Jelszó

Hírlevél

Fizetési megoldás

dr.organic

neobio

Khadi

Lavera

Tanúsítvány

SSL Certificate
Árukereső, a hiteles vásárlási kalauz
Olcsóbbat.hu

Keress minket a Facebookon

Akció

Házhozszállítás

Termékajánló

TOP termékek

5%-os állandó törzsvásárlói kedvezmény NetbioHónap kedvezmény 10%-40% kedvezmény
Vivani 92!
Újdonságok!
Dekorkozmetikumok Dekorkozmetikumok Dekorkozmetikum Dekorkozmetikum Dekorkozmetikumok

Termék részletek



Lecker's Bio szárított teljeskiörlésű kovász 30 g

Lecker's Bio szárított teljeskiörlésű kovász 30 g
380 Ft380

Ökológiai gazdálkodásból származó teljes rozsból készült szárított kovász. 100 % bio rozslisztből készült kovász, ajánljuk kenyér- és zsemle-készítéshez.

Kiváló struktúrát, teljes és friss ízt ad minden vegyes és teljes kiőrlésű kenyérnek. 100% -os, ellenőrzött biogazdálkodásból származó teljes kiőrlésű rozslisztből és indító kultúrákból áll. A kovászos tészta majdnem 4000 éve létezik. Már az egyiptomiak erjesztettek gabona pépet kovászos tésztához, egy laza lepénykenyérhez.

Tipp: ha szeretnék szép fényesre varázsolni a friss kenyér tetejét, akkor sütés után a forró kenyeret enyhe sós vízzel kell bekenni.

  • Kiszerelés: 30 g

    Alaprecept 1,5 kg rozskenyérhez: 

    • 1kg rozsliszt
    • 2 tasak szárított kovász
    • 750 ml langyos víz
    • 2-3 tk.só
    • 20g száraz élesztő

     

    Elkészítési javaslat: A száraz hozzá-valókat elkeverjük, majd hozzáadjuk a langyos vizet és jól átgyúrjuk. A tésztát lefedjük kb. 2 órát pihentetjük, majd még egyszer átgyúrjuk. Világos kenyér: nem elő- melegített sütőbe tesszük és kb.180-200 fokon 80 percig sütjük. Sötét kenyér: a tésztát plusz 1 órát pihenni hagyjuk, a 250 fokra előmelegített sütőben 20 percig ?elő-sütjük?, aztán további 90 percig 180 fokon kisütjük. 

    Tipp: helyezzünk egy tál vizet a sütőbe.

     

  • Vonalkód
    4013044100076
    Minősítés
    Bio
    Termék
    Sütéshez
    Várható szállítás
    1 héten belül
    Szállítási tömeg
    30 g/db
Webáruház készítés