Borsmenta

Nézet:
Sorrend:
-30%
Raktárkészlet:
1 db

Az illóolaj jellemzői
A borsmenta illóolaj átlátszótól a halvány sárgáig, üvegből könnyen cseppen.


Az illóolaj keverhetősége
Citrom, eukaliptusz, indiai citromfű, kakukkfű, levendula, rozmaring, teafa, hidegen sajtolt jojoba-,mandula-, csipkebogyó és gránátalma olajokkal.


A népi gyógyászatból ismert lehetséges hatásai:

  • élénkítő
  • felső légutakat tisztító
  • fájdalomcsillapító
  • fejfájás-csillapító
  • görcsoldó
  • rovarriasztó
  • emésztést segítő
  • viszketés ellen hatásos
  • sebgyógyulást segítő
  • izzasztó
1 415 Ft Az áthúzott ár az árcsökkentés alkalmazását megelőző 30 nap legalacsonyabb eladási ára.
995 Ft
Akció időtartama:
Kezdete: 2024.03.04 - A készlet erejéig!

Aromax bio borsosmentaolaj 10 ml

A borsosmenta (Mentha piperita) a hazai kertekben is könnyen termeszthető, közkedvelt évelő gyógy-, fűszer- és teanövény.

Találkozhatunk vele borsmenta, angol menta és mithen menta néven is. Kellemesen illatozó, lándzsa alakú leveleiről, lilás színű virágzatáról könnyen felismerhető gyógynövény.

3 455 Ft

A borsosmenta (Mentha x piperita) virágzó hajtásaiból vízgőz- vagy gőzdesztillációval kinyert olaj antimikrobiális, emésztésjavító, epehajtó, görcsoldó, frissítő, helyi érzéstelenítő és fájdalomcsillapító hatású.

  • Fontosabb alkalmazási területei: különböző emésztőrendszeri megbetegedések, légúti fertőzések okozta panaszok, szájüreg gyulladásos folyamatai, kellemetlen szájszag, izomfájdalmak, rovarcsípések okozta gyulladások és viszketések, lakószobák és munkahelyek levegőjének frissítése. 
  • Fontosabb felhasználási formái: emésztést elősegítő és gyomorgörcs-oldó készítmények, instant teák; inhalálószerek, légzéskönnyítő szaunaolajok, orrkenőcsök, fog- és szájápoló szerek; masszázs- és fürdőolajok, hűsítő hatású krémek, bedörzsölőszerek, fájdalomcsillapító krémek, aromalámpás párologtatás.


Figyelmeztetés: csecsemőknél és kisgyermekeknél kerülni kell a borsosmenta olajat tartalmazó készítmények orrban és az orr környékén történő használatát.

2 245 Ft

Friss, tiszta, élénk illata frissíti a levegőt. Különböző légúti megbetegedésekre kedvező hatásai vannak. Bőrápoló készítmények alkotórészeként is felhasználják.

Párologtatás: csepegtessünk 5-6 cseppet az illóolajlámpába.

Párologtatáshoz, levegő frissítéshez aromaterápiás céllal ajánljuk!

1 300 Ft

Medinatural bio borsmenta illóolaj 100% 5 ml

Különösen magas mentoltartalmú illóolaj!

Hűsítő, nyugtató, összehúzó, gyulladáscsökkentő tulajdonsága és kellemes, üde, friss illata miatt kozmetikai készítményekbe hatóanyagként előnyös az alkalmazása.

Illatprofil:  aktiváló, tisztító, frissítő

Illata: hűvös, friss, jellegzetes mentaillattal.

Kinyerése:  a levelek alacsony hőmérsékletű vízgőz desztillációs eljárással

2 395 Ft

A Borsmenta olaj bizsergetően jeges felfrissülést tartogat számodra  igazi ?ébresztő? illóolaj. ? 

A Medinatural borsmenta olaj segítségével igazán felfrissülhetsz, hiszen friss mentolos illatát beszippantva átjárja a testüregeket, kitisztítja azokat, javítva a légzés hatékonyságát. Élénkít, segít eloszlatni az álmosságot, így természetes módon csökkentheti a fáradságot, növelve az éberséget, és előmozdíthatja a tiszta gondolkodást. A  borsmenta olaj hatása olyan erős, hogy  elegendő az illóolaj üvegcse kupakját letekerni és  néhány szippantás, és máris felfrissültnek, tettre késznek érezheted magad.
Tudtad, hogy egyes japán cégeknél időről időre borsmenta olajat juttatnak a levegőn keresztül, hogy fenntartsák, fokozzák a dolgozók figyelmét, koncentrálóképességét?

A Borsmenta olaj bőrápoló olajban elkeverve ?

borsmenta olaj bőrápoló olajban elkeverve megnyugtatja és csillapítja az izmok működését, ellazítja a feszült izmokat, oldja az izom- és a menstruációs görcsöket. A Borsmenta illóolaj hűsítő Enyhíti az izomfájdalmakat, a rándulások és az erőlködés miatt bekövetkezett izomlázat. A bőrbe dörzsölve ingerli a hidegérző receptorokat, s így elnyomja a fájdalomérzést, ezért az izomfájdalmakra, vagy a halánték bedörzsölésével fejfájás enyhítésére is igen hatékony, amit kutatási eredmények is alátámasztanak  [Kieli Christian-Albrechts Egyetem Neurológiai Klinikájának tudósai ]

Természetes aromaterápiás szájvíz

Az otthon is könnyedén elkészítheted ezt a borsmenta illóolajos szájvizet kifejezetten jól hat az ínyproblémákra, melyekkel sokan küzdenek. Frissíti a leheletet, tisztítja és fertőtleníti a szájat, csökkentheti a gyulladást.
2-4 csepp illóolajat keverj el 1dl  vízzel, majd ezzel öblögess.

1 745 Ft

A Borsmenta illóolaj bizsergetően jeges felfrissülést tartogat számodra igazi ?ébresztő? olaj. A Medinatural borsmenta illóolaj segítségével igazán felfrissülhetsz, hiszen friss mentolos illatát beszippantva átjárja a testüregeket, kitisztítja azokat, javítva a légzés hatékonyságát. Élénkít, segít eloszlatni az álmosságot, így természetes módon csökkentheti a fáradságot, növelve az éberséget, és előmozdíthatja a tiszta gondolkodást.

A Borsmenta illóolaj bőrápoló olajban elkeverve megnyugtatja és csillapítja az izmok működését, ellazítja a feszült izmokat, oldja az izom- és a menstruációs görcsöket. A Borsmenta illóolaj hűsítő Enyhíti az izomfájdalmakat, a rándulások és az erőlködés miatt bekövetkezett izomlázat.

Az otthon is könnyedén elkészítheted ezt a borsmenta illóolajos szájvizet kifejezetten jól hat az ínyproblémákra, melyekkel sokan küzdenek. Frissíti a leheletet, tisztítja és fertőtleníti a szájat, csökkentheti a gyulladást.
2-4 csepp illóolajat keverj el 1dl vízzel, majd ezzel öblögess.

3 360 Ft

Citrusoss Frissítő természetes illóolaj keverék -  citrusfélék és egy csipet menta egyedi és harmonikus keveréke

A benne levő citrusféléknek köszönhetően a stresszoldásban segít, felvidít, tiszta, könnyed légkört teremt, felemelő illattal tölti be a teret és a természet erejével fertőtleníti a levegőt. 

Használhatod otthon és a munkahelyeden is, leginkább párologtatva vagy az üvegből megszagolva. Aktiváló hatású fáradtság esetén, alkotómunka vagy tanulás közben segíthet a szellemi frissesség fokozásában. Kitűnő választás autó illatosítóként az éberség fokozására!

Citrusoss Frissítő természetes illóolaj keverék -frissítően tiszta citrom, narancs vidámságával és egy csepp harmatos mentával vérpezsdítő atmoszférát teremt bárhol.

Használd   

?  tanulás közben segíthet a szellemi frissesség fokozásában
??  autó illatosítóként az éberség fokozására
?  kimerültség és túlterheltség esetén
?  depresszió esetén
?  stresszes időszakban
?  feszültség, görcsök oldására
?  Tökéletes megoldás a konyha vagy a fürdőszoba fertőtlenítésére, tisztítására.
?  Fantasztikus szauna olaj

Citrusoss Frissítő természetes illóolaj keverék -Használhatod az edzőteremben vagy futásközben

Az edző teremben 1-2 csepp a törölközőre és időnként szippants bele erőt meríteni. Bőrápoló olajban elkeverve 1-1 cseppet kenhetsz a fülcimpára, csuklóra is, lehet belőle masszázsolajat készíteni.

2 140 Ft

MediNatural Légzéskönnyítő illóolaj keverék
                                 
    LÉLEGEZZ SZABADON!

Eukaliptol és mentol tartalmánál fogva belélegezve a légutakban kellemes friss érzetet kelt elősegíti a légutak átjárhatóságát, a könnyedebb légzést. Kellemes illata, este vagy éjjel párologtatva hozzásegít a pihentető, nyugodt éjszakai alváshoz.

Használhatod 

? porlasztóval a légtérbe permetezve vagy párologtatva

? Száraz inhaláció  tegyél 1 csepp illóolajat a papírzsebkendőre, majd 2-3 cm-re az az orrodtól az illatot lélegezd be vagy egyszerűen csak szippants egyet az üvegcséből.

?  tisztító illatos gőz-inhalálás ? Az Illóolajos inhalálással kitisztítja az arc- és orrüreget, enyhítheti a fejfájást. Nátha, köhögés, influenza, torokgyulladás, gégelob, orrmellék- és homloküreg-gyulladás, valamint mandulagyulladás esetén inhalálj A légzéskönnyítő illóolaj keverékből tegyél 2-3 cseppet 1 liter forró vízhez, majd a fejed letakarva, szemed becsukva inhalálj. Az inhalálás meleg vízzel és ne forróval történjen! Fellazítja a váladékot , illetve segíti annak könnyed eltávozását. Felszabadítja a légzőszervi járatokat.

? Szaunában

MediNatural Légzéskönnyítő illóolaj keveréket kizárólag természetes illóolajokból úgy állítottuk össze, hogy egymás hatását erősítve hatékony segítőid legyenek az aromaterápia világában. MediNatural Légzéskönnyítő illóolaj keverék a következő 100%-os Medinatural illóolajokból komponáltuk meg számodra!

Levendula illóolaj 

jó hatásfokkal alkalmazható légzőszervi panaszok esetén. Csillapíthatja a torokfájást, a gége-és mandulagyulladást. A levendula illóolaj eloszlatja a melléküregi gyulladások során felgyűlt váladékokat, dugulásokat,
sőt még akkor is segítheti a légutak tisztán tartását, ha allergiás reakció miatt dugult el az orrunk. 

Eukaliptusz illóolaj 

Hatása elsősorban légúti megbetegedések ellen,és fájdalomcsillapításra terjed ki. Az eukaliptusz illóolaj vírusölő és baktériumölő hatásának köszönhetően a nátha, köhögés, influenza, torokgyulladás, gégelob, orrmellék- és homloküreg-gyulladás, valamint mandulagyulladás ellen rendkívül hatékony. Fellazítja a váladékot , illetve segíti annak könnyed eltávozását. Az eukaliptusz illóolaj felszabadítja a légzőszervi járatokat. Növeli a vér oxigénellátottságát, így több oxigén és tápanyag juthat el a sejtekhez.ható.

Borsmenta illóolaj

A borsmenta illóolaj antibakteriális, vírusölő, erős fájdalomcsökkentő, hűsítő, erős görcsoldó, erősítő hatásokkal rendelkezik. A mentol felelős a jellegzetes, azonnal felismerhető aromáért. Az olaj megnyugtatja az igénybe vett orrnyálkahártyát, megkönnyíti a légzést, és jelentős antibakteriális tulajdonságával elősegítheti a mielőbbi gyógyulást.

Citrom illóolaj
 A Citrom illóolaj legfontosabb tulajdonságaiként a fertőtlenítő antimikrobiális és antivirális hatások emelhetők ki, elősegítheti a gyógyulást, energiát ad. Erősítő, antiszeptikus hatású, jótékonyan hat a légzőrendszerre.

Kellemes illata, este vagy éjjel párologtatva hozzásegíthet a pihentető, nyugodt éjszakai alváshoz.

A felszabadító eukaliptusz vibrálóan friss mentával utat nyit a levendulavirág és citrus átható illatának

2 085 Ft
Nézet:
Sorrend: