Vitamin B

Nézet:
Sorrend:

Az inositolt B8 vitaminnak is nevezik, de nem nélkülözhetetlen a szervezetnek, mivel kis mennyiségben az emberi szervezet is elő tudja állítani. Az inositolnak 9 fajtája létezik, közülük a myo inozitol (korábbi néven mezo-inozitol vagy i-inozitol) a természetben leggyakrabban megtalálható formája.


Az inozitol egy vitaminszerű anyag, amely megtalálható a testünk szöveteiben, és több élelmiszerben is. Régebben a B-vitaminok közé sorolták (B-8 vitamin) de szervezetünk kis mennyiségben elő tudja állítani. Tehát ?nem hivatalos? B-vitamin, mivel a szervezet myo-inozitol formájában képes szintetizálni.

 

6 845 Ft

A B1 vitamin, másnéven tiamin vízben oldódik, amit naponta pótolni kell, akárcsak a többi B-vitamin komplexhez tartozó vitaminokat.

A B1-vitamint erkölcsi (morális) vitaminnak is nevezik, az idegrendszerre és a szellemi viselkedésmódra gyakorolt hatása miatt.


Számos B-vitamin játszik katalizáló szerepet az ingerületátvivő anyagok és az idegsejtek felépítésében.

  • A tiamin részt vesz a normál energiatermelő anyagcsere-folyamatokban.
  • A tiamin hozzájárul az ideg­rendszer normál működésé­hez.
  • Hozzájárul a normál pszichológiai funkció fenntartásához.
  • Hozzájárul a szív megfelelő működéséhez is.
  • Folyamatos szedése esetén C-vitamin hiányt okozhat, tehát célszerű azzal együtt arányosan alkalmazni.


Ugyan a B1 vitaminnak számos hasznos tulajdonsága van, jellemzően B-komplex készítmények vagy jó minőségű multivitaminok összetevőjeként találkozhatunk vele.

Mivel a B-vitamin család tagjai együtt hatékonyabban működnek, mint külön-külön, így ha tiamin hiányunk van, akkor is érdemes legalább egy B-komplex készítmény kiegészítőjeként szedni.

5 600 Ft

Vitaking B-50 Complex Vitamin Kapszula 60 db

A Mega B-50 egy remek, valóban nagy potenciájú étrend-kiegészítő, ami tartalmazza az összes B-vitamint, ami szükséges a szervezetének. A megújult Vitaking Mega-50 a folsavat folát formában tartalmazza, ami folsav természetben előforduló formája.

A B-Complex vitamin hatóanyagai számos fontos élettani folyamatban részt vesznek. A korszerű összetételű B-Complex a B-vitamin család összes fontos tagját tartalmazza.

Köztudomásúan stressz-csökkentő hatása van. A nem túl nagy adagokban rendszeresen bevitt B-vitaminok jól oldják az idegi feszültséget.  Pozitívan befolyásolják a test energia-háztartását is.

Hozzájárul az idegrendszer optimális működéséhez, javítja a koncentráló,- és emlékezőképességet, valamint hatásos segítség levertség és fáradtság ellen is.

4 630 Ft

A B-vitamin komplexnek köztudomásúan stressz-csökentő hatása van. A nem túl nagy adagokban rendszeresen bevitt B-vitaminok jól oldják az idegi feszültséget. Számos B-vitamin játszik katalizáló szerepet az ingerületátvivő anyagok és az idegsejtek felépítésében.

A B-vitaminok pozitívan befolyásolják a test energia-háztartását is. Aki nem akar nyugtató szerekhez vagy altatóhoz nyúlni, akinek a sok idegesség miatt lecsökkent az étvágya, annak a legkézenfekvőbb és legegészségesebb megoldás a B-komplex vitamin használata.

Ezen termékünk tartalmazza a B-vitamin komplex összes tagját, ezen kívül plusz B-1 vitamint és 500mg C-vitamit is. Egyes B-vitaminok szedése mellett célszerű folyamatosan pótolni a C-vitamint is a szervezetben. Ez a termék speciálisan úgy készült el, hogy már eleve tartalmazza a napi szükséges mennyiségű C-vitamint.

4 480 Ft

Vitaking B12-Vitamin Kapszula 500mg 100 db

A Vitaking B12-Vitamin egy vízben oldódó vitamin, amit naponta pótolni kell élelmiszer vagy táplálék-kiegészítő formájában.

Elengedhetetlen a sejtek megújulásához és különösen fontos a vörösvértestek képződésében.

Növelni kell az adagot azoknak, akik fehérjében dús táplálékot fogyasztanak és azoknak, akik fogamzásgátló tablettát szednek.

A B-12 vitamin a hatását akkor fejti ki a legjobban, ha C-vitaminnal, tiaminnal, riboflavinnal, valamint magnéziummal együtt szedjük.

HASZNÁLAT (1 adag = 1 kapszula)

Napi ajánlott mennyiség: 1 kapszula étkezés közben.

TÁROLÁS

A doboz gyermekek elől gondosan elzárva, száraz, hűvös helyen, sugárzó hőtől és fénytől védve tartandó!

3 370 Ft

Vitaking Biotin B7-Vitamin Tabletta Új 100 db

B7-vitaminként is ismerjük. A biotin szerepet játszik az egészséges sejt-növekedésben, valamint a szervezetünk teljes anyagcseréjében.

Egészséges, kiegyensúlyozott táplálkozás mellett a biotin hiánybetegsége ritkán fordul elő. Az egészséges bélflóra a napi szükséges mennyiség többszörösét is képes előállítani. Ugyanakkor számos emésztési rendellenesség, szélsőséges diéta vagy tartós antibiotikum kezelés hatására felléphet a hiánya.

A biotin szerepet játszik az egészséges sejt-növekedésben, valamint a szervezetünk teljes anyagcseréjében.

A biotin megtalálható számos kozmetikai termékben, amit a haj, a köröm és a bőr kezelésére fejlesztettek ki. Gyakran ajánlják étrend-kiegészítőként is a haj, a bőr és a köröm erősítésére.

2 810 Ft
Nézet:
Sorrend: