárva tárolandó.
? Az ajánlott napi fogyasztási mennyiséget ne lépje túl!
? A valeriana (macskagyökér) tartalma miatt gépjármű vezetéskor alkalmazása fokozott körültekintést igényel.
? Amennyiben a táplálék-kiegészítő bevétele után
álmosságot, szédülést észlel, gépjárművet vezetni,
veszélyes gépeket kezelni tilos!
? A valeriana (macskagyökér) fokozhatja a barbiturátok, alkohol és benzodiazepinek szedatív hatását.

Tárolás: Szobahőmérsékleten, közvetlen napfénytől védve, lezárt dobozában.

3 110 Ft

Specchiasol® AERIS csepp – Bifidobacterium infantis és gyógynövények a megfelelő bélmozgásért

Bélgázok, felfúvódások ellen és a bélrendszer egészséges működéséért

Sterilizált Bifidobacterium infantis, kamillával, köménnyel és citromfűvel, hogy segítse a rendszeres bélmozgást és megszüntesse a gázosodást. A kíméletes formula ideális gyerekeknek és várandós kismamáknak is.


Mikor ajánljuk?

  • puffadás, felfúvódás
  • gyomorpanaszok és emésztési problémák fennállása esetén


Kinek ajánljuk?

  • kisgyermekeknek és kismamáknak egyaránt
  • 3 éves kor felettieknek


A természetes növényi kivonatok közül:

  • a citromfű és a fűszerkömény támogatja és stimulálja az emésztést, valamint *hozzájárul a bélrendszer egészséges működéséhez
  • a kamilla hagyományosan már régóta használt növény az emésztés elősegítésére; a Magyar Gyógyszerésztudományi Társaság Gyógynövény Szakosztálya 2016-ban nemhiába részesítette elismerésben ezt a növényt
  • a citromfű egyike a legrégebben alkalmazott növényeinknek, használata több mint 2000 évre tekint vissza; Magyar Gyógyszerésztudományi Társaság Gyógynövény Szakosztálya 2014-ban szintén díjban részesítette a növényt. Hozzájárul az emésztési komforthoz, valamint a hormonális egyensúly fenntartáshoz a szervezetben, valamint támogatja a fizikális jóllétet. A citromfű továbbá hozzájárul a jó közérzethez, az optimális relaxációhoz és a nyugodt, pihentető alváshoz. A normál idegállapotnak pozitív hatása van olyan élettani funkciókra, mint például az emésztés vagy a bélmozgások.


Gluténmentes. Lakto-vegetáriánusok is fogyaszthatják.
Nem tartalmaz mesterséges színezéket és aromát.
Természetes, növényi alapanyagok felhasználásával készült.
Könnyen adagolható.

Tudod mi az összefüggés az immunrendszer és a bélflóra között?

A bél mikroflórája jelentős mértékben befolyásolja a jó emésztést, és mind a gyerekek, mind a felnőttek immunrendszerét. Gyerekekben a bélflóra már a születéskor elkezd kialakulni, mikor a baktériumok átkerülnek az anyáról a gyerekre miközben áthalad a szülőcsatornán, utána pedig az anyatejjel, majd a mellek felületén található baktériumflóra fejezi be a bélflóra kialakítását.

Ezért más azoknak a gyerekek a bélflórája, akiket szoptattak és természetes úton születtek meg, mint azoké, akiket táppal etettek és császármetszéssel jöttek világra.

A felnőttekben és gyerekekben jelentkező gázok megjelenését többnyire a kiegyensúlyozatlan bélbeni erjedések okozzák, amely szorosan kapcsolódik a helyi mikrobiom minőségéhez, összetételéhez. Ezért fontos egyensúlyban tartani a baktériumflórát és ha szükséges étrendünket kiegészíteni olyan természetben találhatók növényi kivonatokkal, melyek csökkentik a gyomorgörcs és a puffadás tüneteit, nyugtatnak, enyhítik a bélgörcsöket és a gázképződést.

 

5 130 Ft

Specchiasol® AERIS kapszula - növényi szén, gyógynövények, illóolajok és mangán a jó emésztésért

Mikronizált növényi szén és szélhajtó hatású gyógynövények esszenciális olajának és száraz kivonatának kiegyensúlyozott komplexét tartalmazó táplálékkiegészítő a bélmozgások szabályozására és a gázképződés kiküszöbölésére.

Mikor ajánljuk?

  • puffadás, gyomorpanaszok és
  • emésztési problémák fennállása esetén


Kinek ajánljuk?

  • 3 éves kortól nemtől függetlenül


A bélrendszer egészséges működéséért

A természetes növényi kivonatok közül:

  • Az édeskömény az ernyősvirágzatúak (Apiaceae) családjába tartozó évelő vagy kétéves lágyszárú növény. Az édesköménytermés illóolajának fő összetevői a transz-anetol (55- 75%) és a fenchon (12-25%). A herba tazmán típusú olajában a transz-anetol (45-78%) és a fenchon (10-25%) mellett az α-pinén (2-11%) található meg nagyobb mennyiségben. Az édeskömény támogatja az emésztőrendszer egészséges működését és segít puffadás, hasi görcsök esetén.
  • A citromfű és a zöld ánizs támogatja az emésztést és *hozzájárul a bélrendszer egészséges működéséhez.
    A zöld ánizs növény a Földközi-tenger környékén őshonos. Törökország, Spanyolország és Egyiptom az ánizsmag legfőbb termelői. Ezek közül a nagyobb méretű, ízesebb spanyol ánizsmag számít a legjobbnak, amely mára már szinte az egész világon elterjedt. Hazánkban is termesztik, bár meglehetősen igényes növény, ezért kiskertekben nagyon ritkán marad meg
  • A citromfű egyike a legrégebben alkalmazott növényeinknek, használata több mint 2000 évre tekint vissza; Magyar Gyógyszerésztudományi Társaság Gyógynövény Szakosztálya 2014-ban szintén díjban részesítette a növényt. Hozzájárul az emésztési komforthoz, valamint a hormonális egyensúly fenntartáshoz a szervezetben, valamint támogatja a fizikális jóllétet. A citromfű továbbá hozzájárul a jó közérzethez, az optimális relaxációhoz és a nyugodt, pihentető alváshoz. A normál idegállapotnak pozitív hatása van olyan élettani funkciókra, mint például az emésztés vagy a bélmozgások.
  • A koriander kapcsán a Coriandrum elnevezés valószínűleg a görög „korisz” (poloska) szóból ered, ami a friss hajtás poloskaszagára utal, támogatja az emésztést és hozzájárul az emésztési komfortérzethez. Ősi idők óta használt fűszernövénynek is számít.
  • Az emberi szervezet számára nélkülözhetetlen ásványi anyagot mangánt tartalmaz, olyan mennyiségben, ami fedezi a felnőttek teljes napi beviteli szükségletét.
  • A mangán részt vesz a normál energiatermelő anyagcserefolyamatokban. A mikronizált növényi szenet eukaliptusz fiatal hajtásaiból nyerik ki, karbonizációs eljárás során. A növényi szén nem szívódik fel a belekben, de a részecskéi, magukhoz kötik a levegőt a gyomorban (amikor az étkezés során sok levegőt nyelünk le), a belekben pedig a gázokat (melyek a baktériumflóra zavara és az ételek nem megfelelő fermentációja során alakulnak ki). Igen erős adszorpciós képessége okán fogyasztását célszerű olyan növényi kivonatokkal összekötni, melyek szélhajtó hatásúak és megszüntetik a gázképződést.


Gluténmentes
Nem tartalmaz mesterséges színezéket, tartósítószert és aromát
Természetes, növényi alapanyagok felhasználásával készült
Könnyen lenyelhető kapszulákkal
8 aktív hatóanyagot tartalmaz a komplex hatás elérése érdekében

5 175 Ft
Nézet:
Sorrend: