Cékla

Nézet:
Sorrend:

Hat értékes gyömölcsből, céklából, macsából és spirulina algából készül ez a különleges és magas minősgű direktlé. Rendszeres fogyasztása hozzájárul a napi ajánlott zöldség és gyümölcsbevitel eléréséhez. Az acerola rendkívül magas C-vitamin tartalma, valamint az antioxidánsokban kimagaslóan gazdag japán eredtű macsa (porított zöld tea) hozzájárulnak sejtjeink oxidatív stressz elleni védelméhez, és természetesen támogatják szervezetünk kiegyensúlyozott működését. Az egzotikus maracuja és mangó teszik igazán különlegessé ennek a direktlének az ízvilágát.

2 825 Ft

A céklában található mélyvörös festékanyag, a betanin jótékony hatása. A cékla kalciumot, foszfort, vasat, nátriumot, káliumot, ként, magnéziumot, A-, B- és C-vitamint tartalmaz. Talán ez a zöldségféle a legismertebb, hiszen a hagyományos gyógyításban mindig fontos szerepet kapott. A cékla nagy mennyiségben tartalmaz jó vízkötő képességű pektint.
A cékla kiváló vérképző, és jól szabályozza a máj anyagcsere folyamatait. Egyes vizsgálatok szerint megakadályozza a daganatos sejtek szaporodását is.
Számos vizsgálat bebizonyította, hogy a céklalé segít a vörösvérsejtek regenerálásában és szaporodásában, ezért bizonyos helyeken kiegészítő gyógymódként ajánlják vérszegénység esetén. A cékla, A, B1, B2 és C- vitamint tartalmaz, ásványi anyagok közül pedig folsavat, foszfort, ként, nátriumot, káliumot valamint magnéziumot. Jelentős szerepe van a méregtelenítésben, és egyensúlyban tartja a szervezet sav-bázis egyensúlyát. Rendszeres fogyasztásával közérzetünk javulhat. A céklában található cukor könnyen hasznosítható, így gyors energiaforrást jelenthet a szervezetnek, és várandós anyák is bátran fogyaszthatják.
A szervezet a zöldségek közül a céklából tudja kinyerni a legtöbb vasat.

2 390 Ft
Nézet:
Sorrend: