Alga

Nézet:
Sorrend:

Az Atlanti Óceánból gyűjtött Palmaria palmata (vörös pálmamoszat).

  • Mossuk meg és 1-2 percig áztassuk, majd felszeletelve adjuk salátákhoz, levesekhez vagy wok ételekhez.
  • Kitűnő ételízesítőt kapunk, ha szárazon megpirítjuk, összetörjük és pirított magokkal keverjük majd megszórjuk kész ételeinket vele.
  • Bő olajban megsütve ropogós zöldség chipset kapunk.
3 650 Ft

Szárított, lapokká préselt tengeri moszat (hoshi-nori). Fogyasztás előtt nyílt láng fölött néhányszor elhúzzuk, így a színe megváltozik, és kellemes illata lesz.

Az egyik különlegessége a sejtfalának alacsony cellulóz tartalma, ami által könnyen emészthető. Az alga nagy koncentrátumban tartalmaz proteint, vitaminokat, ásványi anyagokat, ezenfelül nagyobb mennyiségű C-vitamint tartalmaz, mint a friss narancs. A-vitamin tartalma vetekszik a spenóttal, jelentős B-vitamin készlete is. Aminosav tartalma hasonló a zöldségekéhez. Olyan anyagok is kimutathatók benne, melyek a máj működését segítik, és karbantartják a vér koleszterin szintjét. Hatékony méregtelenítő. Emellett számos ásványi anyag van benne melyek a sejtfunkciókhoz nélkülözhetetlenek, például cink, mangán, réz, szelén.

A Herb-szerű Clearspring zöld nori pelyhekkel ízesíthetünk, és egyben díszíthetünk pizzát, tésztát, rizst és tésztákat, leveseket és salátákat egyaránt.

 

1 870 Ft
Nézet:
Sorrend: