Süteményalap

Nézet:
Sorrend:

Bauckhof Bio csokitorta süteménykeverék, demeter 510 g

A csomag tartalma: 400g tészta-alap keverék, 110g krém-alap keverék

Átlagos tápérték/100 g süteménykeveréknél: Energia: 1514kJ/357kcal, Zsír: 1,8g ebből telített zsírsavak: 0,8g Szénhidrát: 74g, ebből cukor: 33g Élelmi rost: 4,6g Fehérje: 8,0g Só: 0,97g

A csokoládétorta elkészítése 20 perc, kb. 35 perc sütéssel.

Elkészítés: Az tésztaalaphoz szüksége lesz 90g olajra (sütő, vagy süteményolaj), 250ml vízre, 1,5 evőkanál citromlére. A krémhez 600ml tejszínre, 150ml tejre.  Melegítse elő alul és felül a sütőt 180°C-ra, és készítsen elő egy 25 cm-es sütőformát sütőpapírral kibélelve. Ügyeljen arra, hogy a papír szorosan álljon a sütőformában. Egy tálba tegyük a  tészta-alap keveréket. Hozzáadjuk az olajat, a vizet és a citromlevet, és habverővel simára keverjük. Öntsük a tésztát a sütőformába, és tegyük a tepsit az előmelegített sütőbe, közepes fokozatra. A sütési idő kb. 35 perc. A megsült torta alapot hagyja jól kihűlni. Távolítsuk el a sütőpapírt és vágjuk szét az alapot 1x vízszintesen. Mindkét alapot tegyük félre. A csokoládékrémhez egy nagy, magas keverőtálba öntsük a folyékony tejszínt, a tejet és a krém-alap keveréket és röviden keverje meg a kézi mixerrel a legalacsonyabb fokozaton, majd a legmagasabb fokozaton. Ha a krém kenhető állagú, akkor kész. Tortalapra helyezzük az alsó tésztát, majd a csokikrém 1/3-át egyenletesen elkenjük a széléig. Rátesszük a második réteget tésztalapot, és rákenjük a krém további 1/3-át. A maradék krémmel megkenjük a torta oldalát. Tálalás előtt legalább 2 órára hűtőbe tesszük a tortát. Tetszés szerinti dekorációval díszítjük.

3 430 Ft

Bauckhof Bio sajtkrémes torta süteménykeverék, gluténmentes, demeter 385 g

A csomag tartalma: 225g tészta-alap keverék, 120g krém-alap keverék, és 40g gyümölcsbevonó alap. A sajtkrém tortakeverék elkészítése 15 perc, 2 óra hűtéssel.

Nyomokban csonthéjasokat/dióféléket, szóját és szezámot tartalmazhat.

Elkészítés: Az tésztaalaphoz szüksége lesz 70g lágy vajra, a krémhez 600ml tejszínre, 500g zsírszegény krémsajtra. A gyümölcsbevonathoz 400ml gyümölcslére. Opcionálisan 1 doboz mandarin vagy őszibarackbefőtt. Egy 25cm-es sütőforma alját béleljünk ki sütőpapírral. A gyümölcsöket jól csepegtessük le, a levet tegyük félre a gyümölcstükörhöz. A vajat vagy a margarint az alapkeverékkel kézzel gyúrjuk addig, amíg tömörebb tésztát nem kapunk. Öntsük a masszát a formába, és egy evőkanállal vagy kézzel nyomkodjuk egyenletesen vékonyan, sima alapra. Jobban szereti az alsó ropogós tésztát? A sütőben közepes magasságba helyezve, körülbelül 13 percig süsse 180 °C fokon. Hagyja kihűlni. A krémhez tegye a folyékony tejszínt, krémsajtot, és a krém-keveréket egy magas keverőtálba. Mixerrel krémes állagúvá keverjük. Osszuk el egyenletesen a gyümölcsöket az alján. Ezután a krémet a formába öntjük és egyenletesen eloszlatjuk, hűtőbe tesszük, amíg a felső gyümölcs-tükör elkészül: egy edényben habverővel összekeverjük a félretett gyümölcslevet és a gyümölcsbevonathoz való keveréket, állandó keverés mellett felforraljuk. Amint a gyümölcs besűrűsödött, levesszük a tűzről. Gyorsan és egyenletesen kenjük a krémre, óvatosan szétterítve. Legalább két órára a hűtőbe helyezzük. Tálalás előtt egy késsel lazítsa meg a forma szélét, majd távolítsa el a formát.

3 270 Ft

Bauckhof Bio sajttortás brownie süteménykeverék, gluténmentes 350 g

Könnyű, csokoládés-krémes süteményhez

Nyomokban csonthéjasokat/dióféléket, tejfehérjét, szóját és szezámot tartalmazhat.

A csomag tartalma: 300g tészta-alapkeverék és 50g krém-alapkeverék

A sajttorta-brownies süteménykeverék elkészítése 15 perc, a sütési idő kb.40 perc.

Elkészítés tojással: A tésztához szüksége lesz 125g lágy vajra, 1 tojásra, 100ml tejre. A krémhez 250g zsírszegény sajtra, 1 tojásra. Melegítse elő alul és felül a sütőt 180°C-ra. Egy 25cm átmérőjű sütőformát béleljen ki sütőpapírral. A brownie-tésztához való sütemény-keveréket tegye egy keverőtálba és a vajjal, a tojással és a tejjel keverje ki. Egy másik tálban a sajtortás krém-keveréket a zsírszegény sajttal és tojással keverje ki.

A tésztához való keveréket a sütőformába töltse be és terítse szét egyenletesen. Ezt követően a sajttorta-krémet egy evőkanál segítségével foltokban terítse szét a tetején. A sütőben közepes magasságba helyezve, körülbelül 40 percig süsse.  Fogyasztás előtt hagyja jól kihűlni.

2 570 Ft

Bauckhof Bio vakondtúrás süteménykeverék, demeter 350 g

A csomag tartalma: 250g tészta-alapkeverék és 100g krém-alapkeverék

A vakondtúrás süteménykeverék elkészítése 20 perc, a sütési idő kb. 25 perc.

Elkészítés tojással: A tésztához szüksége lesz 2 tojásra, 75g lágy vajra, 75ml tejre. A krémhez 600ml tejszínre, 100ml tejre. Opcionálisan gyümölcsre a töltelékhez (kb. 400g eper vagy 3 banán). Melegítse elő alul és felül a sütőt 175°C-ra. Egy 25cm átmérőjű sütőformát béleljen ki sütőpapírral. A sütemény-keveréket tegye egy keverőtálba. Tegye hozzá a tojást, vajat és a tejet, mixerrel keverje simára. Töltse be a formába a tésztát, simítsa el egyenletesen és a formát helyezze az előmelegített sütő közepére. A sütési idő kb. 25 perc, ezután hagyjuk teljesen kihűlni a tortát. Távolítsuk el a sütőpapírt, és helyezzük az alapot egy tortalapra, majd egy kanál segítségével mélyítsünk ki kb. 0,5-1 cm-t a tortából, 1-2 cm-es szegélyt hagyva. Az eltávolított tésztát egy tálban durvára morzsoljuk, és félretesszük. Töltse meg a kivájt alapot a választott gyümölccsel, eperrel vagy felezett banánnal. A krémhez tegyük a folyékony tejszínt a tejjel egy nagy, magas keverőpohárba, és röviden keverjük a kézi mixerrel a legalacsonyabb, majd a legmagasabb fokozaton. Lassan öntsük hozzá a borításhoz való keveréket. Amikor a krém kenhető állagú, akkor kész. A krémet dombos mintázatban kenjük a gyümölccsel megrakott alapra. A félretett morzsával körös-körül befedjük a krémhalmokat, a morzsát enyhén megnyomkodjuk. Tálalás előtt legalább 2 órára hűtőbe tesszük a tortát.

3 520 Ft

A rózsavíz igen sokoldalúan felhasználható. Alkalmas fűrdővízbe téve, de arclemosóként, sőt még süteményekbe vagy szörpokba is tehetjük.

Széleskörűen alkalmazzák illatosító és lemosó szerként a kényes részek, pl. a szem környéke lemosására, de ételek ízesítésére is alkalmas, különösen a keleti konyha használja erre a célra.

Görcsök, gyomorpanaszok esetén, máj- és epebántalmak csillapítására is használják. Külsőleg borogatásként alkalmazzák mellmirigy-gyulladás csillapítására, bőr- és ajakberepedés ellen.

Illata görcsoldó hatással is bír. Hatására a tónusos izmok elernyednek, az alvászavarok kedvezően befolyásolhatók és a depressziósok hangulata is javul. A rózsavizet használják pakolásokhoz, borogatásokhoz, szív- és idegrendszeri panaszok enyhítésére is.

1 215 Ft

Dia-Wellness fánk alap maltit nélkül 500 g

Cukor helyett eritritet tartalmazó ételek fogyasztása a fogyasztást követően kisebb mértékű vércukorszint emelkedést okozhat mint a cukrot tartalmazó ételek fogyasztása.

Nagyobb mennyiség fogyasztása hashajtó hatású lehet.

Csökkentett szénhidrát tartalmú kényelmi termék. a kész tésztából bő olajban fánk süthető, de felhasználható bundás alma készítéséhez is.

1 760 Ft

A hőkezelt blanchírozott földimogyorót finomra őrlik és mindennemű adalék nélkül hozzákevernek karob port. Ez közvetlenül fogyasztható, mintha száraz csoki lenne. A cukrot, vagy az egyéb édesítő szereket szándékosan kihagyják. A termék gyengén édeskés íze a karob pornak köszönhető.

Némi olajjal, vagy szójatajjel krémszerű állagú keveréket lehet létrehozni, melyet például süteménytölteléknek használhatunk.

Fogyasztható margarinnal kikeverve, müzlibe szórva, illetve süteménytölteléknek.

760 Ft

Ellenőrzött ökológiai gazdálkodásból

100 %-ban szárított fügéből készült, könnyen adagolható, vágható. Gyorsan készíthetünk belőle gyümölcsgolyót, ideális desszertekbe, süteményekbe, smoothie-ba, turmixokhoz, ázsiai ételekbe.

 

 

1 595 Ft

Az étkezési citromsav egy antioxidáns hatású konyhai alapanyag, amely sokoldalúan felhasználható. Savanyító tulajdonságát a lekvárok, italok, sütemények készítésekor használhatjuk ki, de segít a zöldségek-gyümölcsök színének megőrzésében is, az oxidációs folyamatok okozta barnulás gátlásával.


A citromsavat az élelmiszerek gyártásához régóta használják. Az Európai Unióban használatos E-számok szerinti kódja: E330.


Savanyúságot adó és szabályozó tulajdonsága révén előszeretettel használják föl üdítőitalok, gyümölcslevek, édességek, lekvárok, dzsemek ízesítéséhez. Emulgeáló hatását a jégkrémek gyártásakor a zsírok kiválásának megakadályozására használják föl, de a karamell kikristályosodását is gátolja. Antioxidánsként a citromsavat gyakran alkalmazzák az élelmiszerek, például zöldség-gyümölcs készítmények színének és aromájának megőrzéséhez.

Gátolja továbbá a fehérjék kicsapódását a tejkészítmények sterilezése során, és a javítja a lisztek, tészták sütési tulajdonságait is. Tartósító hatása miatt konzervekben, befőttekben, savanyúságokban is megtalálhatjuk. A bor- és sörgyártásban is felhasználják.

1 815 Ft
Nézet:
Sorrend: