Csalánlevél

Nézet:
Sorrend:
-10%

NetbioHónap 2024.04.28-ig 10% kedvezménnyel

Bionit csalán tabletta 90 db

Nagy csalán: Urtica dioica: a csalánfélék családjába tartozó évelő növény. Nálunk is honos gyomnövény. Gyógynövényként a gyökerét és, leveleit hasznosítják.

A csalánlevél drogjának neve: Urticae Folium. Magas az ásványi anyag és a vas tartalma. A tavaszi tisztítókúrák egyik legjobb  segítője! A népi gyógyászatban vértisztító.

Vérszegénység, sápadtság ellen is jó hatással van. A csalán vizelethajtó hatású.

Reuma, köszvény, cukorbaj, vízkór, csalánkiütés, bőrkiütések, hólyaghurut ellen, általános erősítőnek, gyomor- és bélvérzésre alkalmazható.

1 600 Ft Az áthúzott ár az árcsökkentés alkalmazását megelőző 30 nap legalacsonyabb eladási ára.
1 435 Ft
Akció időtartama:
Kezdete: 2024.04.01 - Vége: 2024.04.28
Akcióból hátralévő idő:

Csalán levélből (Urticae folium) készült vizes-alkoholos tinktúra, étrend-kiegészítő.

Mikor ajánlott?

A növény hatóanyagai hozzájárulnak az izületek normális működésének fenntartásához, valamint a prosztata és a vesék egészséges működéséhez.
Ismertebb hatóanyagai: flavonoidok, C-vitamin és B vitaminok, klorofill, ásványi anyagok, hangyasav, hisztamin.

A népi gyógyászatban régóta használatos reumás megbetegedésekre, köszvényre, vizelethajtónak, vér- és vesetisztításra, különféle hurutokra, cukorbetegségre, köhögésre, prosztatabetegségre.
Hajhullás, korpásodás és hajzsírosodás esetén bedörzsölőszerként is alkalmazható.

Adagolás:
Belsőleg ill. öblögetésre: naponta többször 20-30 cseppet egy csészényi folyadékban feloldani.
Külsőleg: borogatószerként, bedörzsölőként és hajápolószerként a tömény oldatot közvetlenül az érintett bőrfelületre alkalmazzuk.

Figyelmeztetés: A készítmény alkoholt tartalmaz! 14 éven aluliak, terhes és szoptatós anyák nem fogyaszthatják! Gépjárművezetők, veszélyes helyen dolgozók csak e tevékenység végeztével szedhetik.
OÉTI által notifikált termék.

3 040 Ft

A szív és a keringési rendszer támogatásához


A jól ismert teakeverék megváltozott összetételben, de ugyanolyan hatásosan áll a teakedvelők rendelkezésére, mint elődje. A zöld tea, csalánlevél, akácvirág, kukoricabibe, komlóvirág filterezett teakeveréke a keringési rendszer támogatását segíti.

A Luobuma teának magas flavonoid és mikroelem (cink, szelén és germánium) tartalma van.

A zöldtea antioxidáns hatása révén hozzájárul a szervezetet károsító szabad gyökök semlegesítéséhez, az immunrendszer támogatásához, amely segít fenntartani a szív és a keringési rendszer egészségét, a megfelelő koleszterin szintet.

A komlóvirág támogatja az egészséges koleszterinszint fenntartását, és az idegrendszer kiegyensúlyozott működését.

A kukoricabibe hozzájárul a vizeletkiválasztó rendszer, ezáltal a szív egészségének fenntartásához.

 

1 600 Ft

Glukozamin, kondroitin és MSM kombinációja magnéziummal, kollagénnel és csalán kivonattal


Gondosan kifejlesztett készítmény az ízületek egészsége számára kedvező, tengeri eredetű természetes hatóanyagokkal.
Glukozamin, kondroitin-szulfát és MSM (Metil-szulfonil-metán) kombinációja kiegészítve magnéziummal, kollagénnel és csalán kivonattal.
A csalán kivonat hozzájárul az ízületek normál működésének fenntartásához. A magnézium szükséges a csontok normál szerkezete, illetve a megfelelő izomműködés fenntartásához. A kollagén az ízületek felépítésében is részt vevő rugalmas anyag.

 

 

3 245 Ft

Támogatja az immunrendszert - Enyhíti az allergiás tüneteket

Összetevők jelentősége

Édesgyökér - Az édesgyökér hatóanyaga a glicirrizin, gyulladáscsökkentő és antiallergén hatású, amely képes csökkenteni az allergia által megjelent bőrreakciókat.

Főzőbanán - Gyógynövény, amely antiflogisztikus hatású, az iridoid glükozidok jelenléte miatt antiallergén is, különös tekintettel az „aukubinra, amely immunmodulátor, mely képes egyensúlyba hozni az immunoglobulinok különféle típusait.

Kamilla - A kamilla görcsoldó és gyulladáscsökkentő hatású. Ezenkívül csökkenti a viszketés tüneteit is, amelyek gyakran társulnak a bőr allergiájával.

Csalán - A leghatékonyabb a gyulladáscsökkentés terén.
MSM (metilszulfonil-metán)
Kénes szerves vegyület, amely csökkenti az allergiás nátha tüneteit.

Quercetin - Gyakori flavonoid, amely számos növényfajban megtalálható. Antiphlogisztikus hatást fejt ki, gyulladáscsökkentő és antiallergiás mediátorok felszabadulásának gátlásával.

C-Vitamin - Allergiás reakciók esetén a C-vitamin hatékony antioxidáns hatásának köszönhetően megakadályozza a hisztamin kiválasztódását és fokozza a méregtelenítési folyamatokat. A hisztamin szintje valójában nagymértékben nő, ha az aszkorbinsav szintje csökken.

B5-Vitamin - Számos biológiai reakcióban részt vesz a pantoténsav, amely növeli a gyulladáscsökkentő hatásuk szempontjából fontos glükokortikoidok termelését, amelyek közül legjelentősebb a kortikoszteron.

 

5 360 Ft

Megakadályozza a prosztata elváltozását, a prosztatagyulladás kialakulását. Hasznos merevedési zavarok, vizelési zavarok esetén. Segíti a prosztata fiziológiai funkcióit.

Fűrészpálma

A fűrészpálma gátolja az 5-alfa-reduktázt, egy olyan enzimet, amely a tesztoszteron dihidrotesztoszteronná (DHT) való átalakulását okozza, ami felelős a prosztata hipertrófiájáért.

Pollen
A virágpor tápanyagokban gazdag, ezért tonikként és a BPH-ra használják. A méh pollen a béta-szitoszterin néven ismert zsíros anyag természetes forrása. A béta-szteroszterin javította a jóindulatú prosztata hiperplázia tüneteit, például a vizelet áramlási sebességét és a maradék húgyhólyag vizeletet, és mind közvetlenül, mind közvetve gátolja a prosztatarák kialakulását.

Mezei zsurló
Diuretikus hatású gyógynövény, javítja a prosztata adenomában gyakran veszélyeztetett diurézis hatását.

Tök gyümölcs száraz kivonata
A tökmag aktív a prosztata adenomával járó vizelési rendellenességekben. Ezenkívül meghatározza az 5-alfa-reduktáz enzim gátlását az intraprosztatikus dihidrotesztoszteron kötés csökkenésével.

Medveszőlő
A húgyúti fertőzések kezelésére szolgáló medveszőlő féléknek fertőtlenítő és nyugtató hatása van.

Csalán
Kölcsönhatásba lép az androgének megkötésére kijelölt szérumfehérjékkel, és ennek következtében változik a szabad androgén koncentrációja. Gyökere elősegíti a prosztata adenomával kapcsolatos vizelési rendellenességek vizelethajtó enyhítését.

 

7 925 Ft

Ezerjófű Tinktúra Köszvényfű+ 50 ml

Köszvény - Reuma elleni komplex gyógynövény kivonat

Alkoholmentes kivonat

Gyógynövények: Köszvényfű (Podagrafű), Csalán, Fekete bodza levél, Málnalevél, Gyermekláncfű, Articsóka
Alkalmazás: 3×20-40 csepp naponta étkezések előtt fél órával. Táplálkozásunkban sokrétűen felhasználható. Használat előtt felrázandó!
Tárolás: száraz, hűvös, sötét helyen, felbontás után hűtőben tárolandó.
A Köszvényfű+ kivonat az Ezerjófű énkezű gyógyműves alkoholmentes terméke.
3 630 Ft

A csalán (Urtica dioica) egyike azoknak az igen ritka és értékes gyógynövényeknek, amelyek mind a három zsírban oldódódó levélzöldet: az Alfa, a Béta, és a Deltaklorofilt nagy mennyiségben tartalmazzák. A csalán magja pedig gazdag a gyulladáscsökkentő esszenciális (létfontosságú) zsírsavakban. Ilyen a linol, a linolén, és az arahidrosav. Ezek vitaminjellegű anyagok, melyeket szervezetünk nem képes szintetizálni, ezért táplálékkal együtt felvenni azokat.

A csalánmagolaj hatása sokoldalú. Bőségesen tartalmaz A, B, C, F, K és U vitaminokat. Jelentős az ásványi anyag, valamint ezen belül a nyomelemek mennyisége. Fogyasztása csökkenti a vérszérum koleszterinjét. Egyben gátolja a koleszterin élelmiszerekből történő felszívódását. Csökkenti a magas vérnyomást, és jótékony hatású a köszvényben szenvedők vér-húgysavtartalmának csökkentésében. Hatóanyaga vízhajtó, roboráló és általános vitaminpótló. Bőségesen tartalmaz A,B,C,F,K U vitaminokat. Jelentős az ásványi anyag, valamint ezen belül a nyomelemek mennyisége.

Régi századok ?új? felfedezése, hogy a csalán zsírban oldódó levélzöldjei, a klorofilok, enzimek jelenlétében zsírbontóként működnek és gátolják azok beépülését testünk szöveteibe. A természetes fogyasztóhatás 3 hét után tapasztalható, mivel a CSALÁNLEVÉL ÉS MAGOLAJ először a kiválasztó szerveket (epe, máj, tüdo, vese) tisztítja.

A Csalánlevél és magolaj jelentős mennyiségben tartalmaz vércukorszint csökkentő glikokinint, valamint a hasnyálmirigy működését stimuláló biogén animokat. Ezen alapszik az a népi gyógyászati megfigyelés, hogy a Csalánlevél és magolaj hosszú távú ? maximum 6 hónapig! ? tartó napi egy teáskanál fogyasztása cukorbajmulasztó.


4 585 Ft

Ez a termék Diozmint, Heszperidint - és a külföldi termékekkel ellentétben - magyar gyógynövényeket, mint csalánlevél kivonatot és fekete áfonya kivonatot is tartalmaz.

Fő hatóanyaga a jól ismert természetes eredetű citrusfélékből kivont heszperidin és a diozmin. Minden tabletta 450mg diozmint és 50mg heszperidint, 50-50 mg csalánlevél és fekete áfonya termék kivonatot tartalmaz.


A csalánlevél kivonat elősegíti és kedvezően befolyásolja az optimális vérkeringést a lábban.

Csökkentheti a fáradt nehéz láb érzést. A fekete áfonya termés kivonat segíthet fenntartani az erek épségét és segít csökkenteni a nehéz láb érzését. Javítja az endotel funkciót. Javítja a véna mikrokeringést és nyirokelvezetést.

 

 

3 260 Ft

Ez a termék Diozmint, Heszperidint - és a külföldi termékekkel ellentétben - magyar gyógynövényeket, mint csalánlevél kivonatot és fekete áfonya kivonatot is tartalmaz.

Fő hatóanyaga a jól ismert természetes eredetű citrusfélékből kivont heszperidin és a diozmin. Minden tabletta 450mg diozmint és 50mg heszperidint, 50-50 mg csalánlevél és fekete áfonya termék kivonatot tartalmaz.


A csalánlevél kivonat elősegíti és kedvezően befolyásolja az optimális vérkeringést a lábban.

Csökkentheti a fáradt nehéz láb érzést. A fekete áfonya termés kivonat segíthet fenntartani az erek épségét és segít csökkenteni a nehéz láb érzését. Javítja az endotel funkciót. Javítja a véna mikrokeringést és nyirokelvezetést.

 

 

5 380 Ft

Klorofillt és a népgyógyászatból jól ismert 12 gyógynövény kivonatot tartalmazó folyékony, vegán étrend-kiegészítő a szervezet sav-bázis egyensúlyának fenntartásához és a szervezet salaktalanító munkájának fokozásához. A termék hatóanyagai között kizárólag csak természetes gyógynövények szerepelnek (köztük több standardizált kivonattal), melyek közül az articsóka kivonat hozzájárul a szervezet méregtelenítéséhez, és a bélkomfort támogatásához1.

  • Vegán, folyékony formula
  • a szervezet méregtelenítéséhez és a bélkomfort támogatásához
  • gyógynövényekkel és standardizált kivonatokkal
  • 12 féle természetes és komplex gyógynövénnyel koncentrált formában
  • nem tartamaz hozzáadott aromát


Kinek és mikor ajánljuk a natur tanya® puridren koncentrátumot?

Ha reggelente gyűröttnek és fáradtnak érezzük magunkat
Ha csökkent a fizikai és szellemi energiánk
Fogyókúrázóknak, és hízásra hajlamos személyeknek
Ha támogatni szeretnénk a szervezet méregtelenítő folyamatait és a bélkomfortot

Hogyan készítsünk méregtelenítő és zsírégető koktélt, 3 lépésben!

Mivel az összetevők koncentráltak, naponta csak 25 ml-nyi mennyiségre van szükség, amit adjunk tetszőleges mennyiségű vízhez. (Mi 1,5 liter szénsavmentes ásványvizet javaslunk a hígításhoz)
Rázzuk össze és igyuk egész nap, egyenlő arányban elosztva!
Dúsítsuk nyugodtan koktél elemekkel is, mint narancs-, citrom-, lime- és uborkakarikák, illetve mentalevél, citromfűlevél.

6 750 Ft

A Zöldvér green mix 18 zöld növényi keverék c-vitaminnal msm por hatásai lassítja az öregedési folyamatokat, lúgosító hatású, támogatja az immunrendszer normális működését, intenzív sportolás után segíti az izomtónusokat karban tartani, illetve növelni.

A terhes kismamáknak ajánlott, hogy az édesanya testében minden olyan anyag rendelkezésre álljon, ami egy egészséges gyerek megszüléséhez szükséges.

A C-vitamin hozzájárul az immunrendszer normál működéséhez, a sejtek oxidatív stresszel szembeni védelméhez, a fáradtság és a kifáradás csökkentéséhez, a normál pszichológiai funkció fenntartásához, az idegrendszer normál működéséhez.

A C-vitamin fokozza a vas felszívódását, hozzájárul a megfelelő kollagén képződéshez és ezen keresztül az erek, a bőr, a fogak, a fogíny, a porcok és a csontok normál állapotának fenntartásához.

6 395 Ft
Nézet:
Sorrend: