Borsmenta

Nézet:
Sorrend:
-10%

NetbioHónap 2024.03.27-ig 10% kedvezménnyel

Termék leirás: Emésztési problémák, szélgörcs, valamint gyomorhurut esetén alkalmazható. Forrás: ESCOP Monographs

Nettó tömeg: 25 x 1,5 g

Kiszerelés: 25 filter/ doboz

Gyártja: HERBÁRIA Zrt.; 1135 Budapest, Csata utca 27.

Alkalmazási javaslat: A csészébe helyezett 1 db filter tasakot / 1 evőkanál vágott drogot leforrázzuk 1,5 dl vízzel. A forrázatot lefedve 5-8 percig állni hagyjuk, majd ízesítve vagy ízesítés nélkül fogyasztjuk.

1 040 Ft Az áthúzott ár az árcsökkentés alkalmazását megelőző 30 nap legalacsonyabb eladási ára.
935 Ft
Akció időtartama:
Kezdete: 2024.03.01 - Vége: 2024.03.27
Akcióból hátralévő idő:
-10%

NetbioHónap 2024.03.27-ig 10% kedvezménnyel

Kóstolja meg ön is a Herbária legkedveltebb gyógynövényeit! Feszültség vagy enyhe megfázás esetén finom illatukkal és megszokott minőségű összetevőikkel nyújtanak kellemes élményt a hétköznapokra

Kiszerelés: 30 filter/ doboz

Tárolás: Száraz, tiszta, hűvös helyen tárolandó!

2 145 Ft Az áthúzott ár az árcsökkentés alkalmazását megelőző 30 nap legalacsonyabb eladási ára.
1 930 Ft
Akció időtartama:
Kezdete: 2024.03.01 - Vége: 2024.03.27
Akcióból hátralévő idő:

Illóolajának és flavonoid tartalmának köszönhetően bélgörcsoldó és antioxidáns hatású.

  • Kis adagban nyugtató, nagy adagban serkentő hatású.
  • Illóolaja enyhe fájdalomcsillapító és viszketéscsökkentő.
  • Fő hatóanyaga, a mentol fokozza a nyálelválasztást és az epekiválasztást, valamint helyi érzéstelenítő, hűsítő, továbbá fertőtlenítő hatású.


A borsmentát az emésztőrendszer működési zavarainak - gyomor-, bél- és epegörcsök, - valamint felfúvódás, böfögés, bélgáz képződés esetén, epekőképződés, renyhe emésztés megakadályozására
és hólyagrenyheség kezelésére alkalmazzák.

Gyomor-bél-, légúti-, szájüregi fertőtlenítő hatású. A hideg borsmenta- tea csökkenti a hányingert.

Külsőleg hintőporokban és kenőcsökben a bőrviszketés csökkentésére használják.

Cseppek, ecsetelők és gargarizálok formájában az orr- és garatnyálkahártya-gyulladás kezelésében ajánlott.

Alkoholos kivonata izomfájdalmak és reuma elleni bedörzsölők alkotóeleme.

 

330 Ft

Testsúlycsökkentő, méregtelenítő, immunerősítő teakeverék.

A Csala Varázs tea egyedülálló módon egyesíti a méregtelenítő, anyagcsere fokozó gyógynövények és az immunerősítő gyógynövények hatását. A Csala Varázs tea fogyasztásával elkerülheti a fogyókúrák gyakori kísérő jelenségeit a fáradékonyságot, rosszkedvet, levertséget.

Hatékonyan, jókedvűen és egészségesen szabadulhat meg a felesleges kilóktól!

A Csala Varázs tea hatását Ön is hamarosan saját magán tapasztalhatja. Rendszeres, napi fogyasztása esetén, akár 1-2 kiló testsúly csökkenés érhető el egy hét alatt.

Figyelem! A fogyási folyamat megindulása egyéntől függ van, aki már az első héten érzékeli a változást, van, aki később. A kitartás azonban meghozza a várt eredményt. Elégedett fogyasztók tapasztalata szerint, a havi kúra után akár 3-4 kilóval is kevesebb lehet.

A Csala Varázs tea hatása

  • Fokozza az emésztőrendszer kiürülését, garantált a rendszeres, jó állagú széklet.
  • Görcsoldó, puffadás gátló, csökkenti a belek gázosodását.
  • Enyhén vizelethajtó.
  • Immunstimuláló, növeli a szervezet betegségekkel szembeni ellenálló képességét.
  • A méregtelenítés hatására tisztul a bélrendszer, a bőr és a haj megszépül, bizonyos izületi betegségek tünetei javulnak, vagy elmúlnak, a fáradékonyság elillan.


Fontos! - mint minden méregtelenítő kúra alkalmával - a megfelelő mennyiségű (legalább napi 2-3 liter) folyadékpótlás! Az étrendbe iktatott zöldség -és gyümölcsfogyasztás fokozza a Csala Varázs tea hatékonyságát vitamintartalmuknál fogva erősítik a szervezet ellenálló képességét, rosttartalmuk elősegíti a salakanyagok eltávolítását, hozzájárulnak a lágy széklet kialakulásához.
 

Ajánlott kúraszerű adagolás: napi 1-2 csésze tea, amit étkezés(ek) előtt javasolt fogyasztani. A kúrát egy hónap után abba kell hagyni, majd egy hét kihagyást követően folytatható.

Fontos!

  • Ne fogyassza a teát, ha ismeretlen eredetű alhasi fájdalma, bélgyulladása vagy bélelzáródása van.
  • Terhesség és szoptatás alatt a teakészítmény alkalmazása nem javasolt!
1 750 Ft

A keserű ízű tea az epe és a máj működését támogatja. Fokozza az epe termelését és segít az epe kiválasztásában. Gátolja a koleszterin szintézisét a májban és feloldja a koleszterin lerakódását az erekben. Az alkotórészek egymás hatását felerősítik.

MIT TUDHATUNK A NÖVÉNYEKRŐL?

Az articsóka a fészkesvirágúak (Asteraceae) családjába tartozik, számos közismert gyógynövénnyel együtt (Pl.: körömvirág, fehérüröm, tárkony, benedekfű stb.). Észak Afrikában őshonos. Elsősorban a mediterrán területeken termesztett élelmiszer-és gyógynövény. Legnagyobb felületen Olaszországban, Franciaországban és Spanyolországban található. A borsmenta nemzetközileg ismert és kiterjedten használt gyógynövény. Az Európai Gyógyszerkönyvben mindkettő hivatalosan elismert növényi drog. Emésztést elősegítő gyógyszerek alapanyagai. Keverékben a két növény egymás hatását felerősíti.

MILYEN ELŐNYÖS HATÁSSAL JÁR FOGYASZTÁSA SZERVEZETÜNKRE?

Az articsóka az epe és a máj működését támogatja, méregtelenítő hatása van. Fokozza az epe termelését és segít az epe kiválasztásában. A keserű ízű articsóka drognak és a borsmentának az emésztéshez kapcsolódóan görcsoldó, szélhajtó, gyulladásgátló hatása is érvényesül. Humán klinikai kísérletek igazolják, hogy az articsóka levél gátolja a koleszterin szintézisét a májban. Magas vérnyomás esetén hasznos, mert feloldja a koleszterin lerakódását az erekben. Alkalmazása különösen ajánlható olyan esetekben amikor emésztőszerveinket rendszeresen túlterheljük. Élelmiszerként is fogyasztható, mellékhatása nincs.

725 Ft

Fűszerként a mediterrán konyha ételízesítője. Emésztésjavító, gyulladáscsökkentő, görcsoldó hatása emelhető ki. Az újabb kutatások antiszeptikus, fájdalomcsillapító, vírusgátló tulajdonságát bizonyítják. Élvezeti teaként korlátozás nélkül fogyasztható.

A tea kiválóan alkalmas:

- megfázás,

- influenza,

- emésztési panaszok,

- fejfájás,

- izom- és izületi fájdalmak

kúraszerű gyógyítására.

A borsmentából készült tea fogyókúra esetén is hasznos.

Köhögés, hurut és torokfájás kezelésében nagyon hatékony.

BORSMENTA

Sokoldalúan felhasználható növény. A Közel-Keleten hűsítő hatású üdítőitalként rendszeresen fogyasztják. A legtöbb európai ország gyógyszerkönyvében hivatalosan bejegyzett gyógynövény. Nagy felületen termesztett gyógyszeripari alapanyag. Sokirányú terápiás alkalmazását magas illóolaj-tartalmának köszönheti. Ezek közül emésztésjavító, gyulladáscsökkentő, görcsoldó hatása emelhető ki.
Az újabb kutatások antiszeptikus, fájdalomcsillapító, vírus-gátló tulajdonságát bizonyítják.
Élvezeti teaként korlátozás nélkül, nagyobb mennyiségben fogyasztható.

715 Ft

Speciális hatással rendelkező gyógytea keverék.

A gyógytea alapja a borsmentalevél+ciromfűlevél+koriandermag keverék, amit iráni kutatók próbáltak ki, mint hagyományos növényi gyógyszert (eredetileg kivonatot használtak). Az összetevők hasi görcsoldó, szélhajtó, fájdalomcsillapító, puffadásgátló, nyugtató, antidepresszáns, stresszoldó, gyulladásgátló, fertőtlenítő hatása bizonyított. A növényekkel külön-külön is végeztek pozitív eredményű kísérleteket. Az alapkeveréket az összehúzó, hasmenést gátló, baktérium ellenes hatású párlófűvel (apróbojtorjánfű) egészítettük ki. A felhasznált összes gyógynövény hivatalos a Magyar Gyógyszerkönyvben.

1-3g herbát 250ml forró vízhez adunk. Szobahőmérsékleten hagyjuk kihűlni.

Ajánlott fogyasztás: egy-egy csészével az étkezések között.

1 105 Ft

Speciális hatással rendelkező gyógytea keverék.

A gyógytea alapja a borsmentalevél+ciromfűlevél+koriandermag keverék, amit iráni kutatók próbáltak ki, mint hagyományos növényi gyógyszert (eredetileg kivonatot használtak). Az összetevők hasi görcsoldó, szélhajtó, fájdalomcsillapító, puffadásgátló, nyugtató, antidepresszáns, stresszoldó, gyulladásgátló, fertőtlenítő hatása bizonyított. A növényekkel külön-külön is végeztek pozitív eredményű kísérleteket. Az alapkeveréket az enyhe hashajtó hatású édesgyökérrel és nyálkás útifű (Plantago psyllium) maggal egészítettük ki. A felhasznált összes gyógynövény hivatalos a Magyar Gyógyszerkönyvben.

1-3g herbát 250ml forró vízhez adunk. Szobahőmérsékleten hagyjuk kihűlni.

Ajánlott fogyasztás: egy-egy csészével az étkezések között.

1 105 Ft

Speciális hatással rendelkező gyógytea keverék

A növényi alapanyagok közül az orbáncfű és az édesgyökér immunerősítő és nyugtató hatású. Az utóbbiban található glicirrizinsav antiallergiás aktivitást mutat. A kínai és iráni népgyógyászat régóta alkalmazza. A sokoldalú csalánlevél ez esetben a szervezetet erősíti vitamin, mikroelem és klorofill tartalma következtében. E mellett gyulladáscsökkentő és az allergiás orrfolyás kezelésében is szerepe van. A borsmenta levél szintén gyulladáscsökkentő, sok hasonló keverék összetevője. A rozmaringlevél luteolint tartalmaz, mely hatóanyagot előnyösnek találták az allergia kezelésében. A gyömbérgyökér azonos célú kínai teakeverékek alkotórésze.

Ajánlott adag: 3 csészével naponta (1 kávéskanál 250 ml forró vízhez), egyenletesen elosztva. Természetesen a gyógynövények nem helyettesíthetik az orvosi kezelést, de annak hasznos kiegészítői lehetnek.

820 Ft
A kesernyés ízű teakeverék epehajtó hatású, amellett gátolja a magas koleszterinszintért felelős enzim működését. A hosszú távú teafogyasztás sikeresen kiegészítheti a diétát és a gyógyszeres kezelést.

MILYEN ELŐNYÖS HATÁSSAL JÁR FOGYASZTÁSA SZERVEZETÜNKRE?

A kesernyés ízű teakeverék -elsősorban a legnagyobb arányban felhasznált articsóka levélnek köszönhetően- epehajtó hatású, amellett gátolja a magas koleszterinszintért felelős enzim működését, így csökkenti a koleszterinszintet. Az alkalmazott gyógynövények  ilyen irányú hatását számos, humán kisérletet is felölelő, értékelő tanulmány igazolja. A megfelelő eredmények eléréséhez hosszú távú teafogyasztás szükséges, ami- az orvos véleménye alapján- kiegészítheti a gyógyszeres kezelést. A gyógytea kiválóan alkalmas megelőzésre, illetve jó kísérője lehet a koleszterinszint csökkentő, növényi élelmiszerekből álló diétának.

1 010 Ft

Termék leirás: Emésztési problémák, szélgörcs, valamint gyomorhurut esetén alkalmazható. Forrás: ESCOP Monographs

Nettó tömeg: 30g

Kiszerelés: 30 g/ tasak

Gyártja: HERBÁRIA Zrt.; 1135 Budapest, Csata utca 27.

Alkalmazási javaslat: A csészébe helyezett 1 db filter tasakot / 1 evőkanál vágott drogot leforrázzuk 1,5 dl vízzel. A forrázatot lefedve 5-8 percig állni hagyjuk, majd ízesítve vagy ízesítés nélkül fogyasztjuk.

655 Ft

Termék leirás: Ha Önnek testsúlyfeleslege van, a teakeverék kiváló kiegészítője lehet a fogyókúrának, mert az alkotórészek csökkentik a tápanyagok felszívódását. A fogyókúrát kísérő kellemetlen tünetek enyhülnek pl. puffadás,fáradtság stb.

Nettó tömeg: 20 g

Kiszerelés: 20 filter/ doboz

Nyilvántartási szám: OGYI-714/1999

Forgalmazza: HERBÁRIA Zrt.; 1135 Budapest, Csata utca 27.

Alkalmazási javaslat: 1 db filter tasakot 1 csésze (kb. 2,5 dl) forrásban lévő vízzel leforrázni, lefedve 10 percig állni hagyni, majd kiemelni. A megfelelő hőmérsékletű teát étkezés előtt, naponta legfeljebb kétszer lehet fogyasztani. 3-4 hétig tartó kúra után 3 hónap szünetet kell tartani.

1 660 Ft

Termék leirás: A teakeverék komponenseinek hatóanyagai serkentik az emésztőmirigyek működését, elősegítik az epehólyag kiürülését. Görcsoldó hatása révén csökkenti a puffadásos tüneteket, enyhe szélhajtó hatású.

Nettó tömeg: 100 g

Kiszerelés: 100 g/ doboz

Nyilvántartási szám: OGYI-078/1988

Forgalmazza: HERBÁRIA Zrt.; 1135 Budapest, Csata utca 27.

Alkalmazási javaslat: Egy púpozott evőkanálnyi teakeveréket kb. 2,5 dl forrásban lévő vízzel leöntünk, majd lefedve 10 percig állni hagyjuk. Szűrve, étkezés előtt délben és este az így elkészített 1-1 csésze teát, tetszés szerint ízesítve langyosan fogyasztjuk.

2 180 Ft

Termék leirás: A teakeverék komponenseinek hatóanyagai serkentik az emésztőmirigyek működését, elősegítik az epehólyag kiürülését. Görcsoldó hatása révén csökkenti a puffadásos tüneteket, enyhe szélhajtó hatású.

Nettó tömeg: 20 g

Kiszerelés: 20 filter/ doboz

Nyilvántartási szám: OGYI-988/2006

Forgalmazza: HERBÁRIA Zrt.; 1135 Budapest, Csata utca 27.

Alkalmazási javaslat: 2 filter teakeveréket 1 csésze (kb. 2,5 dl) forró vízzel leönteni, 10 percig állni hagyni, majd a filtereket kiemelni. Étkezés előtt, naponta kétszer, délben és este az így elkészített 1-1 csésze teát, tetszés szerint ízesítve langyosan fogyasztani.

1 945 Ft

Termék leirás: Magas vérnyomás és érelmeszesedés kialakulásának megelőzésére, időskori szív- és keringési panaszokban a gyógyszeres kezelés kiegészítésére alkalmazható teakeverék.

Nettó tömeg: 24 g

Kiszerelés: 20 filter/ doboz

Nyilvántartási szám: OGYI-901/2003

Forgalmazza: HERBÁRIA Zrt.; 1135 Budapest, Csata utca 27.

Alkalmazási javaslat: 2-3 db filter tasakot forrázzon le egy csészényi (kb. 2,5 dl) forró vízzel. 10-15 percig lefedve hagyja állni. Tetszőleges hőmérsékleten és esetleg mézzel édesítve fogyasztható. Az egyszeri adag legfeljebb: 1 csészényi tea. Napi adag 1- legfeljebb 2 csésze tea.

1 720 Ft

Termék leirás: A változókor időszakában fellépő panaszok megelőzésére, enyhítésére: hőhullámok, éjszakai izzadás, búskomorság, fokozott ingerlékenység, túlsúly esetén. A tea méh-, petefészek-, emlőeltávolítás után is alkalmazható.

Nettó tömeg: 24 g

Kiszerelés: 20 filter/ doboz

Nyilvántartási szám: OGYI-835/2001

Forgalmazza: HERBÁRIA Zrt.; 1135 Budapest, Csata utca 27.

1 720 Ft

Termék leirás: Feszültség, nyugtalanság, ingerlékenység és elalvási nehézségek/zavarok csökkentésére. Mérsékli az ideges eredetű gyomor-és szívpanaszokat is.

Nettó tömeg: 100 g

Kiszerelés: 100 g/ doboz

Nyilvántartási szám: OGYI-080/1988

Forgalmazza: HERBÁRIA Zrt.; 1135 Budapest, Csata utca 27.

2 050 Ft

Termék leirás: A teakeverék mérsékli a jóindulatú prosztata megnagyobbodás okozta vizelési zavarokat, csökkenti a mirigy duzzanatát, ezáltal a vizelés könnyebbé válik és mérséklődnek a kellemetlen kísérőtünetek.

Nettó tömeg: 20 g

Kiszerelés: 20 filter/ doboz

Nyilvántartási szám: OGYI-928/2005

Gyártja: HERBÁRIA Zrt.; 1135 Budapest, Csata utca 27.

1 945 Ft
 
Nézet:
Sorrend: