A csipkebogyóról régóta tudjuk, hogy több C -vitamint tartalmaz, mint a citrom, egyes vidékeken hazai citromnak is nevezik. Különösen ajánlották fizikai megterhelés, betegség időszakában.

2 410 Ft

A fekete ribizli gyógyhatását már a középkori európai szerzetesek is feljegyezték. Nincs még egy olyan gyulladásgátló gyümölcs, mint a fekete ribizli, hő hatására sem bomlanak le benne az értékes vitaminok, ráadásul igen nagy az ásványi anyag tartalma.

2 410 Ft

Természetes összetevők, páratlan minőség, egyedi ízvilág. A földi eper nemcsak kertjeink ékessége, hanem fontos egészségmegőrző gyümölcsünk.  Az eper jótékony hatását jól kiegészíti a hozzáadott méz.

2 480 Ft

Természetes összetevők, páratlan minőség, egyedi ízvilág. A földi eper nemcsak kertjeink ékessége, hanem fontos egészségmegőrző gyümölcsünk.  Az eper jótékony hatását jól kiegészíti a hozzáadott méz.

2 560 Ft

Régen nagy becsben tartották a gránátalmát. A gyümölcs a szerelem és a termékenység ősi jelképe, - Aphrodité „szent gyümölcse". A biblia is megemlíti nemcsak szépségéért, hanem tápértékéért is. Ma ez a gyümölcs reneszánszát éli.

2 410 Ft

A növény gyöktörzse a jellegzetesen illatos, csípős, kesernyés ízű fűszer, melyet már a régi népi gyógyászat is úgy tartott számon, hogy jó hatással van az emésztésre és természetesen élénkítő hatású.

2 040 Ft

A hársfa virágját az emberek évszázadok óta a kamilla után a legnépszerűbb házi szerként meghűléses betegségeknél alkalmazták, vagy izzasztásra, köhögéscsillapításra használták. A hársfavirágjából hagyományos módon, kíméletes eljárással készült kézműves szörp nemcsak ízletes, de értékes összetevőkben is gazdag, a hozzáadott mézről nem is beszélve.

2 040 Ft

A homoktövis gyógyászati alkalmazása az ókori Tibetbe nyúlik vissza. A népi hiedelem szerint a homoktövis termése növeli immunrendszerünk ellenálló képességét, hámosít, és csökkenti a gyulladásokat. 

2 625 Ft

A kékszőlőről már a régiek is tudták, hogy szinte mindent tartalmaz, amire szervezetünknek szüksége lehet. Mára már bebizonyosodott az emésztőrendszerre, a veseműködésre gyakorolt jótékony hatása is. 

2 480 Ft

Ez a lédús, finom gyümölcs a körte nem tartalmaz kiemelkedő mennyiségben ásványi sót vagy vitamint, mégis a népi hiedelem szerint számos betegségben segít.

2 480 Ft

Ha nyár, ha hőség nagyon ajánljuk a limonádé szörpöt. A limonádé szörp jégkockával, citromkarikával, citromfű levelével ízesítve még frissebb, és hűsítőbb. 

2 480 Ft

A málna nemcsak ízletes gyümölcs, de kiváló vitaminforrás is, C, B és A vitaminokban, nyomelemekben és flavonoidokban is gazdag.  Úgy tartják, a nyári meghűlés legkellemesebb gyógyszere lehet a szobahőmérsékletű málnaszörp, a hozzá adott mézről nem is beszélve.

2 920 Ft

A mangó szörp nyári napokon nagyon hűsítő és elhozza a trópusi ízeket. 

2 480 Ft

A nép megfigyelések szerint a meggy jótékonyan hat a szervezet működésére, emésztést serkentő, immunrendszert erősítő gyümölcsünk.

2 410 Ft

A bodzát nagyszüleim megbecsülték talán gyors növekedése miatt, karónak kiváló. Nagymamám a virágjából nyáron friss, üdítő italt készített mézzel és jó sok citrommal. Később kísérletezni kezdett, és sikerült palackba zárnia ezt az üdítően friss ízt télire is.

„Olyan finomat és sűrűt, azóta sem ittam, Nekik ajánlom szeretettel!”

A hagyományos módon, kíméletes eljárással készült szörp, a természetben föllelhető bodzavirág értékes összetevőivel, kiegészítve a méz jótékony tulajdonságaival, igazi különlegesség.

Fogyassza hűsítőként egy árnyas diófa lombjai alatt. Vendégeinek adhat hozzá friss mentalevelet, néhány szem szőlőt, egy kis jeget és már is kész a szőlős-bodzás nyári koktél.

Fogyaszthatja akár melegen is egy csésze zöld teát ízesítve.

1 985 Ft

Az áfonya sokunk szívéhez áll közel, néhány éve Bodza és a Búzavirág mellett Áfonyára is keresztelhetjük lányunkat. Kézműves termékeink sorában az egyik legértékesebb bogyós gyümölcsből készült szörpünk a kék áfonya szörp.

Gyümölcsét már a történelem előtti idők óta fogyasztják. Az apró bogyók rengeteg értékes anyagot tartalmaznak. Arról nem is beszélve, hogy öregedő társadalmunkban a kék áfonya segítségünkre lehet számos rettegett öregkori betegség megelőzésében, a látás megőrzésében. Népiesen látásjavító gyümölcsnek is nevezték.

A kék áfonya gyümölcséből hagyományos módon, kíméletes eljárással készült kézműves szörp nemcsak ízletes, de értékes összetevőkben is gazdag, a hozzáadott mézről nem is beszélve.

Fogyassza egészséggel! Fogyassza szeretettel akár szörpként, akár újszerű finom öntetként tejberizshez, rizsfelfújtakhoz, natúr joghurtok és müzlik ízesítéséhez, de készíthet belőle igazán ízletes mártást vad- és marha húsokhoz is.

Próbálja ki forrón! Zöld teához öntsön ízlés szerint kék áfonya szörpöt és élvezze a különleges ízvilágú, friss gyümölcs teát mézzel!

2 410 Ft

Szemet gyönyörködtető látvány a vidéki táj dimbes-dombos lankáin járva, amint az ember messziről meglátja a széles, lilás levendula mezőt. Ez az illatos virágú gyógynövény, pihentető nyugalommal tölt el. Virágai a növény legértékesebb részei, amelyek illóolaj tartalma és különböző összetevői révén a népi hiedelem szerint erősítik az idegeket, nyugtató hatású és pozitív gondolatokra hangolnak. Álmatlanság esetén, altató hatása miatt kedvelték, valamint sebek fertőtlenítésére is alkalmazták.

Ezt az értékes gyógynövényt zártuk palackba, kiegészítve a méz közismerten jótékony hatásával. Kézműves Méhes-Mézes szörpjeink kíméletes eljárással készülnek, kizárólag természetes és minőségi összetevőket tartalmaznak.

Fogyassza szeretettel, kínálja vendégeinek és családjának ne csak szörpként, hanem teák, frissítő italok ízesítésére. Különlegesen finom desszertekbe, pudingokba, és öntetek készítésénél is.

1 985 Ft

Ennek a piros bogyójú, örökzöld növénynek gyulladások elleni gyógyító hatását már az amerikai indiánok is ismerték. A tőzegáfonya Magyarországon védett növény, amely éppen védettsége miatt különleges.

2 410 Ft