Napraforgó

Nézet:
Sorrend:

100-os hidegen sajtolt napraforgóolaj.

Alkalmas saláták, hideg ételek, készítéséhez, főzéshez. Sütéshez nem ajánlott! 

Napraforgó olaj a gyógyászatban vizelethajtó, hurutoldó hatása miatt használatos, köhögés, vérhas, vesegyulladás kezelésére. A hidegen sajtolt tiszta napraforgóliszt humán célú felhasználásra is előnyös, különösen az 50%-os fehérje tartalma miatt. Az étolaj fogyasztása a 92%-os telítetlen zsírsav tartalma és magas E-vitamin tartalma miatt is ajánlatos. 

2 520 Ft

A Byodo sütőolaj egy tiszta napraforgóolaj, melyet a High Oleic napraforgófajtából nyernek.

A magas olajsavtartalom miatt ez az olaj magas hőfokra hevíthető. Egy kíméletes gőzölés során kivonják a markáns ízanyagokat, és így érik el ezt a kellemesen enyhe és kiegyensúlyozott ízt.

A Byodo sütőolaj kiválóan alkalmas sütéshez ,frittőzbe, grillezéshez és sok más étel elkészítéséhez is.

Bio gazdálkodásból származik.

4 080 Ft

Sárga színű, pirított napraforgóra emlékeztető illatú olaj. Hazánk egyik legismertebb és legtöbbet használt olaja, hidegen sajtolt változatban. Az élénksárga, nap felé bólogató, lenyűgöző táblákban virító növény a nyár egyik kedvence, olaját a népi gyógyászatban nehezen gyógyuló sebek és száraz, pikkelyesen hámló bőr kezelésére használták.

Magas E-vitamin tartalmának köszönhetően segít a sejtfalak, a bőr, az idegek, az izmok, a vörösvérsejtek és a szívműködés egészségének megőrzésében.

Sütéshez és főzéshez kiválóan használható közepes hőfokon, azonban ne hevítsük túlzottan hosszú ideig.
Hagyományos magyaros ételekhez, saláták, hidegtálak, majonéz készítéséhez ideális.

2 125 Ft

Hidegen ? tiszta bélből ? sajtolva, vitamin tartalma teljes értékű, a héjról nem kerül bele szermaradvány, idegen ízanyag. Oldószerektől (aceton, könnyűbenzin) mentes.
Kiváló étkezési, kozmetikai és ipari olaj. A gyógyászatban vizelethajtó, hurutoldó hatása miatt használatos, köhögés, vérhas, vesegyulladás kezelésére. A hidegen sajtolt tiszta napraforgóliszt humán célú felhasználásra is előnyös, különösen az 50%-os fehérje tartalma miatt.
Az étolaj fogyasztása a 92%-os telítetlen zsírsav tartalma és magas E-vitamin tartalma miatt is ajánlatos.

2 350 Ft
Nézet:
Sorrend: