Jelszó

Hírlevél

Fizetési megoldás

dr.organic

neobio

Khadi

Lavera

Tanúsítvány

SSL Certificate
Árukereső, a hiteles vásárlási kalauz
Olcsóbbat.hu

Keress minket a Facebookon

Akció

Házhozszállítás

Termékajánló

TOP termékek

5%-os állandó törzsvásárlói kedvezmény NetbioHónap kedvezmény 10%-40% kedvezmény
Vivani 92!
Újdonságok!
Dekorkozmetikumok Dekorkozmetikumok Dekorkozmetikum Dekorkozmetikum Dekorkozmetikumok

Termék részletek



GEO Bio Vörös lóhere (vöröshere) csíráztatáshoz 70 g

GEO Bio Vörös lóhere (vöröshere) csíráztatáshoz 70 g
555 Ft555

Aminosavakat, flavonoidokat, A-, C -vitamint, vasat, foszfort, kalciumot, magnéziumot és káliumot tartalmaz.Általános közérzetjavító, vitalitást fokozó, idegnyugtató, vértisztító.
Változókori hőhullámok enyhítésére szórja meg vele reggeli salátáját, kenyerét. Általános közérzetjavító, vitalitást fokozó.
Rákprevenciós diéták része, genistein nevű rákellenes vegyület tartalma miatt.

Áztatási idő: 12 óra
Öblítés: naponta 2-3-szor
Csíráztatási idő: 4-6 nap
Súly: 70 gr

  • Az új élet lehetőségét rejtő magvak tisztelete az ősidőkig nyúlik vissza. Történelmi feljegyzések igazolják, hogy minden jelentősebb civilizáció (kínai, föníciai, egyiptomi) foglalkozott csíráztatással. A csíráztatás manapság is reneszánszát éli.
    Kedvező élettani hatásait annak köszönheti, hogy a nedvesség és hő hatására előbújó, magas rosttartalmú csírákban koncentráltan és könnyen emészthető formában találhatók meg a létfontosságú fehérjék, ásványi anyagok és vitaminok, vmint enzimek és antioxidánsok.

    A mag csíráztatásakor az előzetes beáztatás hatására a benne található enzimek aktiválódnak, segítségükkel az összetett szénhidrátok egyszerű szénhidrátokra, a fehérjék aminosavakra, a zsírok nagyrészt zsírsavakra (linolsav, linolénsav) bomlanak.Az ásványi anyagok (P, Ca, Mg, K, Na, Fe, Mn) a szervezet által jobban hasznosítható, nagyrészt vízben oldható ásványi sókká alakulnak.

    Csíráztatás menete

    Nagyon fontos, hogy kizárólag vegyszermentes magokat csíráztassunk.

    A megmosott, kiválogatott magokat vízben áztatjuk (3-12 óra). Legalább annyi vizet engedünk rá, hogy ellepje őket. Az áztatási idő addig tart, amíg a magok megduzzadnak. A duzzadt szemeket kiterítjük a csíráztatótál lyukacsos szintjére és folyó víz alatt átöblítjük. Naponta kétszer- háromszor átöblítve nedvesen tartjuk ( a magok soha ne álljanak a vízben, mert rothadásnak indulnak). Fontos a csírázató edény elhelyezése is. Sötét helyen a csírák világosak lesznek és B-2 vitaminban gazdagok. Világos helyen a csírák zöldek lesznek és C- vitaminban gazdagok. Kimutatták, hogy a csíra vitamintartalma a csíráztatás első fázisában (3.- 4. nap) ugrásszerűen megnövekszik, ilyenkor a legajánlatosabb fogyasztani.

    Csíráztatni egész évben lehet, így minden nap friss és tápláló, vitamindús csíra áll a rendelkezésünkre, hogy kiegészítsük vele szokásos étkezéseinket. Belekeverhetjük a kedvenc salátánkba, müzlinkbe, megszórhatjuk vele szendvicsünket, dúsíthatunk vele levest, főzeléket

  • Vonalkód
    8003419011706
    Minősítés
    Bio
    Termék
    Csíráztatás
    Várható szállítás
    1 héten belül
    Szállítási tömeg
    100 g/db
Webáruház készítés