Étrendkiegészítő

Nézet:
Sorrend:

Gerani babérolaj 50 ml

Az indiánok és a korai telepesek a babért menstruáció előre hozatalára, ízületi gyulladásra, fej- és gyomorfájásra, húgyúti problémák ellen, rovarcsípésre és fullánkos harapásra, valamint sebek gyógyítására használták. 

  • Cineol: A cineol az eukaliptuszolaj fő komponense. A kámfor-csoportba tartozó vegyület. Nyákoldó, fájdalomcsillapító, antiszeptikus hatású, ezért a magas cineoltartalmú olajok alkalmasak a fertőző légzőszervi megbetegedések kezelésére. 
  • A készítmény több mint 50 %-ban tartalmaz többszörösen telítetlen zsírsavat, - Omega-6 zsírsavat - egyszeresen telítetlen zsírsavból az olajsavat és a gadolajsavat tartalmazza. 
2 810 Ft

A csalán (Urtica dioica) egyike azoknak az igen ritka és értékes gyógynövényeknek, amelyek mind a három zsírban oldódódó levélzöldet: az Alfa, a Béta, és a Deltaklorofilt nagy mennyiségben tartalmazzák. A csalán magja pedig gazdag a gyulladáscsökkentő esszenciális (létfontosságú) zsírsavakban. Ilyen a linol, a linolén, és az arahidrosav. Ezek vitaminjellegű anyagok, melyeket szervezetünk nem képes szintetizálni, ezért táplálékkal együtt felvenni azokat.

A csalánmagolaj hatása sokoldalú. Bőségesen tartalmaz A, B, C, F, K és U vitaminokat. Jelentős az ásványi anyag, valamint ezen belül a nyomelemek mennyisége. Fogyasztása csökkenti a vérszérum koleszterinjét. Egyben gátolja a koleszterin élelmiszerekből történő felszívódását. Csökkenti a magas vérnyomást, és jótékony hatású a köszvényben szenvedők vér-húgysavtartalmának csökkentésében. Hatóanyaga vízhajtó, roboráló és általános vitaminpótló. Bőségesen tartalmaz A,B,C,F,K U vitaminokat. Jelentős az ásványi anyag, valamint ezen belül a nyomelemek mennyisége.

Régi századok ?új? felfedezése, hogy a csalán zsírban oldódó levélzöldjei, a klorofilok, enzimek jelenlétében zsírbontóként működnek és gátolják azok beépülését testünk szöveteibe. A természetes fogyasztóhatás 3 hét után tapasztalható, mivel a CSALÁNLEVÉL ÉS MAGOLAJ először a kiválasztó szerveket (epe, máj, tüdo, vese) tisztítja.

A Csalánlevél és magolaj jelentős mennyiségben tartalmaz vércukorszint csökkentő glikokinint, valamint a hasnyálmirigy működését stimuláló biogén animokat. Ezen alapszik az a népi gyógyászati megfigyelés, hogy a Csalánlevél és magolaj hosszú távú ? maximum 6 hónapig! ? tartó napi egy teáskanál fogyasztása cukorbajmulasztó.


4 585 Ft

A növényi gyógyászat több, mint 2000 éve használja a sokhasznú Vérehulló Fecskefüvet. Elsosorban vágott és gennyes sebek gyógyítására alkalmazták, mivel a friss növény levelei, vagy a föld feletti részek fozete gyulladáscsökkento, antibakteriális és antivirális hatású.

A nép gyógyászat régi idejébol maradt ránk a szemölcsöknek és a fájdalmas tyúkszemeknek a fecskefu nedvével való kezelése. A növény nedvét a szemölcsökre csöppentjük, melyek 5-6 napi kezelés után rendszerint elszáradnak, és pörkként lehullanak.

A tyúkszemek kezelése ennél tovább tart, de gyakori a megfigyelés, hogy 2 hétig végzett rendszeres ecsetelés után az elhalt tyúkszem csipesszel kiemelheto. Ma már azt is tudjuk, hogy a Fecskefu nedvének fo komponense a Kelidonin értékes és hatékony fájdalomcsillapító, bedörzsöloszer reumánál, köszvényes bántalmaknál, borkiütéseknél.

2 525 Ft

A népi gyógyászat régóta bevált sokhasznú háziszere a fekete retek. A répa alakú, fekete színu gyökér cukorban áztatott vagy kisózott nedvét már a középkorban hatékony orvosságnak tartották a kiválasztó szervek: Az Epe, a Vese, a Máj és a Tüdő bántalmaira.

A bio-elixir eljárással készült retekcsepp: információ hordozó és a fekete retek minden hatóanyagát tartalmazza. Étkezés előtt történő kúraszerű alkalmazása: a tipusos vese- és epekövet, valamint lerakódásokat feloldja. A máj, az epe és a vese vezetékeibol a flakkonokat / homokot feloldja. A kivonat enyhe étvágytalanságot okoz, csökkenti a kiválasztó szervek gyulladásait és a nyirokcsomók duzzanatait.

A Fekete retek cseppek szedésének elso három napján: a vesék és a máj környékén enyhe nyomás keletkezik, ami melegítéssel feloldható. A retek-kúra alkalmazása a népi gyógyászat évszázados megfigyelése szerint ? feloldó (köpteto) hatással van az elhanyagolt köhögésnél a tüdo megtisztításában.

2 775 Ft

A Havasi kövirózsa hatékony gyulladáscsökkentő és ekcémát gyógyitó a fülben és környékén. Kiváló fültisztítók, segíthetik a fülzsír kiürülését.

Kisgyermekeknél használata megelőzheti a fül begyulladását.

A Havasi Kövirózsa halványitja a májfoltokat, szépíti a bőrt.

 

2 775 Ft

Vitamindús nagyon értékes olaj, ezért fontos szerepet tölt be a mindennapi testápolásban, a Homoktövis értékeinek teljes birtokában. Magas vitamintartalommal, karotinnal. Karotin tartalmánál fogva természetesen védi bőrünket a napsugarak káros hatásai ellen, segít a bőr UV-védelmének megerősítésében, ezáltal természetes "napvédőként" használható is. 

A homoktövis olaj az ezüstfafélék családjába (Elaeagnaceae) tartozó homoktövis (Hippophaë rhamnoides L.) frissen összeroppantott terméseiből készült olajos kivonat. A növény termései zsíros olajat, karotinoidokat, flavonoidokat, C-vitamint és szerves savakat tartalmaznak. A terméseknek a különböző eredetű sebek és fekélyek gyógyulását elősegítő hatása főként a zsíroldékony karotinoid-vegyületeinek köszönhető. A kivonatban az értékes karotinoid-vegyületek mellett a szezámmagolajban lévő zsírsavészterek (linol-, olaj- és alfa-linolénsav, összesen mintegy 85%-ot tesznek ki) is fontos szerepet töltenek be a bőr ápolásában, hiszen az említett zsírsavak ún. esszenciális és bőralkotó zsírsavak. Vitamindús, intenzív bőrápoló, bőrregeneráló hatású olaj.

2 545 Ft

A Karotta olaj szervezetünk sokhasznú biokémiai roborálószere.

Fő hatóanyaga az A vitamin provitaminja (Béta karotin), az E és F vitamin.
Ásványi hatóanyagai: Foszfor, Cink Kálcium és Vas. Ezek együttes hatása széleskörű felhasználást tesz lehetové.

A Karotta olaj jó hatással van a bőr és nyálkahártyákra, különösen a szem kötőhártyája állapotának erősítésére, gyulladások megelőzésére, a haj és a körmök állapotának javítására. Napozáskor történő használata védi bőrünket a gyulladást, leégést okozó UV-B sugaraktól, és segíti egyenletes barnulásunkat.

A Karotta olaj fogyasztása  -évtizedes megfigyelések szerint- kiemelkedő hatású az érrendszer-, szív és a daganatos megbetegedések megelőzésében, idegrendszerünk normális működésének segítésében. Vitaminjai és ásványi anyagai erősítik immunrendszerünket, - szervezetünk ellenállóképességét a hüléses fertőzésekkel szemben. Rendszeres fogyasztása elősegíti a kiemelkedő sportteljesítmények elérését, és növeli a férfiak életerejét.

2 390 Ft

Máriatövis mag májvédő és antioxidáns hatását már a régi füves könyvek is említik. A Máriatövis (Sylibum marianum) évszázadok óta a különbözo májbetegségek panaszosainak nyújt igen hatékony ?mentoövet?. A máriatövismag hatóanyaga a szilimarin, gyujtonév, több hasonló szerkezetu anyag (a szilibin, a szilidiadin, a szilikrisztin) elegye. A szilimarin vízben nem oldódik, ezért olajos illetve néhány esetben mézes kivonatát alkalmazzuk.

Alkalmazási területek:
 - heveny májgyulladás (hepititis acuta)
 - idült májgyulladás (hepatitis chronica agressiva, persistens)
 - máj kötoszövet gyarapodáskor, majd májzsugorodással járó betegségekben (cirrhosis hepatitis atrophica)
 - túlzott vagy rendszeres szeszesital fogyasztás
 - vegyszerek és gyógyszerek okozta májkárosodás esetén
 - zsírmáj kezelésére

Kísérleti körülmények között a májkárosító anyagok hatását kivédi, a májsejtek szerkezete a mérgezo anyagok hatása ellenére jobban megörzodik, a károsított sejthártya nagyjából visszanyeri sajátságait.

 - stimulálja az epe és epesavak (zsír és koleszterinbontók) termelését a májban
 - fokozza a májsejtekben a ribonukleinsav-, illetve fehérjeszintézist
 - szabadgyökfogó antioxidáns

A nép gyógyászat szerint a májbetegségeknél ?ahol már semmi sem segít? biztosan számíthatunk a máriatövis kiváló gyógyerejére.

A máriatövis olaját kíméletes eljárással hidegen sajtolt extra szuz olivaolaj segítségével vonjuk ki. A készítmény tartósítószert, színezéket illetve ízfokozót nem tartalmaz.

Adagolás:
 - 80 kg testsúlyig NAPI 1,5 ml (mokkáskanálnyit)
 - 80 kg felett NAPI 3 ml (kávéskanálnyit)
reggel éhgyomorra, szájban nyállal jól elkeverve, kúraszeruen
1 kúra 50 ml 80 kg testsúlyig, felette 100 ml, majd egy hét szünet után a kúrát érdemes megismételni.

A fent leírtak alkalmazása esetén káros mellékhatás nincs. Ellenjavallat nem ismert.

Figyelem: A készítmény szedésekor napi kétszeri székletürítés is elofordulhat, ez ?jelzi?, hogy szervezete megkezdte a méregtelenítést.

Egyéb speciális alkalmazási területek:
 - a különbözo böjtkúrák esetén a méregtelenítés megkönnyítésére
 - tartós illetve rendszeres gyógyszerfogyasztás esetén a gyógyszermaradványok testbol történo kiürülésének segítésére
 - általános májtisztításra

2 775 Ft

Természetes antibiotikum, napi 10 csepp segíti a szív működését, csökkenti a magas vérnyomást és a vér koleszterin szintjét.

A medvehagyma a liliomfélék (Liliaceae) családjába tartozik. Erdőkben, ligetekben nagy telepeket alkot. A fokhagyma illatára és ízére emlékeztető 30-40 cm magas évelő növény. Április-május környékén virágzik. A hagyma hosszúkás-tojásdad alakú.

A medvehagymából kiváló pesto és saláta is készíthető.
A bioélelmiszerek kedvelt fűszernövénye. 



2 675 Ft

A gyógynövények közül a közönséges orbáncfűnek tulajdonítanak depressziót oldó hatást.

Az Orbáncfű gyógynövény hatóanyagait az elmúlt években több kutatócsoport vizsgálata. A klinikai kísérletek tudományosan igazolták a növényi gyógyászat 2000 éves tapasztalatait: az orbáncfű egyike a legértékesebb gyógyírnek. Különösen az Orbánc virág rubinvörös olaja tesz lehetővé sokhasznú felhasználást, mert hatóanyagai - hipericin, rutin, flavonoidok, vitaminok -, antibakteriális, antivirális, gombaölő, gyulladásgátló és görcsoldó hatásúak.

Rendszeres fogyasztása: -napi 2x1 mokkáskanál olaj- - Az idegrendszert erősítő és gyógyító egyik legfontosabb gyógynövény. Depresszió-ellenes hatású. Ismételt fogyasztása szünteti a szorongást, félelemérzetet és a nyugtalanság okozta alvászavarokat. Kísérletes gyomorfekélyt kivédő hatása klinikailag igazolt.
Emésztési zavaroknál, renyhe bélműködésnél, különösen a rendszeres ülőmunkát végzőknél, a makacs székrekedést is megszünteti.

Külsőleg használva: - nehezen gyógyuló sebek, égési sérülések, bőrpanaszok, végbélbántalmak (aranyér) kezelésére kiválóan alkalmas. A helyi ideggyulladások, görcsös fájdalmak, izületi panaszok mulasztásának jótékony gyógyírja. Hatékony bedörzsölő olaj derék-, hát-, váll- és térdfájdalmaknál.

3 020 Ft
Nézet:
Sorrend: