Hüvelyesek

Nézet:
Sorrend:

A bio azuki bab (adzuki bab) gazdag proteinekben, B1-és B2- vitaminokban, kálciumot, vasat, magnéziumot tartalmaz, ezek mellett jelentős vasforrás.

Serkenti a vese működését, természetes vérnyomás-, koleszterin- és inzulinszabályozó.


Ásványi anyagok: kálcium, vas, kálium, nátrium, foszfor, magnézium

Vitaminok: A, B1, B2, B3, B6, E

Jótékony hatása: vese működés, vérnyomás-, koleszterin-, inzulinszabályozó

2 350 Ft

A Bio csicseriborsó élelmirost tartalmának köszönhetően kiválóan alkalmas a székrekedés megelőzésére, illetve kezelésére.

Rendszeres fogyasztása esetén elérhetjük, hogy vér koleszterinszintünk csökkenjen, így csökkenhet a szív-, és érrendszeri megbetegedések kialakulása is.

Alacsony zsír- és magas rosttartalma kedvezően hat a fogyókúrázókra. A növény tartalmaz karotint, valamint E-vitamint is.

Ásványi anyagok: kálcium, vas, kálium, nátrium, foszfor, magnézium

Vitaminok: B1, B2, B3, B6, C, E

Jótékony hatása: vér koleszterinszint csökkentés, székrekedés megelőzése

1 535 Ft

A fekete bab a proteinben leggazdagabb növényi eredetű ételek közé tartozik.

A növényi proteinek hozzájárulnak a szív-és érrendszeri betegségek, és az elhízás megelőzésében. Rostokban nagyon gazdag.


Ásványi anyagok:
 kálcium, vas, kálium, nátrium, foszfor, magnézium


Vitamin:
 A, B1, B2, B3, B6, C, E


Jótékony hatása:
 egészségvédő, gyulladáscsökkentő, szív-és érrendszer normális működése

 

1 920 Ft

A lencse az egyik legérdekesebb hüvelyes növény. Proteinben ez a leggazdagabb. Emellett rostokban és ásványi anyagokban is igen gazdag, főként vas- és magnéziumtartalma magas.
Ezzel szemben kevés B-vitamint tartalmaz.

A lencse a kutatások szerint igen gazdag antioxidáns vegyületekben, melyek a szabad gyökök megkötése révén fontos szerepet töltenek be a betegségmegelőzésben.

Ásványi anyagok: kálium, kálcium, vas, foszfor, magnézium, nátrium

Vitamin: B1, B2, B6

Jótékony hatása: egészségvédő, immunrendszer erősítő, béltisztító

1 580 Ft

A lencse az egyik legérdekesebb hüvelyes növény. Proteinben ez a leggazdagabb. Emellett rostokban és ásványi anyagokban is igen gazdag, főként vas- és magnéziumtartalma magas.
Ezzel szemben kevés B-vitamint tartalmaz.

A lencse a kutatások szerint igen gazdag antioxidáns vegyületekben, melyek a szabad gyökök megkötése révén fontos szerepet töltenek be a betegségmegelőzésben.

Ásványi anyagok: kálium, kálcium, vas, foszfor, magnézium, nátrium

Vitamin: B1, B2, B6

Jótékony hatása: egészségvédő, immunrendszer erősítő, béltisztító

 

2 765 Ft

A lencse az egyik legérdekesebb hüvelyes növény. Proteinben ez a leggazdagabb. Emellett rostokban és ásványi anyagokban is igen gazdag, főként vas- és magnéziumtartalma magas.

Ezzel szemben kevés B-vitamint tartalmaz. A lencse a kutatások szerint igen gazdag antioxidáns vegyületekben, melyek a szabad gyökök megkötése révén fontos szerepet töltenek be a betegségmegelőzésben.

Ásványi anyagok: vas, magnézium

Vitamin: B1

Jótékony hatása: egészségvédő, immunrendszer erősítő, béltisztító

 

2 005 Ft

A neve ellenére inkább szürkés árnyalatú, íze pedig enyhén borsos.

A lencse az egyik legérdekesebb hüvelyes növény. Proteinben ez a leggazdagabb. Emellett rostokban és ásványi anyagokban is igen gazdag, főként vas- és magnéziumtartalma magas.
Ezzel szemben kevés B-vitamint tartalmaz.

A lencse a kutatások szerint igen gazdag antioxidáns vegyületekben, melyek a szabad gyökök megkötése révén fontos szerepet töltenek be a betegségmegelőzésben.

Ásványi anyagok: kálium, kálcium, vas, foszfor, magnézium, nátrium

Vitamin: B1, B2, B6

Jótékony hatása: egészségvédő, immunrendszer erősítő, béltisztító

 

2 455 Ft

A mungóbab apró szemű, rendkívül könnyen emészthető, rostokban gazdag így segíti a salakanyagok távozását, a szervezet méregtelenítését. B-vitamint, vasat, folsavat, magnéziumot, mangánt és foszfort tartalmaz.

Ásványi anyagok: kálcium, vas, kálium, nátrium, foszfor, magnézium

Vitaminok: B1, B2, B3, B6, C, E

Jótékony hatása: méregtelenítő

 

2 115 Ft

A pinto bab magas fehérje illetve tápanyagtartalmú, e mellett jó magnézium, vas, réz, kálium és élelmi rost forrás.

Segít a koleszterinszint csökkentésében, a vércukor szintentartásában és az emésztési folyamatokra is jó hatással van.

Ásványi anyagok: magnézium, mangán, foszfor, vas, réz, kálium

Vitamin: A, B1, B2, B3, B6, C, E

Jótékony hatással van: koleszterinszint csökkentése, vércukor szintentartása, emésztés

 

2 125 Ft

Nagyon magas fehérjetartalmú. jótékony hatást gyakorol a szív-és érrendszerre.

A vér koleszterin- és trigliceridszintjét csökkenti a szójafehérje, így gátolja az érelmeszesedés kialakulását. Érdemes legalább napi 15 gramm szóját fogyasztani naponta.

Ásványi anyagok: foszfor

Vitamin: B1, B2, B6, P, E

Jótékony hatással van: szív-és érrendszer, koleszterin csökkentő, érelmeszesedés

 

1 835 Ft

A vörösbab kalciumban, vasban és foszforban gazdag, melyek a szervezet számára legfontosabb ásványi anyagok közé tartoznak.

A kalcium és a foszfor felelősek az egészséges csontokért és fogakért, valamint közreműködnek a vas felszívódásában. A vas fokozza a betegségekkel szembeni ellenállóképességet.

A foszfor fontos a szívműködés szabályozásához és egészségesen tartja a fogakat.

Ásványi anyagok: kálcium, vas, kálium, nátrium, foszfor, magnézium

Vitamin: A, B1, B2, B3, B6, C, E

Jótékony hatással van: egészségvédő, szívműködést szabályozó, csontok-,fogak egészsége

Felhasználása: salátákhoz, levesekhez, főzelékekhez, mexikói ételek készítéséhez.

1 705 Ft

A bio zöldborsó kalóriaértéke a burgonyáéval azonos, a fehérjetartalma azonban háromszor akkora. A zöldborsó magas szénhidrát tartalmú, serkenti az energiát termelő sejtek működését, így kimondottan alkalmas fáradtság leküzdésére.

  • 100% bio
  • Laktózmentes
  • Nem Génmanipulált
  • Vegán termék

Magas B vitamin, C-vitamin, magnézium, kalcium és vas tartalma normalizálja a vérnyomást, serkenti az emésztést, segíti az izmokat, gyógyítja az érrendszeri betegségeket és megelőzheti a rákosodást.

Felhasználása: levesekhez, főzelékekhez, köretekhez

1 755 Ft
Nézet:
Sorrend: