Szegfűszeg

Nézet:
Sorrend:

A szegfűszeg (Eugenia caryophyllata) virágbimbóiból vízgőz-vagy gőzdesztillációval előállított olaj antimikrobiális, általános és idegrendszeri tonizáló, görcsoldó, gyulladáscsökkentő és helyi érzéstelenítő hatású.

  • Fontosabb alkalmazási területei: légúti megbetegedések, szájüregi gyulladások, hasmenéssel járó bélfertőzések és húgyúti fertőzések, valamint reumás eredetű panaszok és bőrbántalmak. 
  • Fontosabb felhasználási formái: szájápoló szerek, légzéskönnyítő inhaláló- és szaunaolajok, mellkasi légzéskönnyítő krémek, masszázsolajok és bedörzsölőszerek, aromalámpás párologtatás. 
2 245 Ft

Szegfűszeg illóolaj ? Frissítő, serkentő, fűszeres, illatos finomság

A szegfűszeg nem csak a nagyi kompótjából meg a gyümölcslevesből nem hiányozhat, meg fogsz lepődni, mennyi apró dologra jó a háztartásban és a szépségápolásban, de még az egészségvédelemben is hasznát veheted. Tudományosan elismert a szegfűszegolaj alkalmazása a száj- és garatüreg nyálkahártya-gyulladásaira, valamint fogfájás enyhítésére. 

Medinatural bőrápoló olajban elkeverve használd   

?  aknés, pattanásos arcbőrre
?  széles spektrumú vírusellenes, baktériumellenes bőrápoló, bedörzsölő olajnak
?  bőrbántalmak esetén: gombásodás, paraziták elleni bőrápoló, bedörzsölő olajnak
?  fájdalomcsillapító, érzéstelenítő hatású olajnak
?  idegerősítő és általános élénkítő hatású masszázsolajnak
?  afrodiziákum 
?  szájüregi fertőzések, fogfájás, fogíny problémák, rossz lehelet esetén
?  fizikai vagy szellemi fáradtság, kimerültség esetén masszázsolaj élénkítő hatású masszázsolajnak
?  reuma, ízületi gyulladás, rheumatoid arthritis esetén bedörzsölő olaj készítéséhez.  
?  ízületi gyulladásra, izomfájdalomra készített bedörzsölő olaj készítéséhez. 

A Szegfűszeg illóolaj mentális-, érzelmi- , energia-tonik,  testnek és léleknek.

A Szegfűszeg illóolaj frissítő, serkentő, fűszeres,  illatos  finomság, szinte elolvad az ember az illatától, és rögtön a nagyi fűszeres-mézes sütije libben be. Ráadásul a szegfűszeg az egyik legerősebb fertőtlenítő és megfázást gyógyító növény. Fertőtlenítő, összehúzó hatású, ezért fogkrémek, szájöblítők hatóanyagaként jó eredménnyel használható. Masszázsolajhoz adagolva melegítő hatása fokozza a bőr vérkeringését, ami az ízületek mozgékonyságára és rugalmasságára is kedvező hatással van különösen ajánlott a rossz vérkeringéssel, hideg végtagokkal rendelkezőknek.

A Szegfűszeg illóolaj az illatos téli kincs

Meleg, fás, aromás illatával, télen kimondottan segítségedre lesz abban, hogy meghitt karácsonyi hangulatba kerülj.  átfagytál a hidegben, adj 3-5 cseppet a fürdővizedhez ? azonnal átmelegít majd! 

Varázslatosan illatos szegfűszeges aromafürdő 
adj hozzá 1 kád vízhez legfeljebb 5 csepp evőkanálnyi mézben, tejben vagy tejszínben jól elkevert Szegfűszeg illóolajat. Óvatosan a cseppszámokkal és nagyon alaposan elkel keverni a mézben vagy tejben, mert csípheti a bőrt és kipirosodhat. 

A Szegfűszeg illóolaj ? szájüregi fertőzések, fogfájás, fogíny problémák, rossz lehelet esetén

Herpeszre Elpusztítja a vírusokat -a vizsgálatok szerint a szegfűszeg illóolaj gátolja a herpeszvírusok családjába tartozó, így az ajakherpeszt és az övsömört okozó fajok szaporodását. A koncentrált olaj irritálhatja a bőrt és a nyálkahártyákat, így csak vivőolajjal, például Medinatural édesmandula olajjal higítva alkalmazható (egy teáskanálnyi vivőolajba cseppents egy csepp szegfűszegolajat) 

Kellemetlen szájszag ellen  Szájvíz: 1 csepp szegfűszeg illóolajat keverj el 1 dl desztillált vízzel, majd ezzel öblögess. 

Ha fáj a torkod Torok öblögető  cseppents 1-2 csepp szegfűszeg illóolajat  fél csésze vízbe, és ezzel gargarizálj. A szegfűszeg illóolaj fájdalomcsillapító hatású, emellett pusztítja a baktériumokat.  

Ha fáj a fogad  ?    Nem érdemes a csodára várni, mert a bajon bizony csak a fogorvos segíthet tartósan és megnyugtatóan. Addig azonban, amíg eljutsz a rendelőbe, bevetheted elsősegélyként a szegfűszeg illóolajat. A szegfűszeg illóolaj erős érzéstelenítő hatását a természetes hatóanyagának az eugenolnak  köszönhetően a szegfűszeg illóolaj csillapítja a fogfájást és különféle fogászati problémák kiegészítő kezelésére is alkalmas. Fogfájás esetén ecsetelőként alkalmazd vagy illóolajjal átitatott vattacsomót helyezz a fájó területre, így órákra megszabadít majd a fájdalomtól. 

4 csepp MediNatural szegfűszeg illóolaj
16 csepp MediNatural Sárgabarackmag bőrápoló olaj

A fenti keverékből 2-3 cseppet a fájdalmas területre kenve enyhül a fájdalom és a gyulladás. Akut helyzetben naponta többször is megismételheted Fogfájás esetén minél hamarabb keresd fel a fogorvosodat!

1 760 Ft
Nézet:
Sorrend: