Befőzéshez

Nézet:
Sorrend:

Az állati eredetű zselatint teljes mértékben helyettesíti, annak növényi alternatívája. Tengeri moszatokból készül, melyet megszárítanak, extrahálnak, majd mechanikai úton préselnek, és finom porrá őrölnek. A kíméletes eljárás során az algában lévő ásványi anyagok megmaradnak. Koleszterinmentes kötőanyag, melegen oldható, hideg állapotban zselésedik.

Felhasználási javaslat:
Az agar-agar felhasználható szószok, dzsemek, desszertek sűrítésére, hidegtálak készítéséhez, illetve kozmetikai célokra is.

Adagolás: 1 csapott teáskanál 1/2 liter folyadékhoz. (Az agar-agar csak forrásban lévő folyadékban oldódik fel és visszahűtve 34-38 C fok között zselésedik.)

Származási hely: Spanyolország

A termék nem helyettesíti a kiegyensúlyozott, vegyes étrendet és az egészséges életmódot!

Száraz, hűvös helyen tárolandó!

A termék dióféléket feldolgozó üzemben készült.

3 155 Ft

A citromsav teljesen természetes konyhai alapanyag, megtaláljuk nagyon sok gyümölcsben, főképp a citrusfélékben és a bogyós gyümölcsökben is. 

A házilag készített lekvárok kihagyhatatlan eleme a nagy mennyiségű édesítőszer, de édességét szabályozhatjuk egy kevés citromsavval is. Friss gyümölcseink frissen tartásához is nagy hasznát vehetjük. Alkalmazásával a gyümölcssaláta vagy a sütemények tetején lévő gyümölcs lassabban barnul. 

Takarékos választás, mivel használata az ételek tartósságának növeléséhez is hozzájárul. 

A Nature Cookta Citromsav hűsítő nyári italaink legalapvetőbb ízesítője lehet, kellemes citromos ízt varázsol. A limonádékhoz való felhasználása mellett tökéletesen passzol a bodzaszörpbe, hűsítő sorbetekbe is. 

A borkészítés folyamatából is kiveszi a részét: sok borász használja a borkősav és az almasav mellett a bor színének, ízének, savasságának javítására.

850 Ft

Az étkezési citromsav egy antioxidáns hatású konyhai alapanyag, amely sokoldalúan felhasználható. Savanyító tulajdonságát a lekvárok, italok, sütemények készítésekor használhatjuk ki, de segít a zöldségek-gyümölcsök színének megőrzésében is, az oxidációs folyamatok okozta barnulás gátlásával.


A citromsavat az élelmiszerek gyártásához régóta használják. Az Európai Unióban használatos E-számok szerinti kódja: E330.


Savanyúságot adó és szabályozó tulajdonsága révén előszeretettel használják föl üdítőitalok, gyümölcslevek, édességek, lekvárok, dzsemek ízesítéséhez. Emulgeáló hatását a jégkrémek gyártásakor a zsírok kiválásának megakadályozására használják föl, de a karamell kikristályosodását is gátolja. Antioxidánsként a citromsavat gyakran alkalmazzák az élelmiszerek, például zöldség-gyümölcs készítmények színének és aromájának megőrzéséhez.

Gátolja továbbá a fehérjék kicsapódását a tejkészítmények sterilezése során, és a javítja a lisztek, tészták sütési tulajdonságait is. Tartósító hatása miatt konzervekben, befőttekben, savanyúságokban is megtalálhatjuk. A bor- és sörgyártásban is felhasználják.

1 815 Ft
Nézet:
Sorrend: