Prána párna

A Prána a tönkölyhéj, a meggymag, a hajdina, a köleshéj párnák piacvezető gyártójaként, minden kutatás-fejlesztési tevékenységét az egészséges alvásnak és a jó közérzetnek rendeli alá. Elkötelezettek abban, hogy a jó minőségű párna legalább olyan fontos eleme a megfelelő alvásnak, mint a megfelelő matrac. A felső hát és a nyak megfelelő támasztása nemcsak az egészséghez, de a megfelelő reggeli közérzethez is kulcsfontosságúak. Alvópárnáik a legmagasabb minőséget képviselik és folyamatosan fejlődnek.

A tönkölypelyva tulajdonságainak köszönhetően, a tönkölyhéjjal töltött párna használata segítséget nyújthat fáradékonyság, kimerültség, gyenge koncentrációs képesség, migrén, alvászavarok, izom-, és ízületi fájdalmak, gyulladásos nyaki fájdalmak, menstruációs és szülés utáni fájdalmak, valamint nagyobb betegség utáni regeneráció esetén. Tudományosan nem bizonyított tapasztalati feljegyzések szerint a tönkölyhéj semlegesíti a napközben felvett káros rezgéseket (mobiltelefon mikrohullámú sütő..) A gabonahéj töltet gyengéd masszírozással, halk zizegéssel a természetet varázsolja körénk, ahol testünk és lelkünk egyaránt megpihenhet így teszi az alvást tökéletesen nyugodttá, pihentetővé.


A tönkölybúzának még a pelyvája (héja) is őrzi a nap erejét, gyógyhatását pedig annak köszönheti, hogy 90%-ban kovasavból áll. A kovasav, mint vízkötésű szilíciumdioxid, a pelyva száradása következtében leválik és a kötőszövetekbe behatolva kerül szervezetünkbe, kifejtve görcsoldó, gyulladáscsökkentő, fájdalomcsillapító hatását. A tönkölyhéjjal töltött párna így kiváló segítség a nyak és vállizmok fájdalmakor, az ebből kialakuló migrén enyhítésére, az ízületi fájdalmak csökkentésére és az emiatti alvászavarok esetén. (A kovasav kipárolgása kb. 2-3 évig tart) A tönkölyhéj levegős, könnyű, mégis stabil töltést ad, tehermentesíti a nyakizmokat, így tökéletesíti az agyi vérellátást. A gabonahéj töltet jól átszellőzik, nem melegszik túl, így izzadós típusoknak is kiváló választás. A héjak mindenféle testhelyzethez kiválóan tudnak alkalmazkodni. Jól alátámasztják a testet, így ellazítják az izomzatot bármilyen pozícióban.


A tönkölyhéj párnát szellőztessük
akár napon is. 30 percet 50°C-os sütőben, vagy 8 órát mélyhűtőben tartva (naylon zacskóba csomagolva) fertőtleníthetjük. A héjat a huzattal együtt mosni nem lehet. Külön igény esetén a héj (kivéve a huzatból) mosóhálóban adagonként kéz meleg vízzel átöblíthető. Ezután a vizes héjat gondosan szét kell teríteni, és egy jól szellőző helyen kell szárítani.


A tönkölybúza az egyik legősibb gabonafajta, a Kárpát-medencében nyolcezer éve terem. Bingeni Szent Hildegard (1098-1179) rupertsbergi apátnő, látnok és gyógyító az egyik legfontosabb tápláléknak tartotta. (Hildegard korának művelt gyermeke volt; kolostorban nevelkedett, ahol elsajátította az írást, olvasást, zenélést, tanult festészetet, Biblia-ismeretet, különböző nyelveket. Intenzíven foglalkozott gyógyítással, és sikeres gyógyításainak hírére egész Európából jöttek hozzá a betegek.) A kutatások azóta kimutatták, hogy a tönkölybúza több mint 40 olyan ásványi anyagot és nyomelemet tartalmaz, amelyek bázikusak, könnyen felszívódnak, ezáltal semlegesítik a savas folyamatokat, megelőzvén ezzel az önagressziót és a gyulladásokat. Ezenfelül a tönkölybúza tiocianátot is tartalmaz, amely természetes antibiotikum és megtalálható az összes testnedvben (az anyatejtől kezdve a nyálon át a könnyig).

 

A köles a gabonafélék királya. Rengeteg ásványi anyagot és vitamint tartalmaz. Pelyvája kicsi, halk zizegése nyugtató hatású. Nem összenyomható, ugyanakkor kiválóan formázható. A köleshéj a párnában jól szellőzik, nem melegszik túl. A héjak mindenféle testhelyzethez kiválóan tudnak alkalmazkodni. Jól alátámasztják a testet, így ellazítják az izomzatot bármilyen pozícióban. A gabonahéj töltet gyengéd masszírozással, halk zizegéssel a természetet varázsolja körénk, ahol testünk és lelkünk egyaránt megpihenhet így teszi az alvást tökéletesen nyugodttá, pihentetővé.

A köleshéj párnát árnyékban szellőztessük. 30 percet 50˚C-os sütőben, vagy 8 órát mélyhűtőben tartva (naylon zacskóba csomagolva) fertőtleníthetjük. A héjat a huzattal együtt mosni nem lehet. Külön igény esetén a héj (kivéve a huzatból) mosóhálóban adagonként kéz meleg vízzel átöblíthető. Ezután a vizes héjat gondosan szét kell teríteni, és egy jól szellőző helyen kell szárítani.

 

 

Huzatok

100% pamut (Angin):

  • 100% pamut, sűrű szövésű, mégis jól szellőzik
  • Egyedi hímzéssel, cipzárral
  • Ebbe az anyagba van töltve a tönkölyhéj, de nem helyettesíti a külső huzatot 


Ecofair biopamut

  • Fair trade kereskedelmből származó 100% biopamut, sűrű szövésű, mégis jól szellőzik
  • Egyedi hímzéssel, cipzárral
  • Az Ecofair termékeknél ebbe az anyagba van töltve a tönkölyhéj, de nem helyettesíti a külső huzatot
  • Krémszínű, anyagában szövött levélmintával
  • ‘Eco’ = Bio minőség, ‘Fair’ = méltányos kereskedelem

Napjaink vásárlói egyre inkább odafigyelnek a textiláruk minőségére is egyre egészségesebb és méltányosabb előállítású termékeket keresve. Az EcoFair nevű szövet kielégíti ezen elvárásokat. Az ‘Eco’ szó bio-minőséget takar, a ‘Fair’ pedig méltányos kereskedelmet.
A szegénység leküzdésére nincs jobb megoldás, mint a gazdasági függetlenség. A szegény országok gyapot exportáló kisgazdái a gyenge láncszemei egy túlságosan hosszú láncolatnak. Mivel csak korlátozott mennyiséget termelnek, így életszínvonaluk – mely a szegénység határán mozog- a terményáraktól függ. Az EcoFair pamutszálaiért méltányos árat kapnak.
Az EcoFair pamut bio(dinamikus) termelésből származó gyapotból készül, a gyapotcserjét csak természetes növényvédőkkel kezelik.