Jelszó

Hírlevél

Fizetési megoldás

dr.organic

neobio

Khadi

Lavera

Szűrés

Cikkszám
Ár
255 Ft - 1 310 Ft

Tanúsítvány

SSL Certificate
Árukereső, a hiteles vásárlási kalauz
Olcsóbbat.hu

Keress minket a Facebookon

Akció

Házhozszállítás

Termékajánló

TOP termékek

5%-os állandó törzsvásárlói kedvezmény NetbioHónap kedvezmény 10%-40% kedvezmény
Vivani 92!
Újdonságok!
Dekorkozmetikumok Dekorkozmetikumok Dekorkozmetikum Dekorkozmetikum Dekorkozmetikumok

Hajdina


Sorrend:

Ataisz hajdina 500 g

Hajdina az ősi magyar alapgabonák egyike. Kiváló beltartalmú tulajdonságokkal rendelkezik.

A hajdina magas rost-, többféle eszenciális aminosav- (metionin, lizin, arginin), telítetlen zsírsav-, valamint vitamintartalma (B1, B2, E, P /rutin/) miatt különösen kedvező.

  • Alacsony nátrium tartalmú, fogyasztásával korlátozódik a túlzott nátriumbevitel, így ajánlható magas vérnyomás kezelésére. 
  • Rutintartalma erősíti a kötőszövetet és az érfalakat, vénás betegségeknél kiegészítő kezelésként fogyasztható.
  • Magas rosttartalma növeli a bélperisztaltikát, gyorsítja az anyagcserét, csökkenti a gyomor ürülési sebességét, éhség érzetet, és a tápanyagok felszívódását. 

Fogyasztásával megelőzhető a székrekedés, és a vastagbél, végbél daganatos elváltozása, csökkenthető a koleszterin és a zsírsav szint szervezetben, valamint jól beilleszthető fogyókúrázók étrendjébe. Nagyon alacsony a vékonybél nyálkahártyáját irritáló prolamin koncentrációja, így alkalmazható lisztérzékeny betegek diétájában, az egyéni tűrőképesség figyelembevételével. Alacsony glikémiás indexű élelmiszer, így cukorbetegek étrendjébe jól beilleszthető.

 
475 Ft
Biorganik Bio gabonák, hajdina (pohánka) 500 g

A hajdina -más néven pohánka- a keserűfűfélék családjába tartozik. A hétköznapi életben mégis a gabonafélékhez sorolják, mert lisztes magját a búzához hasonlóan fogyasztják. Értékes tápanyag tartalmú, kellemesen fűszeres aromájú és különleges formájú növény, amely szinte a világ minden népének étrendjében felfedezhető.

Felhasználása: leggyakrabban kását készítenek belőle, de köretként és levesbetétként is használható. Lisztjéből tészta, palacsinta és kenyér is készíthető (más liszttel keverve).

Elkészítése: A hántolt hajdinaszemeket egyes helyeken főzés előtt megpörkölik, ami a belőle készült ételeknek kellemes dió ízt és illatot kölcsönöz. Javasolt a hajdinát az elkészítés előtt néhány órával beáztatni, melynek hatására a szemek jelentős mértékben kb. négyszeresére dagadnak, a főzési idő pedig 20-30 percre rövidül.

 
635 Ft
Eccofood hajdina, hántolt 500 g

Bár Magyarországon annyira nem elterjedt, a hajdina az egyik legtáplálóbb, legértékesebb gabona. Túlnyomóan yang, erőteljes testmelegítő.

Elkészítési javaslat: felhasználás előtt mossuk meg alaposan, majd háromszoros mennyiségű vízben kb. 25 perc alatt puhára főzzük. Köretként fűszerekkel, hagymával ízesítve, zakuszkával keverve, vagy édesen mézzel, mazsolával fogyaszthatjuk.

 
685 Ft
Glück Bio gabonamagvak, hajdina 500 g

Nagyon jellegzetes íze és különösen magas ásványianyag tartalma teszi különösen értékessé. Készíthetünk belőle lisztet - ebből péksüteményt - lepényt, palacsintát és kását is.

Fontos, hogy főzés előtt mossuk át jól. Ez a pici világosbarna háromszög alakú mag főzéskor megdagad, ezért 1,5-2 - szeres vízmennyiséget igényel. Könnyen és gyorsan megpuhul. A hajdina ízletes magját nyersen is könnyen össze lehet rágni.

Pörkölt magja megőrölhető, palacsinta, vékony keksz és tészta is készíthető belőle. A hajdinadarát levesekhez ajánljuk. A hajdinából még sokféle, változatos étel készülhet, mint pl.: köretek, kása, rakott ételekek, töltelékek stb... A hajdina főzési ideje forralástól számítva kb. 15-20 perc. Ajánlott fűszerek: izsóp, majoranna, bazsalikom.

A hajdinában található a legtöbb magnézium, kálcium, aminosav és kiemelkedő a fehérje tartalma is. Megtalálható benne a B17 vitamin, amelynek fontos szerepe van egyes betegségek megelőzésében.

Ellenőrzött ökológiai gazdálkodásból származik.

 
785 Ft
Natura Hajdina, natur, hántolt 250 g

Elkészítése: Köretnek kétszeres mennyiségű vízben megfőzve.

Csíráztatva: 8 óra áztatás és 3 - 4 nap csíráztatás után közvetlenül fogyasztható.

 
255 Ft
Natura Hajdina, natur, hántolt 500 g

Elkészítése: Köretnek kétszeres mennyiségű vízben megfőzve.

Csíráztatva: 8 óra áztatás és 3 - 4 nap csíráztatás után közvetlenül fogyasztható.

 
445 Ft
Naturganik gabonák, hajdina 500 g

A hajdina -más néven pohánka- a keserűfűfélék családjába tartozik. A hétköznapi életben mégis a gabonafélékhez sorolják, mert lisztes magját a búzához hasonlóan fogyasztják. Értékes tápanyag tartalmú, kellemesen fűszeres aromájú és különleges formájú növény, amely szinte a világ minden népének étrendjében felfedezhető.

  • Laktózmentes
  • nem génmanipulált
  • Vegán

Felhasználása: leggyakrabban kását készítenek belőle, de köretként és levesbetétként is használható. Lisztjéből tészta, palacsinta és kenyér is készíthető (más liszttel keverve).

Elkészítése: A hántolt hajdinaszemeket egyes helyeken főzés előtt megpörkölik, ami a belőle készült ételeknek kellemes dió ízt és illatot kölcsönöz. Javasolt a hajdinát az elkészítés előtt néhány órával beáztatni, melynek hatására a szemek jelentős mértékben kb. négyszeresére dagadnak, a főzési idő pedig 20-30 percre rövidül.

 
510 Ft
Rapunzel Bio gabonamagvak, hajdina 500 g

Gabona az igényes műértőknek. Kellemes bolondos ízű gabona.

Ideális gabona, sütéshez, valamint a levesbe vagy egy finom palacsinta alapjaként.

Ellenőrzött ökológiai gazdálkodásból.

 
1 310 Ft
Rapunzel Bio olajos magvak, ropogós magkeverék 250 g

A ropogósra pörkölt magkeverék olyan dekoratív energiacsomag, melyet ajánlunk salátákhoz, levesekhez, zöldségekhez, péksütemények készítéséhez.

 - napraforgómag,
 - hajdina,
 - tökmag,
 - szezám,
 - lenmag 

 
930 Ft

Sorrend:

Webáruház készítés