Csillagánizs

Nézet:
Sorrend:

A légúti rendszer támogatásához

A csillagánizs (Illicium verum) Dél-Kínában őshonos fűszer és gyógynövény. Fűszerként és a gyógyászatban a Távol-Keleten régóta használatos.

Napjainkban elsősorban a dél-kínai Kuanghszi Csuangban termesztik, a március és május között szüretelt termés adja a világ csillagánizs készletének jelentős százalékát.

Ínyencségre vágyók különleges íze és illata miatt használhatják sütemények, kompótok, gyümölcslevesek, teák készítéséhez. Az egyik alapvető fűszere egyes abszint jellegű likőröknek.

A csillagánizs támogatja a légúti rendszer és az immunrendszer egészségének fenntartását (naponta 3 g mennyiségben fogyasztva).


810 Ft

A Csillagánizs fűszercsepp esszenciáját a friss csillagánizs illóolaja adja.

A könnyebb konyhai felhasználás miatt hidegen sajtolt napraforgó olajjal van hígítva.

Desszertek és egzotikus keleti ételek kötelező kiegészítője!

A zöldfűszerekből és egzotikus fűszerekből készült fűszercseppek különleges ízét a friss fűszernövényekből, vízgőzdesztillációval nyert esszenciális olajok vagy szén-dioxid extrakcióval nyert kivonatok adják.

A kivonás módja minden esetben adalékanyagoktól mentes, kizárólag mechanikai úton történik, így több termékünk BIO minőségben is elérhető.

1 315 Ft

Egy trópusi örökzöld fa gyümölcse adja a fűszert. A gyümölcs nyolcágú és csillag alakzatot alkot, melyek mindegyik részében egy-egy rozsdabarna mag található.

Illata és íze megegyezik az ánizséval, de a csillagánizs aromája kicsit intenzívebb.

A Távol-Keleti konyhák egyik alapvető fűszere, valamint sokféle fűszerkeverék alkotóeleme. Húsételek, gyümölcsleves, vagy édes krémek készítéséhez is kiváló.

530 Ft

A Dél-Ázsiában honos örökzöld cserjének a termése adja a fűszert. A csillag alakú termés minden csúcsában, egy-egy mag található. Íze és illata az ánizsra hasonlít. A hibátlan csillagánizs gyönyörű formája, már önmagában is pompás látványt nyújt. Gyümölcslevesek, sütemények és kompótok fűszerezéséhez kiválóan alkalmas. Őrlemény formájában, fűszerkeverékekben is felhasználják.

380 Ft
Nézet:
Sorrend: