Lisztek, örlemények

Nézet:
Sorrend:

Grapoila törökmogyoróliszt 250 g

A török mogyoró préselése után fennmaradó mogyorópelletből őröljük a mogyorólisztet. E-vitamin- és rosttartalma jelentős, rendkívül alacsony szénhidrát- és magas fehérjetartalma miatt pedig jól illik a paleo és a csökkentett szénhidrát diétások étrendjébe.

Használhatjuk bázislisztként vagy lisztadalékként, ezzel csökkentve az össz szénhidráttartalmat, és közben enyhe, mogyorós aromát is kölcsönöz a hozzá illő, kész ételnek.

Helyettesíthetjük vele a kenyérmorzsát a panírban, töltelékben, különleges ízű fasírtban is. Kiváló sütemények, torták, piték, kekszek vagy akár a palacsinta tésztájához is.

A gluténmentes étrendet követők is fogyaszthatják.

1 775 Ft

A hidegen sajtolt szőlőmagból készült olajgyártáskor pellet keletkezik, melyet finomra őrlünk. Az így keletkezett szőlőmagliszt meghatározó szerepet játszik a modern táplálkozásban, mert egészség megőrző és újító hatása van. Ezt gazdag bioaktív és bioflavin, valamint magas antioxidáns, tartalmának köszönheti. 

Bizonyos helyzetekben (pl. stressz, betegség) a szabad gyökök száma megnő és a szervezet nem képes elegendő antioxidánst termelni. Az idős, beteg szervezetben az antioxidánsok hatása és mennyisége is csökken. 

A szőlőmagliszt könnyen emészthető és koleszterinmentes. Olajtartalmának köszönhetően megvédi az érrendszert a meszesedéstől, erősíti a vérereket és a hajszálerek falait, ezáltal is csökkentve a trombózisveszélyt. Kiváló E-vitamin és telítetlen zsírsav forrás.

A szőlőmaglisztet sütipari adalékanyagként elsősorban pozitív élettani hatásai miatt érdemes használni. Mivel az élesztő munkáját segíti, valamint nagyon jó színezőanyag, így kenyérfélékhez és egyéb tésztákhoz is bátran adható.



 

1 580 Ft
Nézet:
Sorrend: