Máriatövis készítmény

Nézet:
Sorrend:
-20%

NetbioHónap 2024.04.28-ig 20% kedvezménnyel

Máriatövis kivonat tartalmú étrend-kiegészítő készítmény.
Kiemelkedően magas hatóanyag tartalmú termék!

A Magyar Gyógyszerésztudományi Társaság Gyógynövény Szakosztálya 2013-ban az Év Gyógynövényének a máriatövist választotta, mint a májkárosodás megelőzésére és mérséklésére elismert gyógynövényt.

A máriatövis hatóanyaga a silymarin (ejtsd szilimarin), amelyet a máriatövis terméséből vonnak ki. A Bioextra Silymarin kapszula 280 mg máriatövis (Silybum marianum) kivonatot tartalmaz, ebből szilimarin 210 mg. A Bioextra Silymarin kapszula az OÉTI által értend-kiegészítőként engedélyezett legnagyobb silymarin tartalmú készítmény.

Adagolás: napi 1 kapszula kevés folyadékkal egészben lenyelve

Mikor ajánlott?

A Máriatövis akut és krónikus májkárosodások (alkoholizmus, hepatitis és nem alkoholos májkárosodások esetén) megelőzésében és kiegészítő kezelésében használható.

A szilimarin védi a májat a toxikus anyagokkal szemben, lassítja a májkárosodást, gyorsítja a szövetek regenerációját, és segít a további károsodások kivédésében. A szilimarin védi a májsejteket a toxinokkal, a sugárzásokkal, az ischemiás károsodásokkal, és a hepatitist okozó vírusokkal szemben is.

A Bioextra Silymarin kapszula alkalmazható gyógyszeres terápia kiegészítésére, támogatja a méregtelenítő kúra eredményességét. A készítmény a Szent László kórház és a Májbetegekért Alapítvány ajánlásával rendelkezik.

A máriatövis kivonat hozzájárul a máj és epe egészségének megőrzéséhez, a megfelelő májfunkció fenntartásához, a májszövet, illetve a májsejtek normális regenerációjához, mindezeken keresztül a szervezet számára mérgező anyagok eltávolításához. A máriatövis kivonat hozzájárul az emésztőrendszer egészséges működéséhez is.

6 530 Ft Az áthúzott ár az árcsökkentés alkalmazását megelőző 30 nap legalacsonyabb eladási ára.
5 220 Ft
Akció időtartama:
Kezdete: 2024.04.01 - Vége: 2024.04.28
Akcióból hátralévő idő:

A máriatövismag olaja, préseléssel előállított 100%-os magolaj. Kedvező élettani hatását úgy lehet jellemezni, hogy a méregtelenítés "mentőöve".

A készítmény több mint 50%-ban táplálkozás élettani szempontból jelentős, többszörösen telítetlen zsírsavakat (omega-3 és6 zsírsavakat) tartalmaz. A jelentős mennyiségű (26,6%) egyszeresen telítetlen zsírsav-tartalmat kizárólag olajsav alkotja. A telített zsírsavak egyszer telítetlenekkel való helyettesítése kedvezően hat a vér összes és LDL-koleszterin és triglicerid szintjére.

Májsejt építő. Általános alkalmazásának területén: különböző böjt kúrák esetén a méregtelenítés megkönnyítésére, tartós, ill. rendszeres gyógyszerfogyasztáskor, a maradványok testből történő kiürítésének segítésére. Fokozza a fehérjeszintézist.

1 680 Ft

Máriatövis kivonat, kolin és E-vitamin tartalmú étrend-kiegészítő készítmény a máj egészségéért.

A kolin részt vesz a normál májműködés fenntartásában.

A szilimarin erős antioxidáns tulajdonságokkal bíró vegyület, valamint fokozza a máj regenerációját.

Az E-vitamin hozzájárul a sejtek oxidatív stresszel szembeni védelméhez.

7 690 Ft

TÖBB, MINT MÁJVÉDELE

Máriatövis és gyermekláncfű kivonatot tartalmazó étrend-kiegészítő növényi eredetű kapszulahéjban.

A máriatövis és a gyermekláncfű kivonatok hozzájárulnak az egészséges máj- és epeműködéshez, elősegítik az emésztőrendszer megfelelő működését. A máriatövis kivonat támogatja a normál májfunkció fenntartását, így a szervezet számára toxikus anyagok eltávolítását. A C-vitamin hozzájárul a normál energiatermelő anyagcsere-folyamatokhoz.

OÉTI notifikációs szám: 13982/2014

Adagolás: Felnőtteknek naponta 1 tabletta, lehetőség szerint főétkezés után, bő folyadékkal.
2 155 Ft

Bionit máriatövis kapszula 60 db

A népi gyógyászat évszázadok óta az egyik legjobb májtisztító tulajdonsággal bíró természetes hatóanyagnak tartják. A máriatövist a népi gyógyászat már 2000 éve használja, főleg máj és epe eredetű betegségekre.

A máriatövis antioxidáns és gyulladáscsökkentő hatással rendelkezik. A gyógynövény részt vesz a szervezet méregtelenítésében, elősegíti a máj és az epehólyag egészségének a fenntartását. A máriatövis mindemellett jó hatással van az emésztés funkcióira, növeli az epe termelését, illetve az egész testben csökkenteni tudja a gyulladást.

A máriatövis erős májtisztító hatással rendelkezik, és a májsejtek újjáépítésében is aktívan részt vesz. Csökkenti a májkárosodás kialakulásának az esélyét, és segít eltávolítani a méreganyagokat a szervezetből.

A hepatocyták sejtmembránját átjárhatatlanná, azaz impermeábilissá teszi a mérgekkel (pl. alkohollal, nikotinnal és egyéb a szervezetbe jutó adalékanyagokkal) szemben. Serkenti az epetermelést, ezáltal segíti a zsírok lebontását is. Tulajdonképpen a máj teljes működését élénkíti és kedvező módon befolyásolja

400mg/kapszula

60 kapszula/doboz

2 215 Ft

A szervezet sav-bázis egyensúlyának fenntartásához

A cink részt vesz a szervezet normál sav-bázis egyensúlyának fenntartásában. Számos tényező, a stresszes életvitel, a kiegyensúlyozatlan táplálkozás, a mozgásszegény életmód felboríthatja szervezetünk sav-bázis egyensúlyát, fokozhatja a savas gyökök felhalmozódását.
A hozzáadott gyógynövények zöld színüket klorofill tartalmuknak köszönhetik, mely hasonló felépítésű vegyület, mint a vérben az oxigént szállító hemoglobin. A máriatövis gyümölcs kivonat támogatja a máj egészséges működését, így segíti a máj megfelelő méregtelenítő munkáját.

 

3 115 Ft

A Máj Meridián kapszula a TCM (Hagyományos Kínai Orvoslás) kompatibilitás elve alapján készült holisztikus szemlélettel.

 A máriatövis gyümölcse (hatóanyaga: szilimarin) (Császár) segíti a megfelelő májfunkció fenntartását, ezzel a szervezet számára toxikus anyagok eltávolítását. Hozzájárul a máj és az epe egészségének megőrzéséhez, a májszövet és a májsejtek regenerálódásához.

A schizandra (Miniszter) öt ízű gyümölcsét Kínában igen nagyra becsülik a hagyományos orvoslásban, értékes hatóanyagtartalma miatt mára az európai szakemberek is felfigyeltek rá. Májvédő hatása miatt régóta használatos a méregtelenítő folyamatok támogatásához. Máriatövissel való kombinációja igen elterjedt.

Az articsóka levél (Harmonizáló) támogatja a bélrendszer megfelelő működését, hozzájárul az emésztőrendszer komfortérzetéhez.

A mungó bab (Meridián irányító) Kínában régóta használt méregtelenítő gyógynövény és étek, mely a méregtelenítő étrendek szerves részét képezi.

 

 

2 350 Ft

A máj egészségének megőrzéséhez

Napjaink rohanó életvitelével járó stressz, egészségtelen táplálkozás, túlzott alkohol és kemikáliák fogyasztása megterheli a májat, melynek szerepe a toxikus salakanyagok szervezetből való kiválasztása.
A máriatövis kivonata segíti a megfelelő májfunkció fenntartását, ezzel a szervezet számára toxikus anyagok eltávolítását. Hozzájárul a máj és az epe egészségének megőrzéséhez, a májszövet és a májsejtek regenerálódásához. A schizandra májvédő gyógynövényként használatos a természetes méregtelenítő folyamatok támogatásában. A C-vitamin a szervezet számára nélkülözhetetlen vízben oldódó vitamin, szükséges az immunrendszer és az idegrendszer megfelelő működéséhez.

 

3 630 Ft

Válogatott, természetes gyógynövények felhasználásával készült teakeverék.
A máriatövis segít fenntartani a máj egészséges funkcióját, valamint antioxidánsként védi szervezetünket a káros szabad gyökökkel szemben. A kukorica bibe támogatja a húgyúti rendszer és az emésztő rendszer működését. A sárga tárnics kedvezően hat az emésztőrendszeri komfortérzetre.

 

 

1 600 Ft

A szív és a keringési rendszer egészségének megőrzéséhez

A galagonya gyümölcs kivonat támogatja a szív és a keringési rendszer egészségének fenntartását. A rózsagyökér tibeti gyógynövény, hozzájárul a keringési rendszer normális működéséhez, a sejtek oxigénnel és tápanyaggal való ellátásához, a megfelelő szellemi és fizikai erőnlét fenntartásához, valamint antioxidánsként védi a sejteket a káros oxidatív folyamatokkal szemben. A fokhagyma fogyasztása kedvező hatást gyakorol a keringési rendszerre. Előnyösen befolyásolhatja a vérzsír, az összkoleszterin szintet. Hozzájárulhat a légúti rendszer egészségének fenntartásához, illetve a bélcsatorna mikrobiológiai egyensúlyának támogatásához. A szelén antioxidánsként segíti az immunrendszer egészséges működését.

 

 

2 350 Ft

A máj a táplálékkal bevitt toxikus anyagok kiszűrésének és semlegesítésének legfontosabb helye szervezetünkben. Az egészségtelen táplálkozás, a rendszeres alkoholfogyasztás megterhelheti, fokozott működésre készteti a májat. A Máriatövis kivonata hozzájárul a máj és az epe egészségének megőrzéséhez, a megfelelő májfunkciók fenntartásához, a szervezet számára toxikus anyagok eltávolításához. A készítmény hatóanyaga (silymarin) elősegíti a máj egészséges működését és a májszövet, illetve a májsejtek normális regenerációját. Májvédő szerepe mellett hozzájárul az emésztőrendszer egészséges működéséhez.

TÁROLÁS: szobahőmérsékleten, gyermekek elől elzárva!

FELHASZNÁLÁSI JAVASLAT: napi 1 kapszula, főétkezések előtt bőséges folyadékkal, szétrágás nélkül nyelje le.

4 035 Ft

Máriatövis mag májvédő és antioxidáns hatását már a régi füves könyvek is említik. A Máriatövis (Sylibum marianum) évszázadok óta a különbözo májbetegségek panaszosainak nyújt igen hatékony ?mentoövet?. A máriatövismag hatóanyaga a szilimarin, gyujtonév, több hasonló szerkezetu anyag (a szilibin, a szilidiadin, a szilikrisztin) elegye. A szilimarin vízben nem oldódik, ezért olajos illetve néhány esetben mézes kivonatát alkalmazzuk.

Alkalmazási területek:
 - heveny májgyulladás (hepititis acuta)
 - idült májgyulladás (hepatitis chronica agressiva, persistens)
 - máj kötoszövet gyarapodáskor, majd májzsugorodással járó betegségekben (cirrhosis hepatitis atrophica)
 - túlzott vagy rendszeres szeszesital fogyasztás
 - vegyszerek és gyógyszerek okozta májkárosodás esetén
 - zsírmáj kezelésére

Kísérleti körülmények között a májkárosító anyagok hatását kivédi, a májsejtek szerkezete a mérgezo anyagok hatása ellenére jobban megörzodik, a károsított sejthártya nagyjából visszanyeri sajátságait.

 - stimulálja az epe és epesavak (zsír és koleszterinbontók) termelését a májban
 - fokozza a májsejtekben a ribonukleinsav-, illetve fehérjeszintézist
 - szabadgyökfogó antioxidáns

A nép gyógyászat szerint a májbetegségeknél ?ahol már semmi sem segít? biztosan számíthatunk a máriatövis kiváló gyógyerejére.

A máriatövis olaját kíméletes eljárással hidegen sajtolt extra szuz olivaolaj segítségével vonjuk ki. A készítmény tartósítószert, színezéket illetve ízfokozót nem tartalmaz.

Adagolás:
 - 80 kg testsúlyig NAPI 1,5 ml (mokkáskanálnyit)
 - 80 kg felett NAPI 3 ml (kávéskanálnyit)
reggel éhgyomorra, szájban nyállal jól elkeverve, kúraszeruen
1 kúra 50 ml 80 kg testsúlyig, felette 100 ml, majd egy hét szünet után a kúrát érdemes megismételni.

A fent leírtak alkalmazása esetén káros mellékhatás nincs. Ellenjavallat nem ismert.

Figyelem: A készítmény szedésekor napi kétszeri székletürítés is elofordulhat, ez ?jelzi?, hogy szervezete megkezdte a méregtelenítést.

Egyéb speciális alkalmazási területek:
 - a különbözo böjtkúrák esetén a méregtelenítés megkönnyítésére
 - tartós illetve rendszeres gyógyszerfogyasztás esetén a gyógyszermaradványok testbol történo kiürülésének segítésére
 - általános májtisztításra

2 775 Ft

JutaVit Sylimarin 210 máj kapszula gyógynövény tartalmú étrend-kiegészítő készítmény.

A máriatövis termés (Silybum marianum) segíti a máj és az epe egészségének megőrzését, a megfelelő májfunkció fenntartását, így a szervezet számára toxikus anyagok eltávolítását. Hozzájárul a máj egészséges működéséhez és a májszövet, illetve a májsejtek normális regenerációjához, az emésztőrendszer egészséges működéséhez.

A máriatövis termés (Silybum marianum) segíti a máj és az epe egészségének megőrzését, a megfelelő májfunkció fenntartását, így a szervezet számára toxikus anyagok eltávolítását. Hozzájárul a máj egészséges működéséhez és a májszövet, illetve a májsejtek normális regenerációjához, az emésztőrendszer egészséges működéséhez.

Adagolás: Napi 2×1 kapszulát folyadékkal egészben lenyelni.

Kiszerelés: 60 db kapszula

Nettó tömeg: 42 g

Figyelmeztetés:
? Kisgyermekek elől elzárva tárolandó.
? Az ajánlott napi fogyasztási mennyiséget ne lépje túl!
? Az étrend-kiegészítő fogyasztása nem helyettesíti a kiegyensúlyozott, vegyes étrendet és az egészséges életmódot!

Tárolás: Szobahőmérsékleten, közvetlen napfénytől védve, lezárt dobozában.

3 130 Ft

Natur Tanya® 60 napos Anyagcsere serkentő Program - Karcsúsító Ivókúra, lassú anyagcsere ellen


Ivókúra, kétféle gyógynövényes koncentrátummal, melyekhez csak vizet kell adni. A csomagban az alábbi főzetek találhatók:

1. Lipo+ béltisztító koncentrátum
12 gyógynövény kivonat és bélflóra építő prebiotikum

Hatóanyagai hozzájárulnak a testtömeg csökkentő étrend eredményességéhez.


2. Puridren® koncentrátum

12 gyógynövény és klorofill ereje!
Gyógynövény kivonatokat tartalmazó étrend-kiegészítő oldat. A készítmény hatóanyagai hozzájárulnak a szervezet sav-bázis egyensúlyának fenntartásához. Lúgosítás-méregtelenítés a népgyógyászatból ismert 12 gyógynövény erejével.

A termékbiztonságot és az egyenletes termékminőséget a steril zárt rendszerben történő gyártástechnológia, és az ezekhez kapcsolódó magas minőség-ellenőrzés biztosítja.

Felhasználási javaslat: Nem kell mást tenned, mint 1,5 liter szénsavmentes ásványvízhez egy kupak Puridren® koncentrátumot adni, és inni egész nap!

3 lépés:

vegyél 1.5 L szénsavmentes vizet vagy gyógyteát
önts hozzá 25ml Puridren® főzetet (adagolókupak a flakon tetején)
idd meg egész nap egyenlő arányban elosztva

35 095 Ft

Natur Tanya - 60 napos Lipo+ Lapos has kúracsomag - Ha a kritikus terület, a has és a csípő!

Béltisztító koncentrátum gyógynövényekkel + bélflóra építő prebiotikummal (FOS-frukto-oligoszacharid).

Hatóanyagai hozzájárulnak a testtömeg csökkentő étrend eredményességéhez.

Az eredmény 5 apró szabály betartásával fokozható. 

  • A napi folyadékbevitel 3 liter.
  • naponta 5-6 étkezés, egyszeri adag nem több, mint az ökölbe szorított kézfej.
  • Rágás! Minden egyes falatot alaposan meg kell rágni, hiszen az emésztés a szájban kezdődik, így lúgosítjuk el az ételt.
  • Hetente 3*1 óra testmozgás, az egyéniségünknek a leginkább megfelelő, ez akár ütemes séta is lehet.


Törekedjünk a stressz levezetésére, mondjuk meditáció segítségével, ugyanis a negatív érzelmi állapot, biokémiai folyamatok ezreit indítja el a testben, ami savakat generál. Ezért amikor méreganyagokról beszélünk, még véletlenül se gondolja senki, hogy csak táplálék útján tudja magát mérgezni!

18 695 Ft

Natur Tanya Hepa Detox máj és emésztés

A máj és emésztés egészségére1 alkottuk meg új, folyékony koncentrált kivonatunkat, 12 féle célzott összetevővel. A vegán májkomplex folyékony étrend kiegészítő, glutén-, laktóz- és cukormentesen.

12 féle összetevő a máj és az emésztés egészségére

A növényi kivonatok támogatják a máj és az emésztőrendszer méregtelenítését, megfelelő működését.


Standardizált Máriatövis - adagonként 210 mg szilimarin tartalommal 6562 mg porított őrleménynek megfelelő máriatövis kivonat.
A ,áriatövis hozzájárul a normál májfunkciókhoz, az epe egészségének megőrzéséhez, a toxikus anyagok szervezetből való eltávolításához, a májszövetek és a sejtek normális regenerációjához, valamint támogatja az emésztést.

Standardizált Articsóka kivonat - adagonként 16 mg cinarin tartalommal. Az Articsóka támogatja a máj és az emésztőrendszer méregtelenítését, megfelelő működését. Termékünk az articsóka egyik fő bioaktív komponensére, cinarinra standardizált kivonatát tartalmazza, amely a növény levelében a legnagyobb koncentrációban előforduló anyag. Az Articsóka továbbá támogatja a testsúlycsökkenést, és segít csökkenteni a vérzsírok mennyiségét.

Standardizált kurkumakivonat - adagonként 2,4 mg kurkumin tartalommal. A kurkuma segít fenntartani a máj egészségét, hozzájárul a normál májfunkció fenntartásához, segíti az emésztést, hozzájárul az emésztési komfortérzethez és az epe megfelelő működéséhez, valamint megakadályozza a zsírok felhalmozódását, 2valamint szignifikáns antioxidáns hatással rendelkezik.

Kolin-bitartarát – adagonként 82,5 mg kolin tartalommal, ami szinergiában hat a B6-vitaminnal a normál homocisztein anyagcserében
Aminosavak - L-metionin és L-ornitin - méregtelenítő tulajdonságaik segítenek csökkenteni a máj megterhelését, a metionin SAMe-vé és ciszteinné alakul szükség esetén, segít megelőzni a felesleges zsírfelhalmozódást a májban és a májon kívül is azáltal, hogy lipotropként működik és lebontja a zsírt az anyagcsere során.

Mio-inozitol - Egy lipotróp tápanyag akárcsak a kolin, ami támogatja vagy ösztönzi a zsír kivitelét a májból. A lipotrópok szükségesek az egészséges máj fenntartásához, és a májból kivitt zsír elégetéséhez további energianyerés céljából.

Szerves B-komplex - B1-vitamin (tiamin), B2-vitamin (riboflavin), B3-vitamin (niacin), B5-vitamin (pantoténsav) és B6-vitamin (piridoxin) a normál energiatermelő anyagcsere folyamatokért.

 

5 235 Ft

Natur Tanya Hepa Detox máj és emésztés

A máj és emésztés egészségére1 alkottuk meg új, folyékony koncentrált kivonatunkat, 12 féle célzott összetevővel. A vegán májkomplex folyékony étrend kiegészítő, glutén-, laktóz- és cukormentesen.

12 féle összetevő a máj és az emésztés egészségére

A növényi kivonatok támogatják a máj és az emésztőrendszer méregtelenítését, megfelelő működését.


Standardizált Máriatövis - adagonként 210 mg szilimarin tartalommal 6562 mg porított őrleménynek megfelelő máriatövis kivonat.
A ,áriatövis hozzájárul a normál májfunkciókhoz, az epe egészségének megőrzéséhez, a toxikus anyagok szervezetből való eltávolításához, a májszövetek és a sejtek normális regenerációjához, valamint támogatja az emésztést.

Standardizált Articsóka kivonat - adagonként 16 mg cinarin tartalommal. Az Articsóka támogatja a máj és az emésztőrendszer méregtelenítését, megfelelő működését. Termékünk az articsóka egyik fő bioaktív komponensére, cinarinra standardizált kivonatát tartalmazza, amely a növény levelében a legnagyobb koncentrációban előforduló anyag. Az Articsóka továbbá támogatja a testsúlycsökkenést, és segít csökkenteni a vérzsírok mennyiségét.

Standardizált kurkumakivonat - adagonként 2,4 mg kurkumin tartalommal. A kurkuma segít fenntartani a máj egészségét, hozzájárul a normál májfunkció fenntartásához, segíti az emésztést, hozzájárul az emésztési komfortérzethez és az epe megfelelő működéséhez, valamint megakadályozza a zsírok felhalmozódását, 2valamint szignifikáns antioxidáns hatással rendelkezik.

Kolin-bitartarát – adagonként 82,5 mg kolin tartalommal, ami szinergiában hat a B6-vitaminnal a normál homocisztein anyagcserében
Aminosavak - L-metionin és L-ornitin - méregtelenítő tulajdonságaik segítenek csökkenteni a máj megterhelését, a metionin SAMe-vé és ciszteinné alakul szükség esetén, segít megelőzni a felesleges zsírfelhalmozódást a májban és a májon kívül is azáltal, hogy lipotropként működik és lebontja a zsírt az anyagcsere során.

Mio-inozitol - Egy lipotróp tápanyag akárcsak a kolin, ami támogatja vagy ösztönzi a zsír kivitelét a májból. A lipotrópok szükségesek az egészséges máj fenntartásához, és a májból kivitt zsír elégetéséhez további energianyerés céljából.

Szerves B-komplex - B1-vitamin (tiamin), B2-vitamin (riboflavin), B3-vitamin (niacin), B5-vitamin (pantoténsav) és B6-vitamin (piridoxin) a normál energiatermelő anyagcsere folyamatokért.

 

8 850 Ft

Specchiasol - Lipo + Lapos has kúra - Azoknak fejlesztve, akiknek kritikus terület a has és a csípő!

Az eredmény 5 apró szabály betartásával fokozható:

  • napi folyadékbevitel 3 liter
  • naponta 5-6 étkezés, egyszeri adag nem több, mint az ökölbe szorított kézfej.
  • Rágás! Minden egyes falatot alaposan meg kell rágni, hiszen az emésztés a szájban kezdődik, így lúgosítjuk el az ételt.
  • Hetente 3*1 óra testmozgás, az egyéniségünknek a leginkább megfelelő, ez akár ütemes séta is lehet.


Törekedjünk a stressz levezetésére, mondjuk meditáció segítségével, ugyanis a negatív érzelmi állapot, biokémiai folyamatok ezreit indítja el a testben, ami savakat generál. Ezért amikor méreganyagokról beszélünk, még véletlenül se gondolja senki, hogy csak táplálék útján tudja magát mérgezni!

6 925 Ft

Az egészséges máj gyógynövénye

A máriatövis mediterrán térségből származik, de világszerte termesztett növény.

Gyógyászati célokra termését hasznosítják. Védi a májunkat, illetve segíti a regenerálódását a rengeteg káros megterhelés után. Ezért igen hasznos a máriatövis kivonat fogyasztása.

Az emberi szervezet legnagyobb szerve a máj. Minden áthalad rajta, ami a tápcsatornába kerül, legyen az étel, ital, vegyszer vagy gyógyszer. Kémiai anyagokkal telt életünkben egyre nagyobb a terhelés rajta. Központi laboratóriumként átvizsgálja, elemeire bontja a szervezetbe jutó anyagokat, beépíti a hasznosíthatókat és kiszűri az ártalmasakat.

A máj feladatai: A máj mintegy ötszázféle feladatot lát el, ezek közül a két legfontosabb: megtisztítja a vért az anyagcsere salakanyagaitól, és hasonlóképpen bánik a hormonokkal, a gyógyszerekkel és az alkohollal. A táplálékokat pedig energiává alakítja át és glikogén formájában tárolja, majd fizikai erőfeszítés esetén a glikogént szőlőcukor alakjában juttatja el az izmokba. Naponta késztetjük májunkat a képességeit meghaladó teljesítményekre, amikor alkoholt fogyasztunk, gyógyszert szedünk, vagy nehéz, fűszeres, zsíros ételeket eszünk.

A gyorsételek sem könnyítik meg a munkáját. A tartósítószerekkel, adalékanyagokkal, színezékekkel?stb. igen sportszerűtlen kihívások elé állítjuk.

Máriatövis kivonat ? támogasd vele a májad működését! Nagyon fontos, hogy valamilyen módon megpróbáljuk védeni, illetve segíteni regenerálódását a rengeteg megterhelés után. Ezt szolgálja a máriatövis gyógynövény amely segíti a máj megfelelő működését. A máriatövis használata a múlt század elején visszaszorult, a 20. század közepe táján fedezték fel újra, amikor kémiailag azonosított hatóanyag komplexével (szilimarin) végzett farmakológiai vizsgálatokban magyarázatot találtak a növény májműködést segítő hatására.

3 510 Ft
 
Nézet:
Sorrend: